The Elder Scrolls V: Skyrim PC, PS3, PS4, X360, XBOXONE

A The Elder Scrolls-sorozat ötödik része. A címet The Elder Scrolls V: Skyrim néven keressük, online pedig DLC-ket is találunk hozzá!

Az elmúlt évtized legnagyobb hatású játékai

Tíz év hosszú idő a videojátékok történelmében. Sok jó és kevésbé jó játékkal volt dolgunk ezalatt, de volt köztük néhány, amelyek igazán mély nyomot hagytak maguk után. Megpróbáltuk összeszedni őket egy tízes listában.

The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition teszt

Tamriel világa ismét kitárja kapuit, ezúttal egy remaster erejéig. A kötelező ráncfelvarráson és a hiánytalan tartalmon kívül a modtámogatás is az újrakiadás része, de hiába, ha a játék régi hibáit nem sikerült a készítőknek orvosolniuk.

TES V: Skyrim - Dragonborn DLC teszt

Merev ujjakkal csimpaszkodunk sárkányunk pikkelyeibe, az alattunk elterülő Solstheim szigete ismerős érzéseket kelt bennünk. Kétszáz éve már járt itt egy hős, aki vérfarkasokkal és Hircine-nel, a daedra prince-szel dacolt.

TES V: Skyrim - Hearthfire DLC teszt

Minden bajnok életében eljön az a pillanat, amikor hátat fordít a kalandoknak, békére és nyugalomra vágyik egy meleg otthon biztonságot nyújtó ölelésében. Bort szopogatva, elmélázva mesél a régmúlt hőstetteiről, miközben utódai tátott szájjal hallgatják a túlzásoktól sem mentes történetet.

TES V: Skyrim - Dawnguard végigjátszás

A hős, aki megfékezte a sárkányok tombolását, most új veszéllyel néz szembe a provinciában. A jóslat szerint közeleg a vég: a nap örökre elsötétül, s akkor minden órában vámpírok és más földöntúli lények özönlik el Skyrimet. Fogadjátok szeretettel a Dawnguard szöveges végigjátszását!

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard DLC teszt

Az átok és ajándék között vékony határvonal húzódik. Mi magunk döntjük el, hogy fejet hajtunk Lord Harkon akarata előtt, és csatlakozunk a vérszívók táborába, vagy pont ellenkezőleg: felesküdünk a dawnguardok tanaira és az ősi vámpírvadászok kötelékébe lépünk. Megérkezett a Skyrim régen várt bővítménye.

A legjobb Skyrim modok

A The Elder Scrolls-sorozat mindig is kedvezett a kreatív játékosoknak, számos tehetséges és kísérletező kedvű modder készített kisebb-nagyobb kiegészítést a játékokhoz. Ez a sors a Skyrimet sem kerülhette el, számba vesszük az eddig elérhető legjobb felhasználói tartalmakat, melyekkel még ütősebbé varázsolhatod játékodat.

The Elder Scrolls V: Skyrim végigjátszás

Legyünk bármilyen elszánt dragonbornok, ha Skyrim világa ezernyi nehézséget támaszt az egyszeri kalandor számára. Íme, a játék régivonalas végigjátszása – hisszük, hogy van létjogosultsága egy olvasmányos, szöveges útmutatónak is a lélektelen Youtube-os videók mellett.

The Elder Scrolls V: Skyrim teszt

Nem csupán a zord időjárás dúlja Skyrim-provinciát, hanem az uralkodó csúfos halála is. A nordok szervezkedni kezdtek, polgárháború dúl a trónért – az ősi tekercsek megjósolták, hogy ha az északiak egymás vérét ontják, az alvó sárkányok visszatérnek. Az utolsó dovahkiin viszont szembenéz a fenyegetéssel.

The Elder Scrolls V: Skyrim előzetes

Ahogyan az ősi tekercsek megjövendölték, Tamriel északi régiójában, Skyrimben véres polgárháború dúl. Ez volt az utolsó jel arra nézve, hogy a rég elfeledett sárkányisten, Alduin feléledt. Szerencsére egy hős - kinek ereiben szintén a sárkányok vére csörgedez - szembeszáll a veszedelemmel.