Tarolt a Call of Duty és a PlayStation 5 novemberben Európában

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 18.
  • Biznisz
Link másolása
Az európai piacokat átfogó felmérés szerint az előző hónapban magasabb volt a videójátékokhoz kapcsolódó forgalmi mint tavaly, és nemcsak a játékok fogytak jól, hanem a Sony konzolja is.

A felmérésben részt vevő piacokon és platformokon 24,6 millió játék fogyott idén novemberben, ami 20%-kal több, mint 2022-ben. Ez részben annak köszönhető, hogy az idei hónap öt hétből állt. Ha az egyes heteket viszonyítjuk egymáshoz, akkor ez az emelkedés csak 2%-os.

A múlt hónap pénzügyi szempontból legjelentősebb megjelenése a Call of Duty: Modern Warfare III volt, aminek az eladási számok terén aratott győzelmét a negatív kritikai fogadtatás sem csorbította. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a megjelenést követő négy hetet figyelve az idei rész 33%-kal elmaradt az tavalyitól. Az EA Sports FC 24 is jól teljesített, lekörözve a FIFA 23-at (ebben nagy szerepe volt a vaskos Black Friday akcióknak is). A Hogwarts Legacy, ami az USA-ban várhatóan az év legjobban fogyó játéka lesz, az öreg kontinensen múlt hónapban csak a harmadik helyre tudott beférni, az eladások majdnem felét a Nintendo Switch-es verzió adta ki.

Azonban a hónap egyértelmű "sztárja" a PlayStation 5 volt, ami 60%-kal jobban fogyott, mint tavaly novemberben. A Sony konzolja éves szinten eddig 376%-kal jobb eladási számokat produkál, mint 2022-ben. A Nintendo Switch eladási számai 35%-kal, az Xbox Series X/S konzoloké pedig 25%-kal csökkentek a tavaly novemberiekhez képest, így elég nehéz támadni azt a kijelentést, hogy Európát a PlayStation uralja.

A konzoleladásokból kimaradt Németország és az Egyesül királyság is, a játékeladások Top 10-es listájából pedig hiányoznak a Nintendo digitális eladásai, illetve érdemes figyelembe venni, hogy kategóriánként mely országokat érintett a felmérés.

  1. Call of Duty: Modern Warfare III
  2. EA Sports FC 24
  3. Hogwarts Legacy
  4. Super Mario Bros Wonder
  5. Marvel's Spider-Man 2
  6. Grand Theft Auto 5
  7. Assassin's Creed Mirage
  8. Mario Kart 8
  9. Red Dead Redemption 2
  10. Football Manager 2024
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...