A Sony törölte a Star Wars: KoTOR-remake nyomait

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 29.
  • Pletyka
Link másolása
Az eredeti bejegyzéseket és még a 2021-es teaser trailert is elrejtették, és a róla szóló posztokat is törölték. A lépés összefüggésben lehet az Embracernél zajló eseményekkel.

A 2021. szeptemberében tartott PlayStation Showcase talán legnagyobb híre volt, hogy készülőben van a Star Wars: Knights of The Old Republic remake-je, és a jelek szerint PlayStation 5 exkluzív cím lett volna. Viszont a projekt felett gyülekező fellegek már egy ideje láthatók voltak, kezdve azzal, hogy az eredeti fejlesztők nélkül készítették volna el, aztán pedig az Aspyr helyére a Saber Interactive jelentkezett be. Azonban az utolsó koporsószög az Embracer kútba esett üzlete volt, ami okán már számos játék fejlesztését állították le és már stúdiókat is zártak be a költséghatékonyság oltárán.

Most pedig úgy fest, hogy az Embracer lépései mentén más cégek is igyekeznek elásni az egyelőre csak teaselt KoTOR-remake nyomait, történetesen a Sony igyekszik eltüntetni annak minden nyomát. Ha a fenti bekezdés első linkjét megnyitja valaki, akkor már ott is látni, hogy az eredeti trailert privátra állították. Ezenfelül minden X-bejegyzést, ami a játékra utalt, elrejtettek, csak a WayBack Machine segítségével láthatók. Az egyetlen poszt, ami megmaradt, egy, a 2021-es Showcase-n bemutatott címek összesítője, valószínűleg ezért úszta meg a tisztogatást.

Optimista vélemény az, hogy a remake még létezik, és csak jogi lépés volt a Sony részéről a nyomok eltakarítása, még naivabb elképzelés, hogy egy túllelkesült alkalmazott kezdett magánakcióba. A legvalószínűbb, hogy az Embracer mértéktelen költekezésének és pánikszerű intézkedéseinek egy újabb áldozatát tisztelhetjük a játékban.

10.
10.
sumblinker
8: majd az engedélyed kérem, ha kommentelni szeretnék :)
9.
9.
zoli12i
Bármihez, amihez köze van az Embracernek az konkrétan elhal.
El takarodhatnának a videojáték iparból!
8.
8.
xanatos0911
7.
7.
sumblinker
Passz, mint mondtam nem érdekelt a projekt, mert RPG... (BG 3-ra is rá kellett keresnem.) De az ilyen Ahsokákat elnézve az is benne lehet a döntésben, hogy minden SW tartalomnál biztosra mennek. A legszélesebb rétegre lőnek. Akik anno kajálták az eredetit már 40-50 körül vannak. A tiniknek fingjuk nincs ki az a Darth Malak. Nem tudom mennyire életbiztosítás a mai rajongói igények alapján kiadni egy Old Republic érában játszódó SW játékot, baby Yoda meg egyéb ratyi fanservice-ek nélkül...
6.
6.
Spazz Maticus
Hát ezt sajnálom.
Más nem tudom mennyire, de én ezt nagyon vártam...
5.
5.
delphijos
#2: Azt ugye te sem gondolod komolyan hogy egy ilyen intézkedés emiatt történik ? A cégek csinálnak számunkra érthetetlen döntéseket , de azért olyat, hogy amúgy minden rendben a játékkal, de “biztos nem érdekelné a játékosokat” még nem hallottam.
3.
3.
TrishtanAG
#2: Hát persze, hogy nem. Kiváló példa rá a BG 3 :)
2.
2.
sumblinker
Várható volt sajnos. Nem kenyerem az RPG, de a 2004-es formula ma már felfrissítve sem működne mainstream körökben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...