Távozik a Square Enix vezérigazgatója

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 3.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A részvényesek döntése még függőben van, de ha megszavazzák, júniustól Takashi Kiryu fogja váltani a vezetői székben az NFT-rajongó Yosuke Matsudát. Ugyanakkor nem biztos, hogy a cég elengedi az NFT-ket.

Yosuke Matsuda 10 éven át volt a japán kiadó vezérigazgatója, azonban egy, a mai napon publikált nyilatkozat alapján 2023 júniusától már nem tölt be tisztséget a cégen belül. Ha a részvényesek megszavazzák a dolgot, akkor Takashi Kiryu fogja átvenni tőle az igazgatói pozíciót. Kiryu néhány éve csatlakozott a céghez, előző munkahelyén többek között a metaverzummal foglalkozott.

A Square Enix az utóbbi időben a Final Fantasy-sorozatot leszámítva nem tudott komoly piaci sikert elérni, a nyugati stúdióikat is eladták, így várható volt, hogy komolyabb irányváltásra kényszerül a kiadó. Sajnos a Fospokennel is csúnyán felsültek, így a mágikus új IP sem hozott nagyobb megváltást a vállalat kiadói ágán.

Yosuke Matsuda az utóbbi években az NFT és a blokklánc bűvkörében élt, minden lehetséges csatornán igyekezett hangot adni elkötelezettségének. Könnyű lenne belelátni a személyi változásba, hogy a cég megelégelte ezt az irányt, és szeretnének kikeveredni az öt éve tartó tőzsdei csökkenésükből. Ennek ellenére a hivatalos indoklás épp az ellenkezőjét állítja: a személyi változásra a menedzsment felrázása végett van szükség, hogy a cég az új technológiák innovációk maximalizálni tudja a kreatív tőkéjét, hogy ezáltal még nagyobb szórakoztató értéket tudjanak biztosítani a vásárlóik számára.

Ha a nyilatkozat szövege fedi a valóságot, akkor elképzelhető, hogy a cég még csak most fog igazán belelendülni a NFT-k világába, igaz, nem kizárt, hogy csak egyszerű marketingszövegről van szó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...