A Sony átvenné a Disney fizikai média üzletágát

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 21.
  • Pletyka
Link másolása
Hiába egyre nagyobb trend a digitalizáció, továbbra is igény van a fizikai média megosztókra. Az elmúlt napokban pedig több médium is arról írt, hogy a Disney kiszervezné ezt a szegmenst a Sonynak.

Először a DigitalBits, majd a Variety és a Deadline is arról számolt be, hogy egyfajta licencszerződés van készülőben a Disney és a Sony között. A pletykált megállapodás szerint ez utóbbi átveszi a Disney DVD, Blu-ray és 4K Ultra DVD megjelenések gyártását, marketingjét és forgalmazását az USA-ban és Kanadában.

A Variety információ szerint a digitális tartalomszolgáltatás maradna a Disney kezében. Arról egyelőre senki nem írt, hogy a döntés következtében várhatók-e leépítések a Disney-nél. A DigitalBits riportja alapján a döntéshez közvetlenül kapcsolódik, hogy a Disney Movie Club idén nyáron megszűnik.

A Disney Movie Club hozzáférést biztosít a Disney filmek és sorozatok fizikai kópiáihoz. A szolgáltatás 23 éve működik, 2024 május 20-án lehet majd leadni az utolsó rendeléseket. A fizikai hordozókra van még kereslet, azonban egyre csökkenő mértékben. A Best Buy ebben az évben tervezi felszámolni a DVD és Blu-ray értékesítést, a Netflix pedig tavaly szeptemberben zárta le a DVD kölcsönzős szolgáltatását.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...