A Nintendo kilép a múltból: a mostani fiókunkat használja majd a következő konzol is

  • Írta: szlav
  • 2023. június 27.
  • Hír
Link másolása
Jó hír a Switch-tulajoknak: nem kell nyugdíjaznunk a Nintendo Accountunkat a generáció végén. A japánok megerősítették: a Nintendo következő konzolja is osztja majd a Switch online fiókjait.

Jól tudjuk, hogy akadnak néha olyan témák, amelyeknél a Nintendo indokolatlanul köti az ebet a karóhoz. A kiotóiak a felhasználói fiókok rendszerével ezidáig a múltban ragadtak: egyetlen fiókra nem konszolidálhattuk a konzolgenerációkon átívelő karrierünket. Ez a jövőben szerencsére megváltozik., árulta el Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke.

A jelenleg is létező, Nintendo Switchen és mobilon használt 290 millió Nintendo Accountot a jövőben is hasznosíthatják a felhasználók, Furukawa elmondása szerint ugyanis a Nintendo újgenerációs konzolja is pontosan ezeket az online fiókokat alkalmazza majd.

Amellett, hogy ez nyilvánvalóan sokak számára egy nagyon kényelmes megoldás, a generációk közt egyesített fiókok alkalmazása ajtót nyithat a generációk közti játék és a visszafelé kompatibilitás felé is. Természetesen ez még csak a mi felvetésünk, a Nintendo nem utalt arra, hogy játszhatóak lennének majd a Switch-játékok a később érkező új masinán is (ahogy magát az újgenerációs gépet sem jelentették még be), de ha a vállalat célja az, hogy ezen a fronton tartsa a tempót a rivális konzolgyártókkal, akkor az így centralizált felhasználói fiókok alkalmazása kiváló első lépés lehetne.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...