Baj van a Spider-Man 2 lemezes kiadásával

  • Írta: osan
  • 2023. október 21.
  • Hír
Link másolása
Egy kellemetlen probléma ütötte fel a fejét azoknál a játékosoknál, akik nem digitális formában vásárolták meg a hálóvetők legújabb kalandját. A helyzetre egyelőre nincs megoldás, de elméletileg a Sony-nál már dolgoznak az ügyön.

Sok játékos telepíteni sem tudja a játékot egy hibának köszönhetően, ami leginkább az európaiakat érinti. Pontosan nem tudni a probléma forrását, de azt sem, hogyan lehetne megkerülni azt. Több játékos is egy Reddit-posztban osztotta meg tapasztalatait, amiből kiderül, hogy Romániából, Hollandiából, de még Máltáról is jelentkeztek olyanok, akiknek a játék installációja megakad 36 százaléknál.  A posztban továbbá arról is lehet olvasni, hogy egyes viszonteladók szerint értesítették a Sony-t, akik tudnak a helyzetről és a napokban várható egy javítás, ami reményeik (és a mi reményeink) szerint orvosolja a felállást.

NormalCobbler9913 állítása szerint defektes lemezekről van szó, miszerint egy karcolás okozhatja a tünetet, de több felhasználó is visszajelzett, hogy náluk is fennáll a probléma annak ellenére, hogy kópiájukon nincs hiba.

Reméljük a Sony vagy az Insomniac csapata minél hamarabb javít a helyzeten, addig is ha még nem tettétek volna, olvassátok el, hogy még idén megkaphatjuk a New Game Plus módot Peter és Miles kalandjához.

27.
27.
delphijos
#25: Ez továbbra is gyerekes hiszti. Rögtön az első kommentedben meg NEM ehhez szóltál hozzá, az idézőjelbe tett résszel pontosan azt csináltad amit én is meg más is irt. Párhuzamot vonták a játék minősége meg egy lemezhiba között. A Starfield-re meg TE KÉRDEZTÉL RÁ. Én már rég elfelejtettem azt is hogy van. Ez részemről egyáltalán nem személyes, ha olyat írsz (pl. LOTF téma ) akkor veled értek egyet.
26.
26.
zoli12i
#25: Már megint durcizól Starfield fanboy ? Furcsa, hogy megint mindenki ellened van. De te fürdesz az áldozati szerepben. Sőt, már személyeskedésbe is bele mész xd
Gondolom ha 1-2 Starfield lemez lett volna hibás, akkor is ugyanígy rinyáltál volna…
25.
25.
Doomsayer
#24: Akkor most én is elmondom a véleményemet így a rosszul nyomott lemezek alatt. Az, hogy erről sokaknak van véleménye, hogy előfordulhat ilyen egy ennyire drága terméknél a játékiparban. Nem azoknak okoz ez problémát, akiknek amúgy is olyan a nete, ami terrabájtokat szakít percenként, hanem azoknak, akik valami kieső helyen vannak, vagy utazni kell a lemezért. Erre idejön a 10 IQ-s troll beszólógatni és nem is értem, hogy ezt miért hagyják. Aztán nekiáll starfieldezni. Aztán idejön persze a Neotechtr rajongó is terelni, meg starfieldezni. Aztán van még ennyi eszed neked is, hogy idejössz starfieldezni. Ennyire egy szinten vagytok, ti sértett kiscsajok?

Kritikád van a Starfield-del? Örülök neki. De az amit ti ott lenyomtatok az nem kritika, hanem hőzöngés, meg mutogatás mindenre. Nem érted, mi? Nem is fogod ezzel a felfogással. Newton látta, hogy leesik az alma a fáról és úgy elmagyarázta: ő fizikus. De ha te látod, hogy leesik a fáról az alma és így elmagyarázod, akkor te nem vagy fizikus, hanem csak hőzöngesz. Szlav tesztje jó volt a játékról és Szlav tesztje jó volt a Forza Motorsport-ról is, ugyan úgy, ahogy NateHope tesztje is jó volt a pókember 2-ről. Nem tetszik? Akkor ne nekem panaszkodjál, mert ugyan úgy leszarom, ahogy ők leszarják. Üljetek össze ti hárman, és menjetek a playstation-vígasztaló hangvételű PS5 BG3 teszt alá, ami a 10 pontos PC-s teszt után direkt a ti kedvetekért úgy lett megírva, hogy szörnyű a PC-s változat és játszhatatlan. Azt akkor ott panaszkodjatok, meg kötekedjetek már mindenért - de ha lehet akkor egymásnak, mert eddig is csak én etettelek itt titeket, de már nekem is a könyökömön jön ki ez a fajta butaság.

