Nem gondolkozik a visszavonuláson Shigeru Miyamoto

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 1.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Nintendo rajongóknak remek hír, hogy a neves designer, Shigeru Miyamotónak 71 évesen esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, és addig járul hozzá az iparág sikeréhez, ameddig egészsége bírja.

Minden kertelés nélkül Shigeru Miyamoto a Nintendo-rajongók generációinak szórakozásáért felelt, 1977 óta dolgozik a cégnél, és ő felelt az olyan ikonikus játékok és karakterek megalkotásáért, mint a Super Mario Bros. és a The Legend of Zelda.

A szakember nemrégiben a The Guardiannak adott interjút, amelyben a tekintélyes karrierjéről mesélt, és arról, hogy mi következik ezután. Ahelyett, hogy a jól megérdemelt nyugdijazásáról beszélt volna, még messzebbre ment.

"A visszavonuláson túl inkább arra a napra gondolok, amikor nincs tovább. Manapság öt éven belül kell gondolkodni a dolgokon, szóval én azon agyalok, hogy kinek adhatom át a dolgokat, hátha mégis történik valami."  - fogalmazott Miyamoto. Ugyanebben a nyilatkozatban elárulta, hogy nem tervez nyugdíjba vonulni, és addig hozzá fog járulni a iparági innovációkhoz, amíg el nem hagyja a földi világot.

Még mielőtt ez megtörténne, szívesen átadja tudását és tapasztalatát a fejlesztők következő generációjának. A 71 éves designernek volt szerencséje a Nintendo konzoljainak több generációján át dolgozni, beleértve a handheld gépeket és a Nintendo 64-et és a Wii U-t.

Miyamoto roppant hálás, amiért az iparág ennyire jól fogadta az ő munkásságát, de kiemelte, nem egyetlen ember érdeme a siker, mások is ugyanúgy segítették a cég és a játékaik növekedését, szóval nem kizárólagosan ő felelt értük. Ugyanakkor azt reméli, hogy még sok éven át emlékezni fognak rá az emberek, mint "ezeknek a csodálatos dolgoknak a megalkotójára.".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...