Az ikonikus Tekken 3 kosztüm története

  • Írta: JesusHun
  • 2024. június 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Katsuhiro Harada a Tekken széria atyja és rendezője mesélt, hogy készült a széria lucsadorának, Kingnek a P2-es kosztüm változata. Vívódott vele, hogy vajon a tengerentúlon is érthető lesz-e, de végül meghagyta az elképzelést.

A Tekkent nem kell bemutatni senkinek, ki ne ütött volna pár menetet a haverokkal kis lurkóként az egyik játékterembe, vagy balatoni nyaralás során a büfésoron? '94 óta töretlenül menetel előre 8 számozott és néhány mellékszálával egyetemben, rengeteg öltözetet kaptak ezalatt a szereplők, amelyek közül az egyik legtöbbet cosplayelt hacuka King Tekken 3-as mackóalsós szettje. Ez annyira felismerhető, hogy a jaguármaszk elhagyásával is egyértelmű, kinek a bőrébe bújik viselője. Harada megosztotta a rajongókkal, hogyan is pattant ki fejéből a ruha ötlete.

Az egész egy rajongói King cosplay-jel kezdődött, ami nagyon elnyerte a tetszését, és a dicséretek mellett az X-posztja tartalmazott egy hosszabb nosztalgikus történetet is. Az alap elképzelés szerint a felelős művész megkapta a paramétereket és hozzálátott a munkához. Az Armor King maszkkal ellátott öltözettel létrejött King "gonosz" verziója. A vicces munkatárs a póló hátuljára biggyesztett egy kanjit, aminek több jelentése is van a japán nyelvben. .悪 (Heel / Evil / Villain). A Heel kifejezés a pankráció világában olyan birkózót jelöl, aki a rosszfiú szerepét tölti be.

Amikor Harada elindította a tesztverziót és meglátta King hátán az írást, kitört belőle a nevetés, amire kollégája hunyorogva csak annyit kérdezett: Na ez már gonosz, igaz? Annyira megtetszett a fejlesztőbrigádnak, hogy egy apró kiegészítéssel, a "Mishima Heavy Industries" felirattal megtoldva benne is maradt a végleges verzióban. Volt némi őrlődés, hogy a szigetországon kívül senki se fogja érteni a rejtett utalást, de ez nem befolyásolta a végleges verziót. Nem tévedtek nagyot, rengeteg levelet kaptak, amiben a játékosok sorra kérdezték, mit jelent King hátán a felirat.

2.
2.
Extol
Hát én ezt nem értem
1.
1.
memoryman
Anno havernál számtalan éjszakán át toltuk a Tekken 3-at. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...