Megdőlt a Steam egyidejű játékos rekordja

  • Írta: osan
  • 2024. március 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A hétvége folyamán megdőlt a Steam eddigi egyidejű játékos rekordja majd’ 500 000 emberrel. Az aktívan játszók száma is rekordmennyiséget ért el, és olyan alkotásokat nyüstöltek az emberek, mint a Counter-Strike 2 vagy épp a Helldivers 2.

Nem nagy meglepetés, hogy 2020-ban, a COVID-járvány idején kezdett csúcsra törni a Steamet egyidejűleg használó játékosok száma. Az viszont már fejvakarásra adhat okot, hogy azóta nem állt meg a növekedés és most hétvégén egy új rekordot ért el a platform.

A SteamDB adatai szerint március 3-án, vasárnap délelőtt 34 649 583 fő használta vagy tartotta megnyitva a digitális áruházat, ebből 11 146 564 játékos aktívan játszott is valamivel.

Nem túl meglepő módon az egyik legismertebb online lövölde, a Counter-Strike 2 vitte el az első helyet, hiszen 1,4 millió fő játszott vele egyszerre, de a Dota 2-nek, a PUBG-nak, az Apex Legends-nek és a Helldivers 2-nek sincs oka szégyenkezni, ezekkel a játékokkal is kellően sokan ütötték el az időt.

Futottak még kategóriában pedig a Naraka: Bladepoint, a Last Epoch és a Palworld kerültek, hiszen mindegyiknek külön-külön 200 000 játékost sikerült bevonzania.

4.
4.
Extol
Remélhetőleg további csúcsok dőlnek meg. A végtelenbe és tovább!
3.
3.
csoki0619
#2: Valld be, te is rányomsz minden héten, te kis hamis!
2.
2.
crytek
Ilyen ez amikor valamit a sokmillió user nem csak arra heti 10 secre használja amikor rányom az ingyen alamizsnára :)
1.
1.
Extol
Gratulálunk a Valve-nak a sikerekhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...