Bajban lehet a Star Wars: KOTOR-remake

  • Írta: pandaril
  • 2023. május 25.
  • Pletyka
Link másolása
Az Embracer kútba esett üzlete okán a cég részvényei mélyrepülésbe kezdtek, Lars Wingefors vezérigazgató nem volt hajlandó kommentálni a készülő játék állapotát.

A Knights of the Old Republic, vagy ahogy sokan ismerik, KOTOR, a videójáték-történelem egyik megkerülhetetlen alkotása, akár a klasszikus RPG-ket, akár a modernebbeket szeretjük, ha pedig valaki Star Wars-rajongó, akkor azért, ha elege van már a Skywalker-dinasztiából, akkor pedig azért kötelező darab.

Ezért is volt akkora visszhangja a két évvel ezelőtti leleplezésnek, miszerint ténylegesen készül a remake. A lenti trailer elegendő volt ahhoz, hogy rajongók millióit tüzelje fel, vagy épp lombozza le attól függően, hogy ki hogyan viszonyult a kiadóhoz és a fejlesztőhöz.

Az évek alatt a jogok az Embracer Group ernyője alá kerültek, akik az évek alatt szépen sorban felvásároltak minden olyan stúdiót, amit találtak. Ahogy arra a tegnapi cikkünkben is utaltunk, a kiadónak most beletörött a bicskája egy felvásárlásba, és elbukta a 2 milliárd dolláros üzletet. Ennek hatására a részvények bezuhantak, a vezérigazgató Lars Wingefors pedig nem kívánta kommentálni a kérdést, hogy mi a helyzet a játék fejlesztésével. Az eredetileg PlayStation-exkluzívnak beharangozott remake nem is volt látható a Sony tegnapi műsorában.

Hogy mi lesz a remake sorsa, az az Embracer pénzügyi helyzetétől függ a leginkább. Ami igazán aggasztó, hogy számos más franchise osztozik vele ebben a sorsban, mint például a Tomb Raider vagy a Legacy of Kain-sorozat, aminek ugyan van egy lelkes rajongótábora, de ha a kiadó nem látja, hogy a lelkesedés hogyan térül meg nekik, egy ilyen balul sikerült üzlet után valószínűleg meggondolják, hogy melyik játéknak adnak zöld utat.

2.
2.
crytek
A game nem igen mozgat. Az sokkal jobban érdekel milyen deal lett volna ez a dolog ami megbicsaklott
1.
1.
Kamukaze
Ez a szar azzal, mikor egy frencsájzra kizárólagos jogot birtokolnak..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...