Tovább emeltek a Helldivers 2 kapacitásán, azonban újabb hibák vannak a láthatáron

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 25.
  • Hír
Link másolása
A hétvégére készülve a fejlesztők emeltek a szerverek kapacitásán, először 700 000 majd 800 000 főre növelve őket. Sajnos azonban nem minden fenékig tejfel, a szerver problémákon túl a Super Creditekkel is baj van.

Nem unatkoznak a Helldivers 2 fejlesztői. A játék indulása nagy siker volt, az élményeket azonban árnyalta, hogy rögtön patchekkel kellett jelentkezni a fejlesztőknek, illetve a szerverek sem bírták a komoly terhelést.

A fejlesztők azonban minden problémára gyorsan és transzparensen reagáltak, a szerverproblémák megoldásának első kísérleteként 450 000 főre korlátozták, majd a hétvége előtt 700 000, most pedig 800 000 ezer főre emelték. Azonban még ez sem elegendő arra, hogy mindenki bejusson, némi “sorbanállásra” továbbra is számítanak a fejlesztők.

Vasárnap délután Johan Pilestedt X-en közölte, hogy részéről sikeresnek könyvelhető el a hétvége, a szerverek problémamentesen kiszolgálták az összes játékost. Itt az idő visszatérni az eredeti tervekhez és fókuszálni tovább a játék fejlesztésére.

Azonban sajnos nem ez az egyetlen nehézség, amin az Arrowheadnek túl kell lendülnie. A hét második felében a Discord letiltotta a csapat közösségi menedzserét, aki majd két napig ki volt zárva a fiókjából, mert robotnak nézte a rendszer.

Most pedig egyre több játékos jelzi, hogy a pénzért váltott Super Creditek eltűnnek a játékból. A hiba kifejezetten bosszantó, főleg mivel nem “csak” játék órákat, de pénzt is buknak sokan. A Helldivers Reddit fórumán az derül ki, hogy a jelenség PC-n és PlayStationön is tapasztalható. A fejlesztők egyelőre nem reagáltak a helyzetre.

7.
7.
hedzsooo
#2: FPSmonitor nekem megvan Steamen mar jopar eve, eddig gond nelkul mukodott minden progi/jatek mellett nekem
6.
6.
sanada
#5: Az előzővel egy időben 7 ezer fő játszott együtt steamen, itt meg 458 ezren tegnapi adatok szerint.
5.
5.
zoli12i
#3: Jah, ezt a epizódot pár hét alatt 2x annyian vették meg mint az elsőt. Ez a indie stúdió ekkora sikerre nem volt felkészülve. Alig 100-an vannak.
4.
4.
csoki0619
#2: Afterburner vagy Speccy.
3.
3.
Sakee
Onlinera készült játék ,de nem bírja a saját rendszerük. Szóval 2024-ben is vicc.
2.
2.
Ganzer
#1: Az fasza... Nem tudtam teljesen elolvasni a posztodat mert szét van esve a pusztulat website, de értettem a lényeget. Milyen ingyenes monitoró programot ajánlasz amit egyszerű kezelni?
1.
1.
hedzsooo
Ez meg mind semmi, tegnap majdnem leolvasztotta a vasamat. Utanaolvastam, volt akinek mar februar elejen tortent hasonlo a jatek 1 korabbi verziojaval, nekem tegnap volt "szerencsem" hozza, a jelenlegi verziojaban... Videokartya-driveren belul lockoltam az FPS-t 60-ra, igy most ugy tunik nem viszi fel 100C fokra a CPU-t mar de igy is a kelletenel jobban melegszik tovabbra is a GPU+CPU kombo ettol a jatektol, mikozben az osszes tobbi jatek (Baldur's G.3, C2077, Alan Wake 2, stb.-stb.) egesz nap mehet a vasamon, nem tortenik semmi hasonlo...

Azt ajanlom azonknak akik PC-n toljak a Halldiver 2-t, hogy nyomjon be vmi szoftvert a hatterbe, hogy monitorizza a homersekletet, ne akkor tunjon fel hogy vmi nagy gond van, mint nalam, mikor mar kozel egett plasztik szag jon a folyadekhuteses gep felol...;)

https://www.reddit.com/r/Helldivers/comments/1ax2dub/extremely_high_cpu_temps/

https://steamcommunity.com/app/553850/discussions/0/4206994256761630686/

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...