Távoznak a Supermassive Games alapítói

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 3.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Joe és Pete Samuels a 2008-as alapítása óta vezették a horrorjátékokra specializálódott stúdiót, most viszont nemcsak a céget, de magát a videójáték-ipart is hátrahagyják.

Több mint 15 év után távozik az horrorjátékairól ismert Supermassive Games két társalapítója, Joe és Pete Samuels. A két testvér 2008-ban alapította a fejlesztőstúdiót, amelynek a neve mára egyet jelent a horrorral, bár ettől függetlenül van pár kikacsintásuk más műfajok és platformok felé, ilyen például a 2018-as VR játékuk, a Bravo Team is ilyen.

Az alapítók nemcsak a céget hagyják hátra, de magát a videójáték ipart is. A távozásukat bejelentő LinkedIn-posztban megemlékeztek az együtt elért sikerekről, és természetesen büszkék az eredményeikre, és bár már csak a partvonalról, de továbbra is figyelemmel kísérik a stúdió életútját. A vezetői székben Pete Samuelst Robert Henrysson váltja majd.

A Supermassive Games, bár korai éveiben a Doctor Who-tól a Littlebigplanetig sok mindenben részt vett, igazán a horror címeivel alkotott maradandót. Nekik köszönhető a Little Nightmares két folytatása, az Until Dawn és a The Dark Pictures antológia sorozat is, A személyi változás természetesen nem akasztja meg a stúdió működését, így a jövőben is számos horror gyöngyszemre számíthatunk tőlük.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...