Éppen csak megmenekült a bezárástól a Media Molecule?

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 4.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony végül úgy döntött, hogy bezárja a nagy múltú London Studio-t, ám állítólag a LittleBigPlanet fejlesztője, a Media Molecule is beszántás határán táncolt. A csapat végül megmenekült, de nem sokon múlott.

Nemrégiben alaposan megrázta a játékipart a Sony tisztogatása: a PlayStation-üzletág létszámát 8 százalékkal csökkentette, ami körülbelül 900 elbocsátott alkalmazottat jelent. Ennek hatásai az egész vállalaton belül érezhetőek voltak, számos belső stúdiónál leépítések voltak, a Firesprite Twisted Metal-játékát törölték, míg a SIE London Studio-nál teljes egészében lehúzták a rolót.

Valójában egy másik brit székhelyű belsős csapat bezárását is fontolgatta az anyacég a Substack újságírója, Ethan Gach szerint. Ez pedig a LittleBigPlanet és a Dreams fejlesztője, a Media Molecule. Mivel az utolsó játékánál elmaradt a közönségsiker, a Dreams gyorsan eltűnt a süllyesztőben, tavaly szeptemberben pedig a támogatása is leállt. Szerencsére végül megmenekültek.

A brigád már a következő játékán dolgozik, ám nem tett jót a projektnek az sem, hogy az alapító, Mark Healy - aki egyúttal a játékok rendezőjeként is tetszelgett -, tavaly elhagyta a stúdiót. Októberben pedig 20 alkalmazottól vált meg a Media Molecule.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...