SGF 2024: Call of Duty: Black Ops 6 - állandó online kapcsolat szükséges a kampányhoz is

  • Írta: szlav
  • 2024. június 10.
  • Hír
Link másolása
Ez persze nem feltétlenül újdonság a PC-s játékosok számára, idén ősszel azonban már Xboxon és PS-en sem lesz elég bedobnunk a lemezt egy offline konzolba. Mindezekre a Treyarch szerencsére érthető magyarázatot adott.

Habár a Call of Duty-játékok valódi vonzerejét sokak számára a többjátékos módok jelentik, erős rajongótábort éltet a sztorikampány is, melyből épp tegnap láthattunk egy jókora bemutatót a Call of Duty: Black Ops 6 Directen. Az is tény, hogy nem rossz dolog, ha akkor is szabadon játszhatjuk az adott cím egyjátékos módját, ha éppen nincs aktív internetkapcsolatunk. Sajnos, erre nem lesz lehetőségünk az idei felvonás esetében.

Mindez nem újdonság, hiszen PC-n már a 2019-es Modern Warfare óta szükséges az aktív internetkapcsolat minden játékmódhoz, konzolokon azonban idáig offline is játszhattuk a Call of Duty kampányait. A Call of Duty Blog egyik legfrissebb bejegyzése szerint ez idén megváltozik. Ennek az az oka, hogy a Black Ops 6 minden játékmódja, minden platformon textrúrastreamelést használ majd, vagyis a vizuális assetek egy részét nem a felhasználó PC-jén vagy konzolján, hanem felhőben tárolja a rendszer.

A Treyarch annak érdekében döntött így, hogy lecsökkenthessék a játék méretét, megtartva annak teljes vizuális kidolgozottságát. Jó hír viszont, hogy a kampány játszásához konzolon mindezek ellenére sem lesz szükség aktív Game Pass vagy PlayStation Plus előfizetéshez, ezek csupán az online játékhoz kötelezők, csakúgy mint a korábbi években. A játék egyébként a fentiek ellenére is több mint 300 GB-ot nyom majd konzolon, ami valljuk be, az abszurdum határait súrolja.

A Call of Duty: Black Ops 6 október 6-án érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re. A széria életében először a játék az első naptól elérhető lesz a Game Pass előfizetéssel is.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...