A Square Enix 2024-ben is agresszíven tolja majd az AI-t

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 3.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó vezérigazgatójának újévi levele alapján a cég idén is teljes vállszélességgel kiáll majd a mesterséges intelligencia felhasználása mellett. Takashi Kiryu szerint az AI használata kulcsfontosságú részét képezi a terveiknek.

Immár több éves hagyomány, hogy a Square Enix egy nyílt levélben vázolja fel a cég újévi terveit. A vezérigazgató, Takashi Kiryu szerint a vállalat továbbra is számol a mesterséges intelligenciával a játékfejlesztés során, sőt, számukra a technológia kulcsfontosságú.

"A mesterséges intelligencia és lehetséges következményei egy ideig nagyrészt a tudományos viták tárgyát képezték." - írja Kiryu. "A ChatGPT bevezetése azonban lehetővé teszi bárki számára, hogy egyszerűen készítsen szöveget vagy fordítást, netán szöveges párbeszédet folytasson, elindítva a generatív mesterséges intelligencia gyors elterjedését.".

A CEO szerint a technológia számos területen alkalmazható, nem feltétlenül csak az írásra. Az AI nemcsak átformálja azt, amit megalkotnak, hanem "alapvetően megváltoztatja a folyamatokat, beleértve a programozást is.".

"Agresszívek kívánunk lenni az AI és más élvonalbeli technológiák alkalmazásában mind a tartalomfejlesztés, mind a kiadói funkcióinkban." Rövid távú célok között szerepel a fejlesztésük termelékenységének növelése, és a marketing kifinomultabbá tétele. Hosszabb távon pedig új tartalomformákat szeretnének létrehozni, hiszen ez az innováció üzleti lehetőségeket jelent számukra.

A kiadó korábbi elnöke, Yosuke Matsuda már 2022-ben hasonló kijelentést tett levelében, amikor a web 3.0, az NFT és a blokklánc technológia játékon belüli alkalmazását szorgalmazva. Matsuda 2023 júniusában lemondott a vezérigazgatói posztjáról és Kiryu vette át a vállalat irányítását.

1.
1.
delphijos
“ az NFT és a blokklánc technológia játékon belüli alkalmazását szorgalmazva”

Ez milyen jó ötletnek bizonyult volna ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...