Nincs meglepetés: sokan panaszkodnak a The Day Before-ra

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 10.
  • Hír
Link másolása
Megannyi késés után a héten végre megjelent PC-n a The Day Before Early Access-változata, ám azóta több ezer negatív visszajelzés árasztotta el a játékot. Hemzseg a hibáktól és még a műfaji besorolása sem pontos.

Számos késés és plágiumper után ezen a héten csak megjelent a The Day Before korai hozzáférésű változata a Steamen, amely egy zombis túlélő MMO-nak lett hirdetve. A premier óta már több mint 15 ezer "rendkívül negatív" értékelést adtak róla a játékosok, ami nem véletlen.

Kezdjük talán azzal, hogy a The Day Before műfaji besorolása is hibás. Ahelyett, hogy egy nyitott világú túlélőjáték lenne, jelen formájában egy egyszerű kivonásos shooterrel van dolgunk, amely viszonylag kis térképen játszódik.

A játék technikai oldala sem a legjobb, sokan kritizálták az online játékot a rengeteg lag miatt, gyakran játszhatatlan a framerate, de a többi játékos elleni harc sem élvezetes, rengeteg hibával szembesültek a felhasználók. Az egyikük azt állítja, hogy simán átesett a padlón és csapdába esett. Az már csak szinte apróság, hogy a karakterszerkesztőben is csak pár opció áll a rendelkezésünkre.

Az sem volt éppen helyes döntés a fejlesztő részéről, hogy a rengeteg negatív visszajelzés hatására a Discord szerver legtöbb csatornáján leállították a beszélgetéseket, és a YouTube-on is törölték több videójukat. A Fntastic közleményben azt írta, hogy mindezt a rengeteg toxikus felhasználó miatt volt szükség.

"Több okból is úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen lezárjuk a csatornát." - olvasható a posztban. "Először is megengedhetetlen, hogy hagyjuk a a dolgokat ülepedni a hatalmas toxikus hozzáállás miatt, amit jelenleg nem tudunk hatékonyan kezelni. Másodszor, az összes hibajelentést a fejlesztőcsapat felé kell irányítanunk. A folyamatos moderálás elveszi az időnket a nagyobb hibák kezeléséről és a kulcsfontosságú javítások elvégzéséről. A patchen már dolgozunk, kérünk mindenkit, készüljön fel a játék frissítésére!"

A Fntastic már a hét elején furcsa nyilatkozatot adott ki a játék megjelenéséről, odaszóltak azoknak, akik "nem hittek bennük", de nem haragszanak a kritikusokra sem. Arra kértek mindenkit, hogy ne vádolják őket átveréssel, vagy az assetek egyszerű újrafelhasználásával.

Pedig tagadhatatlan, hatalmas asset flip a The Day Before

A Redditen egy felhasználó egy jókora posztba összeszedte azoknak az újrahasznált, asseteknek a zömét, amelyeket a The Day Before használ. Habár más, jellemzően indie játékokban is előfordul olykor, hogy előre készített, akár csomagokban vásárolt modelleket, pályaelemeket, karaktereket vagy animációkat vásárolnak a fejlesztők, a Fntastic csapata azonban enyhén szólva is átesett a ló túloldalára.

17.
17.
mdr88
Korábban is írtam... már az első csúsztatás után olyan érzésem volt, hogy ez csapat nekiállt "fejleszteni" valamit, amit rettenet szinten kezdtek el promózni, hátha valami nagy kiadó / fejlesztő csapat csak megveszi majd tőlük az ötletet, kvázi start-upként és csinál belőle normális játékot... egyelőre ugye ez nem jött be és meg is lepődnék, ha egy ilyen rajt után összejönne nekik bármi.
16.
16.
Spazz Maticus
..."Sokan panaszkodnak"...XD

Eplkus. Komolyan, az emberek egyes csoportjainál még azon is csodálkozom hogy egyáltalán részt tudnak venni a társadalmi élet mindennapjaiban...

Nincs új a nap alatt, ez a The Day Before saga egy újabb történet, ami tulajdonképpen a gamertársadalom egy jelentős részének szánalmas ostobaságáról, a valós életbeli gyakorlatiatlanságáról, balf@szságáról, és hiszékenységéről szól...XD
15.
15.
memoryman
Overwhelmingly Negative (17,438 reviews)

És vannak jópáran több órás játékidőkkel. Gondolom csak youtube trailert néztek. Ott sem olvastak kommenteket. Nem olvasnak gaming híreket. Csak meglátták és megvették.
14.
14.
Doomsayer
#10: Arra mondták eredetileg, amikor vásárolt egy fejlesztő egy csomó, más által előre elkészített asset-et (mondjuk 3D modellek, fák, házak, autók) és ugyan ezekből több különböző játékot készített. De alapvetően arra is mondjuk, ha nagyon kevés az asset (pl modell) és egy játékban minden pályán ugyan azokat használják, vagy egy nagy pályán egymilliószor használják újra ugyan azt (mint mondjuk tele a város autóval, de csak kétféle autó van).
13.
13.
sanada
#12: GTA 6 trailer nem CGI volt és a Rockstarban azt hiszem senki nem kételkedik, hogy 2 év múlva letesz az asztalra egy GTA 6-ot és nem végig eteti a népet a scam játékával. Nincsenek nagy igényeid, ha neked pozitív csalódás az, hogy megvásárolt assetekből összetákoltak valamit, ami köszönő viszonyban sincs a trailerekkel, rémesen fapados, bugos, lagos és gagyi, ráadásul végig hazudtak.

