Jim Ryan: “Hálás vagyok, amiért nem egy unalmas iparban dolgoztam”

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 23.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A hírt már egy ideje tudtuk, a következő hónapban viszont hivatalosan is véget ér Jim Ryan pályafutása a Sonynál. Ennek apropóján mesélt a karrierje emlékezetes pontjairól és a kedvenc PlayStation játékait is elárulta.

2023 szeptemberében jelentette be Jim Ryan, hogy visszalép a Sony Interactive Entertainment (SIE) vezetésétől. Akkor elmondta, hogy 30 év után idén márciusban fog nyugdíjba vonulni. A feladatait már októberben átvette utódja Hiroki Totoki, aki aztán április 1-től a SIE vezérigazgatója lesz a megfelelő utód kiválasztásáig.

Visszavonulása apropóján Ryan a Variety-vel beszélgetett. Az interjú során mesélt a járvány időszakáról, ellátta jó tanácsokkal az utódját és az összes PlayStation generációból kiválasztotta a kedvenc játékát.

“Otthon voltam az étkezőasztalnál, fejemet a kezembe temetve, azon töprengve, hogy vajon miként fogjuk ezt megcsinálni” – mondta a PlayStation 5 piacra dobásáról. A konzol a koronavírus járvány közepén jelent meg és Ryan szerint egyértelműen ez volt a legnagyobb kihívás, amíg a vállalat élén állt.

Elmondta, hogy nem csak nem tudtak haladni a normális fejlesztési folyamatokkal, mivel Kínába se tudtak bejutni az összeszerelt konzolok kihozása is komoly kihívást jelentett, az értékesítésről nem beszélve, hiszen minden bezárt. A feladatot végül mintaszerűen oldották meg, azóta a konzol már több, mint 50 millió példányban kelt el.

Az utódjáról is beszélt. Meglátása szerint Hiroki Totoki megfelelő választás és reméli, hogy Kenichiro Yoshida a Sony vezérigazgatója hosszú távon is bizalmat szavaz majd neki. Majd ellátta egy jó tanáccsal is, ami szerint amíg Totoki, vagy bárki célja továbbra is a játékosok szórakoztatása, kellemes meglepetések okozása, addig “minden rendben lesz”.

Elárulta azt is, hogy még vannak tervei a jövőre nézve, azonban “teljesen más irányba viszi majd az életét”. Az interjú zárásaként pedig megnevezte a kedvenc játékait az elmúlt három évtizedből. A Ridge Racer, a Grand Theft Auto 3, az Uncharted: Drake’s Fortune, a Marvel’s Spider-man és a God of War Ragnarök volt számára kiemelkedő. Meglátása szerint mindegyik meghatározta az adott PlayStation generációt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...