Téma lezárva.
24.
24.
delphijos
#23: Most meg óvoda van ? Leírta amit akart. Elmondtam róla a véleményemet. Meg arról aki szerint ez “nagyszerű”. Ennyi.
23.
23.
Doomsayer
#22: "és hasonlók voltak egy TESZTNÉL"

Te figyelj, nem lenne egyszerűbb, ha odamennél a szóban forgó íráshoz és közölnéd a szerzővel, hogy nem adtál neki engedélyt, hogy ilyet írjon?
22.
22.
delphijos
#21: “Ezt ennyi idő után ide hozod” A francot se érdekelte már, de te kérdeztél rá bakker. “Mondjuk ezt a Starfield kérdést is elmagyarázhatná nekem valaki.” legalább emlékezz rá. És ugyanott folytatod: “Pár embernél alap elvárás volt, hogy szidni kell a cikket is meg a játékot is” és utána értetlenkedsz. Senkinél se volt elvárás egyik sem. A “kihagyhatatlan mestermű, ami egy lenyűgöző kaland, ami velünk lesz évekig”, és hasonlók voltak egy TESZTNÉL enyhén szólva túlzóak. Ha ez egy blog egy rajongótól oké, akkor “nagyszerű írás” egy másik rajongó számára , de mint teszt…. Esküszöm ez a játék többet kapott - ami szerintem itt is erős túlzás - de ilyen ömlengés még itt sincs.
21.
21.
Doomsayer
#17: "tipusú kommentek miatt, amikor az a cikk egy totál elrugaszkodott ömlengés volt, nem teszt."

De ezt megint nem látom, hogy miért az én problémám. Pár embernél alap elvárás volt, hogy szidni kell a cikket is meg a játékot is, másik pár ember meg nem azt a végét fogta meg a dolognak. Én azért írtam azt, mert abban az órában jól esett elolvasni azt a cikket, szerintem az egy jó cikk, a játékkal meg úgy voltam, hogy hajrá, kalandozás, questelgetés azt jól van. Ezt ennyi idő után ide hozod és max arra tudok gondolni, hogy személyesen velem akartál esetleg arról beszélni, hogy milyen rossz a játék és személyesen az én véleményem volt számodra a fontos a cikkel kapcsolatban. Aztán gondolom nem voltam pont azon a hullámhosszon. De most ezzel nem tudok semmit sem csinálni. Meg nektek amúgy is felesleges véleményrendőrséget meg erkölcscsőszt játszani és szerintem tök kár a gőzért.
20.
20.
zoli12i
#19: Böff. Na már te is előbújtál ? Ezer éve.
Jön vissza a régi GK hangulat gyerekek.
19.
19.
hoaw
#4: Ne is foglalkozz vele. Ez a Zoli gyerek csak egy hülye kis szoni-póni.
Nem tehet róla, hogy ilyen retardált.
18.
18.
norbi27
#17: Ha már gyorsutazás és Pókember topik, inkább arról írjon vki, hogy a generációs játéknak kikiáltott Starfield töltőképernyőkkel agyonszabdalt, borzalmas (gyors)utazási rendszere után hogy sikerült a Spiderman 2-nek letenni az open world játékok iparági standardjét fast travel téren. ;)
Ciao
17.
17.
delphijos
#14: Mondjuk az olyanok miatt mint a "Nagyszerű írás, amit jó volt olvasni." tipusú kommentek miatt, amikor az a cikk egy totál elrugaszkodott ömlengés volt, nem teszt. Meg az hogy arra aki kritikát fogalmazott meg, arra próbáltad ráhúzni hogy csak agyatlanul szarozta, és totál figyelmen kívül hagytál minden ÉRVET. Mert ott nem volt gyalázkodás, aki problémát írt, az indokot is. ( És nem a gyorsutazást meg hogy nem lehet leszállni a bolygóra baromságot )
16.
16.
zoli12i
#14: Írsz itt egy regényt, így már biztos igazad van. Próbálod magadat győzködni, hogy nem vagy hater. Így tovább!
15.
15.
delphijos
#1: Most nem azért, de tényleg elég nagy hülyeség egy fene tudja milyen gyártósoron esetleg hibásan nyomott lemezt a játék minőségéhez hozzákeverni...
A Starfiled-el se az a baj hogy az MS minden második Windows frissítésében bennmarad valami ordas hiba... mert a tesztelőket rúgták ki elsőnek a leépítéskor... ( amúgy ugyanez az árkategória a két játék, a 70 euro nem valami csak a S2-nél jelenlevő extrém ár ) Egész nyilvánvaló a kommentedből hogy ez se jobb a másiknál felrótt "1-2 soros köpködés"-nél.
14.
14.
Doomsayer
#11: Mondjuk ezt a Starfield kérdést is elmagyarázhatná nekem valaki. Azt mondtam, hogy egész jól el lehet lenni vele, meg hogy más játékban is van töltőképernyő és ezt is megjelenés után egy-két nappal, amikor ez a téma aktuális volt. Ilyen 60 óra körül játszottam vele és kb két hete nem nyúltam hozzá. Az óta meg egyáltalán senki nem beszélt róla rajtatok kívül és most sem tudom, hogy mi a bajotok vele. Ezt mondd meg, hogy miért szól nektek minden komment a Starfield-ről? Ha tetszik, akkor tudsz vele játszani felhőből is, ha meg nem, akkor meg ugye nem kötelező.

