Összefoglaló az ID@Xbox műsoráról

  • Írta: szlav
  • 2024. április 30.
  • Rendezvény
Link másolása
A független játékfejlesztés krémjét láthattuk az Xbox és az IGN közös műsorán. A visszatérő kedvencek mellett sok vadiúj göngyszemet is láthattunk, így ezeket most listába szedtük nektek a könnyebb átláthatóság érdekében.

Tartalmas volt az ID@Xbox legújabb adása, melyet ezúttal a redmondiak az IGN közreműködésével vittek képernyőre. Mivel van miből szemezgetni, nem is szaporítjuk tovább a szót -  jöjjenek a játékok!

Astor: Blade of the Monolith

Május 30-án érkezik a C2 Game Studio imádnivaló akció-RPG-je, az Astor: Blade of the Monolith. A látványos csatákat, mutatós környezetet és laza platformingot bemutató játékmenetet már az előzetes is jól prezentálta, de szerencsére a megjelenés sincs messze.

 

33 Immortals

Még mindig fantasztikusan fest a 33 fős kooperatív roguelike őrület! A 33 Immortals egyre nehezedő régiói és főellenfelei lehetetlen kihívást nyújtanak a magányos harcosoknak, 33 együttműködő játékos számára azonban már sokkal nagyobb az esély a győzelemre. A legújabb bemutatóban Lucifes bossfight-ját láthattuk közelebbről, a pokol ura azonban csak egyetlen akadály a sok közül. A játék zárt bétája május 24-én veszi kezdetét!

 

Palworld

A Pocketpair őrülten népszerű nempokémonos játéka továbbra sem húzza be a kéziféket. Idén nyáron új palok, új fegyverek és minden eddiginél nagyobb kihívások várják a játékosokat. Mindezt egy ropogósan friss előzetesben láthatjuk először.

 

Commandos: Origins

Idén nyáron indul az új Commandos-játék bétája, melyhez egy vadiúj előzetest is kaptunk. Ha szeretitek a valós idejű taktikai játékokat, esetleg a széria ősrajongói vagytok, akkor mindenképp tartsátok észben, hogy a játék elsőnapos Game Pass megjelenés lesz PC-n, Xbox-konzolokon és XCloudon!

 

Centum

Nehéz eldönteni, hogy mit gondoljunk a Hack The Publisher (javarészt) point-and-click kalandjátékáról, a bizarr, hátborzongató látvány és hangulat azonban már előre garantált. A játék megjelenésére valamikor idén nyáron számíthatunk.

 

Lost Records: Bloom & Rage

Már a The Game Awardson bemutatott első előzetest látva is imádni kezdtük a Don't Nod következő alkotását, Swann Holloway kézikamerás felvételei pedig ismét hozták az elragadó hangulatot. A játékról és annak történetéről túl sokat nem tudtunk meg (ez talán nem is baj), azt viszont a fejlesztők megerősítették, hogy még idén kézhez kapjuk a művet.

 

Keylocker: Turn Based Cyberpunk Action

Gyönyörű pixel arttal és sötét melódiákkal érkezik a Moonana stúdió alkotása, a Keylocker. Egy olyan világban, ahol a zene minden formáját betiltották, egy fiatal énekes küzd saját maga és a művészete túléléséért. Mindezt JRPG-s tálalásban kapjuk, sok-sok ritmusjátékos elemmel fűszerezve. Idén nyáron már a húrok közé is csaphatunk!

 

Stampede: Racing Royale

A party royale címek és a kartjátékok halmazmetszetén robban be a Stampede: Racing Royale! A Sumo Digital színes-szagos alkotása 60 játékost ereszt a pályára, hogy mindenféle power-upot bevetve utolsóként maradjanak a talpon... vagy elsőként érjenek célba. Mi pontos célkitűzésben mi sem vagyunk biztosak. Egy azonban biztos: a korai verzió az Xbox Game Preview programjában is elérhető lesz idén nyáron!

Jackbox: Naughty Pack

Igen, sejtjük, hogy mi lehet a dobozban. A legújabb Jackbox-csomag kizárólag felnőtteknek szól, így talán nem is baj, hogy a pontos részleteket egyelőre jótékony homály fedi.

 

Times & Galaxy

A Times & Galaxy robotriportereként ismeretlen világok, fura figurák és hihetetlen történetek várnak ránk - ráadásul ehhez még egy kellemetlenül fülbemászó dal is dukál! Idén júniusban kezdhetjük meg az intergalaktikus zsurnaliszta karrierünket.

 

Sulfur

Xbox-konzolokon is megjelenik a Sulfur! A Perfect Random pofásan minimalista látványvilággal felvértezett old school lövöldéje sajnos még nem kapott megjelenési dátumot, a legújabb előzetes azonban ismét bizonyította, hogy érdemes lesz odafigyelnünk rá.

