Új stúdiót alapíthatott a Sony

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 12.
  • Biznisz
Link másolása
A Deviation Games korábbi alapítója is érintette az új csapatban, ami egy nagy volumenű új címen dolgozik majd. Természetesen az új stúdió, és a készülő új játék is a PlayStation égisze alatt marad.

Még 2020-ban alapította meg két Call of Duty veterán a Deviation Games stúdiót, ami 2021-ben megszerezte a Sony támogatását egy exkluzív cím készítésére. A nagyjából 100 fős stúdiót 2023-ban egy igen komoly leépítés padlóra küldte, majd pedig idén márciusban végleg be is zárt a Deviation Games.

Most viszont úgy látszik, hogy az alapítók egyike egy új stúdiót alapított, ezúttal már a PlayStation belső csapataként. Az illető az a Jason Blundell, aki maga is számos Call of Duty-n dolgozott, és még 2022-ben hagyta ott a Deviation Gamest. A volt munkatársak reakciói alapján az új, egyelőre még ismeretlen nevű csapat igazi nagy szabású, új exkluzív IP-n dolgozik. Az egyik új fejlesztő posztja már december óta építik a csapatot, így nem kizárt, hogy a májusra várható eseményen hivatalosan is bejelentik az új stúdiót.

A Deviation Games négyéves fennállása alatt nem készítette el a betervezett játékát. A PlayStation legutóbbi 900 fős leépítését és a több stúdiójuk bezárását követően egy új csapat alapításának a híre egyrészt bizakodásra adhat okot, másrészt okkal merülhetnek fel az emberekben kétségek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...