Szerintem küldj nekik egy kis donést, hogy jutalmazd ezt a pozitív munkát. :D
12.
12.
crytek
#11: Ez sem testhezálló mivel amire rábólintok hogy jó játék az nekem jó szóval abból nem lesz gagyi...mesteri példa volt ez is :)

Kapaszkodj meg, én a GTA 6 ban sem csalódok majd mert tudom nem lesz olyan mint a cgi trailerben mutattak.
Ebben a játékban viszont pozitívat csalódtam mert sokáig azt hittem kamu erre csak összedobtak valamit kár hogy multis.
11.
11.
Nothing
#6: Akkor itt egy testhezállóbb példa:
Képzeld el, hogy felajánlanak neked egy tök jó játékot ingyen, de miután rábólintottál, kiderül, hogy a játék gagyi, ráadásul 15 forintot lekaptak érte a számládról.
10.
10.
szinkron
mit jelent az, hogy asset flip?
9.
9.
sanada
#8: Lol, te amúgy még mindig nem érted. A fejlesztők a megjelenést követően eltávolították a youtube videójuk felét, azokat amikben hazudtak, akkor még én hozzak bizonyítékot, hogy hazudtak. :D
8.
8.
crytek
#7: Most nem azért de hozzad már ide a videokat, nyilatkozatokat amiben akár egy db ezt a game-et fejlesztő ember azt mondta ,hogy minden szem pixel ők maguk építenek fel..
Én rengeteg gamet nyomtam már ami 1az1-be ingyenes UE assettből lett kiszedve és egy kis indi cég arra épített egy game-et.. Na és? A game jó volt.
Ezt se emiatt húzzák le csak mint írtam minden szarba bele kell most kötni. Ha fáj ha nem, ha csak a fejlesztők nem nyomnak egy nagy bezárást ebből bizony game lesz bármennyire nem akarják sokan :)
7.
7.
sanada
#3: A játék továbbra is egy scam, mert amit trailerekben ígértek, annak a fele sem valósult meg. És nem az a gond, hogy assetseket vettek, mert minden indie fejlesztő vesz és ez a lényege, hanem az, hogy a játék komplett assetsekből lett felépítve, a város, az inventory, az tps nézet kezelés, a loot system, stb. Magyarán szándékosan átbaszták a játékosokat.

Ahogyan ez a reddit poszt is összefoglalja:
https://www.reddit.com/r/TheDayBefore/comments/18ee3t9/i_present_to_you_the_asset_flip_file_dump/
6.
6.
crytek
#5: Engem nem érdekel a game és érdekes én mégis tudtam ,hogy ez nem olyan lesz mint a videokban.. most álljak neki hőzöngeni? Mi lesz jobb attól?
Én jelen esetben egyedül saját magamat hibáztatnám amiért megvettem. Nem mellesleg a fröcsögések a steamen 0.2 órásak.. azaz akinek ez a legnagyobb szívfájdalma hogy benézte amit tudni lehetett refundol. Ennyire egyszerű.
De ma már nagy divatja van a fikának akkor is ha az egyén a hülye.

A példádat sajnos elképzelni sem tudom ,mert sosem járok étterembe és sosem veszek MMO-t sem.
5.
5.
pandaril
#1: Most képzeld el, hogy beígérnek neked egy több fogásos vacsorát a kedvenc kajáidból. Aztán elhalasztják háromszor, majd mire odajutsz, hogy végre asztalhoz lehet ülni, pittyen a mikró, és veszik elő a Tesco gazdaságos ízű készkaját. A számlán viszont ugyan úgy budai árakat látsz.
4.
4.
xanatos0911
#3: Minden létező szarba… pontosan.
3.
3.
crytek
#2: De megértettem mert scam-nek indult és lett belőle valami már minden létező szarba bele kell kötni..
2.
2.
sanada
#1: Látom a lényeget nem értetted meg.
1.
1.
crytek
"azoknak az újrahasznált, asseteknek a zömét"

Mivel lehet venni pénzért is és ingyen is lehet használni ezeket nyilván ezeket használják fel ha adott és nem maguk gyártják le őket ami hosszadalmas.
Bármit megértek,de az emiatti sírást nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...