Kánon lesz az Avatar: Frontiers of Pandora

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 28.
  • Hír
Link másolása
A dolgot maguk a fejlesztők erősítették meg, akik bepillantást nyertek a franchise készülő filmjeinek forgatókönyveibe, így nem csak illeszkedni fog a sorozatba a játék, de nem is egy meglévő ötlet újrázása lesz.

Amikor egy lincencelt játékról van szó, mindig felmerül a kérdés, hogy mennyi köze van a már felépített és ismert franchise-hoz. Akár a film vagy a sorozat adaptációja, akár egy lazán kapcsolódó spinoff, az ilyen játékok kapcsán nem lehet elvonatkoztatni attól az IP-től, amelyet feldolgoznak. A Ubisoft Avatar-játéka is természetesen kérdéseket vet fel, hogy mégis, mennyire lesz kánon az, ami a fő küldetésszál mentén történik. Mint kiderült, nagyon.

Magnus Jensen egy interjúban beszélt a játék készítésének részleteiről, és elárulta, hogy csapata betekintést nyert a készülő filmek forgatókönyveibe. A stúdió összesen további négy filmet tervez az Avatar-univerzumba, a Ubisoft fejlesztőinek pedig azért adták ki a részleteket, hogy ne kannibalizálják az azokban szereplő ötleteket, így amit a játékban látunk majd, az eredeti lesz, és sem előtte, sem utána nem fog visszaköszönni a mozivásznon.

Viszont ennek az is a hozadéka, hogy az Avatar: Frontiers of Pandora tökéletesen illeszkedik majd a franchise idővonalába. Tekintettel erre, és magára a licencre, biztosan állíthatjuk, hogy a játék a franchise viszonylatában kánon lesz, az sem kizárt, hogy egy későbbi filmben hivatkoznak is majd rá. Az Avatar: Frontiers of Pandora december 7-én jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, az előrendelők számára különböző bónuszokat tartogatnak a készítők, illetve már megvan az első két DLC tartalma is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...