Több mint 3 millió játékost érhetett el az XDefiant

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 24.
  • Pletyka
Link másolása
Nagy volt az érdeklődés az első órákban a Ubisoft free-to-play lövöldéje iránt. Már az első 2,5 órában egymillió egyedi felhasználó próbált bejutni a szerverekre, több-kevesebb sikerrel. Az első két napban már 3 millió játékosa volt az XDefiantnak.

A mindig jól értesült Insider Gaming úgy tudja, hogy rögtön a megjelenést követően igen nagy volt a tolongás az XDefiant iránt. A startpisztoly eldördülése utáni 2,5 órában már egymillió egyedi játékost ért el a lövölde, így egy csapásra a kiadó eddigi legnagyobb érdeklődést kiváltó címe lett. Ráadásul az első két napban hárommillió játékosnál tetőzött ez a szám, és idővel a kezdeti szervergondok is megoldódtak.

A lap forrásai szerint egy ponton 500 ezer egyidejű játékosa volt az XDefiantnak minden platformon, bár ez a szám idővel csökkent, még mindig átlagosan 300 ezer játékos nyomul a címmel. A Ubisoft állítólag elégedett a shooter teljesítményével, mivel simán túlszárnyalta a belső elvárásokat. Persze a hivatalos számadatokra még várni kell.

Ami igazán kritikusnak számít, az az, hogy a lendülete hosszú távon is megmarad-e, miközben a Battle Pass-ból és a játékon belüli áruházból stabil bevételt termeljen a cégnek. Ugyanez nem jött össze a rivális The Finalsnek, amely a második szezonra csak vegetál a játékosszámot tekintve, így nem érdemes becslésekbe kezdeni.

1.
1.
Doomsayer
De minden ilyen játéknál arról szólnak a hírek, hogy milyen sikeres és júj de eszméletlen jó, aztán nagyon max 3 hónap múlva macskát sem érdekli, nem? Aztán akkor mindenki magyarázkodik mindenféle LSD Trip szerű szövegeket, hogy miért van ez, mert mindenki full ért hozzá.

Van 1-1 darab, ami elvan, mint a CS, R6, Wow, de a többi ilyen fos mindig csak tiszavirág életű.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...