Beelőzte a Microsoft az Apple-t

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 14.
  • Biznisz
Link másolása
Több mint egy évig volt az Apple a világ legértékesebb cége, a redmondi óriás azonban most ismét letaszította az iPhone-ok gyártóját erről a trónról, igaz, nem sokkal.

A két amerikai óriás versengése egyáltalán nem új keletű, az otthoni számítógépek piacán már a 80-as évek óta küzd egymással az Apple és a Microsoft. A 2000-es években aztán a cupertinói cég az iPhone-nak hála erősen elhúzott, és kisebb-nagyobb kihagyásokkal javarészt vezetett is a redmondi cég előtt. A most pénteki tőzsdezárás alkalmával viszont megtört az Apple egy éves uralma mint a világ legértékesebb cége: a Microsoft 2.89 billió dolláron zárt, míg az Apple "csak" 2.87 billiót ért.

A fordulatra a Reuters elemzése szerint már jó ideje számítani lehetett, hisz a mesterséges intelligencia felfutása nagyban segített a fenti eredmény elérésében a Microsoftnak, aki az OpenAI, a ChatGPT legnagyobb támogatója. Az Apple ezzel szemben az egyik legjelentősebb, kínai piacon tapasztalt visszaesést az iPhone-ok forgalmában, mivel az ország a vártnál lassabban áll talpra a járvány után, illetve a hazai Huawei is komoly vetélytársnak bizonyult.

Természetesen a dologra olyan szereplők is reagáltak, mint az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney, aki gratulált a Microsoftnak. Meglátása szerint a fejlesztők munkáját és fejlődését elősegítő, támogató szervezetet tisztelhetünk a Satya Nadella vezette cégben – szemben az Apple-lel, akivel jelenleg is perben áll az Epic Games.

7.
7.
delphijos
#6: A kommentek szimplán azért voltak hogy le legyél h@lye.
6.
6.
silkgoat
Latom az apple fan-ok nem birtak ki reakcio nelkul :D
Bruhuhuhu...bancsak a zalmamat :D
5.
5.
Kamukaze
#2: Vagy a gyógyszer, vagy pia. De kérlek ne kevedr!
4.
4.
GemForge
#3: Hiába, kis Buddhánk érzi a piac rezdüléseit!
3.
3.
MikeHock
#2: Fu de jól megmondtad! Köszönjük!
2.
2.
silkgoat
Na csak varjuk meg amig az apple kinyomja a boltjaiba az iLofaszt, amit majd vesznek mint a cukrot. Igaz ket forintba kerult osszeszerelni kinaban es igazabol senkinek sem lesz szuksege ra, de majd megveszik ezer dollarert es talalnak olyan lukat maguhon amibe belenyomjak. Oke ket honap mulva kijon majd, hogy nem is igazan mukodik, de majd eluti az apple azzal, hogy rossz lukba dugtak.
Es ujbol eslok lesznek :D
1.
1.
crytek
A game pass nyomja őket na :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...