Másrészt meg van itthon PC, kétféle Nintendo és Box is és így tényleg nem az a helyzet, hogy évente 1, vagy max 2 játék jön, hogy nem tudom mennyi ideig egy címmel kéne játszani. Ráadásul az a helyzet, hogy ha szednék mindehhez egy PS5-öst is és utána egy atom jót játszanék vele 30 órán keresztül mondjuk a pókember 2-vel (amiről az egyetlen kommentem az volt, hogy tök faja és jó minőségű a játék) és utána odaírnám, hogy nekem volt két open world játékra jellemző bug, szerintetek akkor is hater lennék. Szóval ezzel a tereléssel nem húzod ki a 10 IQ-s haverodat a pofátlanság határát súroló kommentjeinek az eredménye alól, másrészt meg egy a sony rendőrség is több már, mint ciki. Azt a kommentet úgy ahogy van, be lehetne tenni a Nintendo, a PC és az Xbox cikk alá is, ha ilyen történne.

De tudod mit? Te legalább simán el tudsz olvasni és írni is tudsz egy két-három sornál nagyobb szöveget, úgyhogy ez tök jó, mert veled még van esély bármiről beszélni, ha egyszer lesz egy közös téma.

Tech? Most szabin vagyok és már sok éve nem hoztam az asztali gépet szabira. Szóval most elhoztam és rá is dugtam így a videokari fejlesztés után a rendes, itthoni 720p HD TV-re a 4080-assal a gépet. XD Megnéztem, hogy a Last of Us változott-e valamit a megjelenéskori crashelős mivolta óta (igen) és úgy tudok vele most játszani ezen a kijelzőn, hogy 200% Resolution Scaling + DLAA +++*720p*+++ full ultra. Egyébként jól fut és nem crashel. Szóval ajánlom mindenkinek a 720p natív kijelzőket teljesítményproblémák esetén. XD Itt van, mindjárt megjelenik az Alan Wake 2 és majd full ray tracing + patch tracing 720p-ben fogom tolni. Na de ha úgy is akadozni fog, akkor hidd el, hogy platformtól függetlenül arra is lesznek megjegyzéseim. Csak az olyanokat sosem veszed észre, csak a sony-sokat.
13.
13.
Trottenbauer
Én az Uncharted 4.-gyel jártam ígs.Hazamentem,telepítem,majd egy idő után egy hibaüzenettel kilépett.
Kb. egy óra kínlódás után visszavittem,majd az eladó pár perc vizsgálódás után mutat a lemezen egy picike "lyukat",ahova a gyártásnál nem került anyag.
Kicserélte,és mindenki boldogan élt.
12.
12.
crytek
#11: Nem vagyok troll. A fogalomnak továbbra is ajánlatos utánanézned. Szóval mindennel tisztában vagyok de ezzel semmi esetre sem értek egyet.
11.
11.
norbi27
#1: Nézd, mindenki tudja, hogy ennek a fórumnak te (vagy Neotechtr, ahogy tetszik) vagy a legnagyobb trollja crytek után. De ő legalább tisztában van vele.
Hiába írsz többnyire érdekes tech témájú kommenteket, ha időnként akadályt nem ismerve előtör a végtelen Playstation gyűlöleted (illetve az Xbox fanboyságod).
Most is leírod, hogy ezt a kis számú hibás lemezt nehezen fogják online kijavítani. Oké. Leírtad, bravó.
És az utolsó fröcsögő, haterkedő bekezdésre mi szükség volt? Amikor ez a hiba ráadásul csak pár lemeznél jelent meg.
Értem én, hogy a Starfield nem váltotta meg a világot, sőt, de a frusztrációt nem egy PS hír alatt kellene levezetni.
Szép napot!
8.
8.
zoli12i
#7: Cuncimókus, hogy te mekkora hisztit lenyomsz itt. Ilyen az áldozati szerep ?
Épkézláb komment ? Mindjárt röhögőgörcsöt kapok tőled! Tőled pont érdekes ezt olvasni, aki folyamatosan haterkedik, nyomja a fanboyt :)
Olyan orgazmusod volt a Starfield teszt alatt, hogy azt a felnőtt filmes iparban is meg irigyelték volna.
De a Póki teszt alatt nyomattad a bullshitet…meg úgy mindig is. Semmi elfogultság mi ?
7.
7.
Doomsayer
#6: Miről beszélsz, milyen áldozat? Meg milyen többi oldalon?

