Állítólag a Switch 2 visszafelé kompatibilitását tesztelik a fejlesztők

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 11.
  • Pletyka
Link másolása
A hivatalosan nem is létező konzol talán legjelentősebb képessége lesz, ha tudja majd futtatni a Switch játékait, akár digitálisan, akár fizikailag, értesülések szerint pedig már ezt is tesztelik a kiváltságosak.

A Nintendót megmentő Switch sikere tagadhatatlan, és bár lassuló eladási számokat produkál a hétéves hibridkonzol, ez akkor is közel 140 millió eladott példányt jelent világszerte. Ekkora konzolbázis esetén az eladott játékok száma is hatalmas: a Breath of the Wildből 31, a Tears of the Kingdomból több mint 19,5 milliót adtak el. Ilyen belső fejlesztésű eladások mellett pedig adekvát a kérdés: vajon az új konzol képes lesz-e futtatni az előző generációs gépre kiadott játékokat?

Bár egyes vélemények szerint a Switch 2 hardveresen nem lesz visszafelé kompatibilis, ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy digitális formában ne lenne majd képes emulálni a Switch-et, ezáltal pedig futtatni a játékokat, főleg, ha valóban annyi kakaót szuszakolnak bele a Nintendónál, mint amennyi a PlayStation 4-ben is megvolt. Az átjárhatóság a két konzol között abból a szempontból is jelen lesz, hogy a mostani Nintendo Switch-fiókunkat használhatjuk majd az új gépen is. Egy másik meglátás szerint elmarad majd a generációs ugrás, és inkább egy Switch Pro-ra számíthatunk majd, ami viszont tovább erősíti a visszafelé kompatibilitás lehetőségét.

A kép illusztráció.

Arról már tudtunk, hogy egyes fejlesztők már az új konzolon dolgoznak, most pedig annak a híre röppent fel, hogy a kiváltságos kevesek kifejezetten a visszafelé kompatibilitást tesztelik az új Switch-en. Persze, az érvek mellett ellenérvek is felsorakoztathatók a témában, főleg üzleti szempontból. Hisz, ha az új konzol könyvtára megegyezik a régiével, akkor miért venne az ember egy új masinát? Adja magát, hogy vélhetőleg az erősebb hardvert ki is használnák a játékok, viszont erre vonatkozóan még nem árultak el semmit sem a bennfentesek.

3.
3.
delphijos
#2: "ha direkt nem mint a sonynál a psvr2"

Ez nem "szivatás", hanem pénzügy döntés kérdése. Nem hiszem hogy akkora tömegek lennének akik ps4-re, PSVR-ra csinált jáékokat játszanának PS5-ön, PSVR2-n, hogy megérte volna ezzel szívni. Mint felhasználó, persze mindenki örül a BC-nek, de azért nem mindegy hogy ez mekkora meló, az 1-es VR egész másképp működik, más SDK, stb..., ehhez fejleszői módosítás is kéne.... Ez még PC-n se alap hogy ha van egy VR játék, az mindenen megy. Nincs egységes közös API.
2.
2.
crytek
Az igen és ezt reklámozni kell?? Kb mint a windows 12 támogatja majd a windowsos játékokat...ultimate szánalom az lett volna ha direkt nem mint a sonynál a psvr2..
1.
1.
delphijos
Azért remélem nem ez lesz a “legjelentősebb” képessége. Amúgy pont a Nintendo-nál a BC annyira nem új keletű dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...