Kétévente érkezhetnek az új Battlefieldek

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 5.
  • Hír
Az Electronic Arts egy extra évet szánt a Battlefield 2042 fejlesztésére, a vállalat azonban készen áll rá, hogy visszahozza a franchise kétéves ciklusát. Erről és a live service-szel kapcsolatos tervekről mesélt a vállalat elnöke.

Csak természetes, hogy az Electronic Arts legfrissebb üzleti tájékoztatója (melynek kapcsán hallhattunk a Mass Effect-trilógia sikereiről) során szó esett a Battlefield 2042-ről, illetve az illetékesek átfogóan is beszéltek a franchise jövőjéről. Az óriási online csatákat ígérő FPS három év után követi a széria előző darabját, a Battlefield V-öt, ez a rutin azonban idáig nem volt jellemző a sorozatra, hiszen a rajongók korábban kétévente számíthattak új Battlefield-játékra.

Az EA elnök-vezérigazgatója, Andrew Wilson a konferencián elhangzott kérdésre válaszolva elárulta, hogy a jelenlegi elképzelések szerint a széria visszatérhet a kétéves ciklusra, Wilson megfogalmazása azonban arról árulkodott, hogy ez egyelőre nincs kőbe vésve. Az úriember hozzátette, hogy a vállalat ezúttal egy extra évnyi fejlesztési idővel ruházta fel a DICE csapatát, ezzel biztosítva azt, hogy a stúdió egy igazán kiváló, valódi next-gen élményt nyújtó játékot tehessen le az asztalra.

A sorozat jövőjével kapcsolatosan Wilson megemlítette, hogy érdemes live service módjára gondolnunk a Battlefield-franchise-ra, hiszen a stúdió is egy olyan produktumként tartja számon az új játékot, amely hónapról hónapra, évről évre folyamatosan bővül és fejlődik majd. Ebben nyilvánvalóan komoly szerepet vállal a Portal is, a Battlefield 2042 egyedi sandbox-módja, amely a közösség kezébe adja a korábbi Battlefield-játékok legnépszerűbb elemeit. Wilson a fentiek mellett említést tett a továbbra is titokzatos harmadik játékmódról, a Hazard Zone-ról, ezzel kapcsolatban azonban csupán annyit tudtunk meg, hogy a játékmód szintén komoly szerepet vállal majd az évekre szóló live service-ben.

32.
crytek
#31: Ennél jobb nekem nem kell..inkább a cégek lennének jobbak..
31.
Lorthirash
#30: Hát most istenem, ilyen az élet tegyél valamit hogy jobb legyen az életed, nem tudok erre mást mondani.
30.
crytek
#29: Cégünknek ahol dolgozok is vannak kiadásai mégis több milliárd ezen felül a tiszta bevétel mégis mindig mindenen cigánykodnak hogy nincs ez drága az drága...lol azt lassan szétesik az üzem..Értem én hogy a pár vezetőnek nem elég a havi 1 milliárd,de attól még elmehetnek a picsába
29.
Lorthirash
#26: Azt azért vedd figyelembe hogy az It szektorban oké hogy rengeteg a pénz de iszonyatos költségek is vannak.
Bármennyire is furcsának tűnik a játékok elsődleges célja a profit, és az hogy a közösség érdeklődését folyamatosan felmérjék, fenntartsák azt.
27.
kryszisz
#26: Mondjuk az utolsó mondatod elég, hogy is mondjam...visszás, nem gondolod? Mármint a te hitvallásod, hogy minden lehetőségből ki kell csikarni a legutolsó garast is (és ezt most nem pejoratív értelemben mondom), akkor nehogy már számonkérd egy profitorientált cégtől, hogy erőltessenek valamit, amin nagy valószínűséggel buknak, pusztán a potenciális vásárlók egy elenyésző százalékának siráma miatt.
26.
crytek
#24: Értsd meg a multi akkor is termelné a zsetont ha lenne single player benne. Sőt akkor a szarjukat többen vennék mivel így az a x ember mert se a dice nem mondja se mi nem tudjuk mennyi azok száma akit csak a single érdekel..

De a lenti példám van ennyi. Pénzéhes görények mese nincs
25.
Lorthirash
#24: Itt most a Dice azokra fókuszál akikre kell, akik megfogják venni a játékot és a live service rendszerben jelen vannak játszák a játékot hónapokon, esetleg éveken keresztül.
24.
Lorthirash
#23: Azt értsd meg hogy a single player a fejlesztési összeg 30%-át elviszi, így már nem biztos hogy megéri azoknak tartalmat gyártani akik alapvetően kevesen vannak, és vagy nem is veszik meg a játékot, hanem majd ilyen ingyenes akciókon megszerzik azt.
23.
crytek
#20: Ennyi erővel senkinek nem kéne single játékot kiadni? Mivel a kiadók a fejlesztők az csikból is látják hogy a full single játékukat annak ellenére a se vitte végig csak a felhasználóközönség 6-10%-a...pl BF singlet is tolnák ennyien.. Nem tudom mit zavarja őket ez a pár ember.. szarásig vannak pénzzel.
De sajnos ez ilyen. A mi cégünk is rekord bevételt jelentett a minap és én mint dolgozó látom a csoró benti körülményeket.. Szóval ez is csak arra megy hogy szopjon lóvat a single játékos inkább a zsebünkbe tesszük ezt a zsetont..a többi milliárd mellé ugyis elfér...
22.
kryszisz
#21: Hát én nem fogom azt mondani, hogy rossz a BF, az 1-gyel toltam anno pár kört és az tetszett multiban, plusz a Battlefront 2-t a mai napig előveszem néha (mondjuk mostanság pont nem, mert nincs PS+-szom), és hát végső soron az is BF alapokon nyugszik. Mondjuk a single része annak is pocsék, de azért nem a Dice, hanem a Motive a hibás, ott ha lehet még inkább látszott, hogy csak azért került bele, hogy legyen:D
21.
Neotechtr
#20: +1