Azt kérdeztem, hogy miért vagy ilyen szerencsétlen buta, meg hogy vajon miért hagyják még, hogy itt kötekedj mindenkivel állandóan úgyhogy egy épkézláb kommented nincs, csak ezek.
6.
6.
zoli12i
#4: El sem olvasom ezt a sok baromságodat, már megbocsáss. Folyamatosan szembe vizelsz a széllel és még csodálkozol. Csak egy troll vagy. Burkoltan mindig ócsárolsz mindent, aztán te vagy az áldozat xd
Gondolom a többi oldalon is nyomod a baromságaidat…
5.
5.
crytek
#4: Engem mint példa kár felhozni ,az évek alatt már hozzászoktam hogy kirekesztett vagyok ,mert más a véleményem a dolgokról mint másoknak.

(Fészen van a pc guru csoport ott van olyan moderátor aki pl azt élvezi ha 1-2-3 hétre most már 1 hónapra tiltogat. Holott fel lehet menni és olvasni simán beszélgetünk xy dolgokról. Engem ezért tiltanak de aki gyaláz az vígan nem kap semmit. Az az egy szem moderátor meg 100% hogy itt éli ki magát ha az életében nem tudja ,mert végleges tiltást nem ad. (Mondjuk nem is lenne mire) Van rá egy ház ára hogy arra vár hogy én lépjek ki a csoportból..hát de arra várhat.)
4.
4.
Doomsayer
#2: Azért azt is elárulhatnád már ennyi idő után, hogy te minek vagy itt. Komolyan, évek óta egyetlen egy értelmes kommented nincs, csak ezek az atombuta, 10 IQ-s, 1-2 soros köpködések, amiknek a 100%-a személyeskedés. Én már azért kivágtalak volna párszor, amit crytek-kel megengedsz magadnak. Az a szitu, hogy ennyire butának lenni régen sem volt menő meg most sem és ez nem az iwiw vagy a myvip, vagy honnan jöttök ti, hogy az anyád nem tanított meg rá, hogy egyetlen egy értelmes mondatot 10 év alatt fel tudjál köhögni. Ha meg nem tudsz írni és olvasni, akkor menjél vissza a playstation-ödhöz, aztán legalább ne égesd az egész táborodat minden nap itt. Bármilyen kiadó bármelyik lemezes kiadásához ezt írtam volna, ha a neten keresztül akarják javítani, lol. Úgyhogy most meséld már el, hogy most milyen fogyaték miatt került ide a Starfield?
3.
3.
JinjeR
Ma raktam fel gépre,nincs ennek semmi baja!
Lehet van egy két hibás darab,de annyi..persze most felfújják a dolgot,világméretű katasztrófát csinálnak belőle :DD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...