 

FERA: The Sundered Tribes

Kooperatív szörnyvadászós játék, nyílt világú kraftolós kaland és kolóniaépítő, jó sok repkedéssel. Igen, tényleg elég komoly zsánermix ez a FERA részéről, de elég csak a játékmenet legújabb bemutatójára ránéznünk, hogy lássuk: bizony, működik a dolog! Mi már kívánságlistára is repítettük a játékot, ha pedig minden jól megy, még idén belevethetjük magunkat a kalandokba.

 

All You Need Is Help

Előre megjósoljuk: az All You Need Is Help alaposan próbára teszi majd a baráti társaságokat. Ebben a cuki, négyfős kooperatív játékban egy-egy tetris darabkát irányítunk majd, a célunk pedig az lesz, hogy a megfelelő formában összeálljunk. Ez sokkal, de sokkal nehezebbnek ígérkezik annál, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Idén ősszel biztos, hogy mi is segítségért kiáltunk majd.

Tails of Iron II: Whiskers of Winter

Vadiúj előzetessel jelentkezett a Tails of Iron II: Whiskers of Winter. Sötét, fagyos és groteszk kalandra indulunk majd Arlo bőrébe bújva, hogy felvirágoztassuk a királyságunkat és megküzdjünk a ránk leselkedő vérszívó bestiákkal.

 

Hangry

Ha néha belőletek is előtör a harag, pusztán azért, mert nem ebédeltetek eleget, akkor jól tudjátok, hogy mit érez Hangry, amikor vadászni indul. A bevetések során ráadásul nemcsak izmos főhősünk ráadásul éhségét, de a kedvenc törzshelyünk látogatóinak kéréseit is kielégíthetjük.

 

Promise Mascot Agency

A Paradise Killer alkotóinak legújabb játéka a japán alvilágba kalauzol minket, a társunk pedig egy... hatalmas kisujj lesz?? Vagy egy tofu. Vagy tojás. Láttunk egy-két bizarr játékot ma este, de a 2025-ben érkező Promise Mascot Agency mindegyikre rálicitált.

Gamera Games - Firework, Volcano Princess, Depersonalization, Keplerth, The Rewinder

Öt játékkal jelentkezett a Gamera Games, melyek közül mindegyik eltalál majd a Game Pass könyvtárába - a The Rewinder már a mai napon!

 

Teljes lendületben a Triple-I Initiative

Az Xbox indie partnerprogramja számos játékot tudhat a sorai közt. Ezúttal a következő címek képviseltették magukat: Kill Knight, Risk of Rain 2, Shadows of Doubt, Palworld: Arena, Let's School, My Time at Sandrock, Vampire Survivors: Operation Guns, Flintlock: The Siege of Dawn, 33 Immortals, Never Alone 2, Streets of Rogue 2, Death Must Die, Broken Roads, Dyson Sphere Program, Ravenswatch, Cat Quest III, Brotate: Abyssal Terrors, Wizard of Legend II

 

Dungeons of Hinterberg

Egy újabb szemrevaló gameplay előzetest kapott a Dungeons of Hinterberg. Ha szeretitek az agytekervényeket megmozgató puzzlejátékokat, akkor ez a gyönyörűen színes, kézzel rajzolt kaland csak nektek szól! Az Xbox Game Pass könyvtárában startoló játék július 18-án debütál.

 

Vampire Survivors

A zsánerteremtő bullet heaven legújabb frissítése, a Laboratory Update már elérhető, de ez még csak a kezdet! Hamarosan a Contra hősei is csatlakoznak a szörnygyaluláshoz. Új karakterek, pályák, fegyverek, ellenfelek, mindez május 9-én.

 

Ez volt tehát az ID@Xbox felhozatala. Ha vágatlanul, egyben szeretnétek visszanézni a műsort, azt itt megtehetitek.

5.
5.
Doomsayer
Nekem a Depersonalization és a Firework tetszik abból, amit látni lehetett, na meg a Commandos biztos jó lesz.

Egyébként pont azért indie showcase a műsor, hogy kevesebb csalódás érje azokat, akik 6-7A-s játékokat várnak.
4.
4.
Robilluma
A sokadik szuper cikk valamelyik indie showcase-ről, jár is érte a sokadik köszönet!!!
#1 Lehetett előre tudni, hogy itt nem tripla A játékok lesznek... De neked a logic nem annyira az erősséged, hiába van ott a nevedben. Biztos az új AC-t, Last of Us-t, vagy a GTA-t vártad xD
Rengeteg játék és sok sok jóság közöttük. A pixel art nagyon megy és szebb mint valaha.
Már alig várom, hogy Geralttal elindulhassak Dracula seregei ellen a Tails of Iron 2-ben :D
A Centum is érdekes és a Don't Nod következő játékának trailere is hangulatosra sikeredett, mégha tisztán cinematic is.
3.
3.
Nothing
#1: Tényleg olyan, mintha egy rajzfilm stúdió portfólió artbook-ját lapozgatnánk. :D
2.
2.
TrishtanAG
#1: Ott van még egy új kiváló Dontnod kaland, meg a Paradise Killer készítőinek az új elmebetegsége is.
1.
1.
logic5
Bakker ez szánalmas a Commandoson kívül egyik rajzolt baromság sem érdekel. Ez egy vicc, hogy itt tartunk!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...