A többi csak konfekció volt. Annyira nem a gamereknek való ez az egész sorozat, hogy még csak azt sem bánom, ha már single sem lesz benne. Amúgy meg játsszon vele az, akinek hat anyja van.
20.
kryszisz
#17: És miért is? Egy valid indokot kérnék szépen. Minden bizonnyal a Dice-nak SOKKAL jobb rálátása van arra, hogy mennyire érdekelte az embereket a BF single része, a jelek szerint ennyire. Mondjuk én párral játszottam, és csak a Bad Company-t tartottam úgy ahogy jónak, szóval egyáltalán nem kár érte, mondom ezt egyjátékos pártiként.
19.
LGHDTV+
Igen biztos azért nem lesz ebben single, mert az előzőeket is annyian játszották.
18.
Neotechtr
Engem is max csak a single miatt érdekeltek a BF részek, de az utolsó pár rész, amiben csak egymáshoz semmi köze single pályák vannak egymás mellé dobva és vélhetőleg robotkezű nőkkel kell menni, az már kicsit sem érdekel.

Amúgy most a BF5 ingyenes, már ha kell valakinek.

https://gaming.amazon.com/loot/battlefieldv


Internetről bemásolva:
"Ha már rendelkezel Amazon Prime előfizetéssel, akkor egyszerűen látogass el a játék oldalára és néhány kattintás után máris tiéd a kód!
Ha nem rendelkezel Amazon Prime előfizetéssel, akkor új e-mail-címmel 30 napig teljesen ingyen kipróbálhatod minden előnyét, így az ingyenes Prime tartalmakat is!
Látogass el a játék oldalára, kattintsd a "Try Prime" gombra és regisztrálj be a 30 napos Prime próbakörre!
Szeptember 1-jén lejár az akció, addig tudod csak a kódot megkaparintani a Battlefield V Prime oldalán!
A kódot szeptember 30-áig tudod aktiválni Originen, utána érvényét veszti!
Ne felejtsétek el lemondani a 30 napos ingyenes próbát az Amazon fiókotokban, különben automatikusan levonja a következő havi díjat az 31. napon!"
17.
crytek
#16: Láttam, mivel a single miatt megvan az összes amibe van single.
Szóval semmiféle hülyeség nincs állítva. Az egyetlen hülyeség az az amit a dice csinál hogy dobja a singlet
16.
Lorthirash
#14: Láttál te már bf játékot, mert hülyeségeket állítasz nonstop?
15.
Lorthirash
#14: nem lépik meg hiszen nem egy részben volt, a legutóbbi részben is.
14.
crytek
#13: Mivel nem lépik meg soha nem lesz kiderítve mennyien tolnák a single-t minden más csak a levegőbe beszélés és a találgatás.
13.
Lorthirash
#9: Mert nagyon sok pénzbe kerül és az emberek nagyrésze a multiért veszi ezeket a címeket , hiába is próbálod bizonyítani ellenkezőjét, azok az emberek tartják fenn a játékot akik éveken át játszanak vele nem az a 10-20% akik 10 óra alatt kipörgetik a sztorit és törlik a játékot.
Szerintem jó döntés hogy nincs single player inkább tolják bele azt a rengeteg pénzt és időt a multiplayer fejlesztésébe.
12.
Gabesz0213
#10: Sok más emberrel és VELED, már évek óta ezért imádkozom. De lepaktáltak az ördöggel, szóval megy az a szekér..
11.
NemecsekErno
#3: Érdekes vélemény, milyen statisztikán alapul?

Nekem pl. mindig is a single-ről szólt ez is meg a CoD is és mindkettőnek bejött a története. Csak hát a BF elmúlt 2 részéből már egyértelműen érződött, a kényszer szülte hagyományból rakták csak bele, ami szerencsére nem a minőségen, hanem a hosszúságon volt észrevehető (amúgy a BF V single-je volt az elmúlt évek legjobb FPS történetmesélése számomra).

Ha a multira akar átállni a BF, akkor legfeljebb marad a CoD helyette (csak az űrhajós, lézeres f..okat ne adják ki megint) azoknak akik a single miatt akartak vele mindig is játszani.
10.
Fanboi
Az EA meg az ő Live Service felfogásuk...
Bár ordas nagy bukásba futna ez a szarházi banda, de sajnos erre nincs esély mert csak a fifa eltartaná őket. Nagyon rájuk férne egy kíméletlen pofára esés.
9.
crytek
#8: Szerintem sem. Nem is azt írtam , anno mindet végigvittem :)

Egyébként nem értem miért nem lehet egy kis létszámot a single-re állítani és ha már nem teszik bele a "nagy BF-be" lehetne külön mondjuk 15-20$-ért csak a single.. De ők tudják
8.
Ooorky
#6: Nem voltak olyan rosszak azok a Sziti Interaktiv lövöldék, mint ahogy divat rájuk emlékezni.
Tesco-s turkálóból 500-1000ft-ért kiszedve egy-két délutánt el lehetett velük bohóckodni.
Egy sztálingrádban játszódó játékuknál mai napig emlékszem, hogy azt gondoltam végre egy 2. vh.-s fps ahol a németek nem csak Tigris-eket használnak, meg gyalogosként páncéltörő fegyver nélkül még egy Panzer II is félelmetes. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...