Turning Point: Fall of Liberty

Második világháborús játék a Call of Duty: Finest Hour fejlesztőitől, mely alternatív formájában reprezentálja a történelmet.

Turning Point: Fall of Liberty

Manapság kihaló félben van a második világháborús téma játékok terén. Bezzeg pár évvel ezelőtt, a Medal of Honor megjelenésével egy új korszak kezdődött el és mindenki ezzel a történelmi eseménnyel akarta lövöldözős játékait feldobni. Olyan nagy sorozatok születtek ekkor, mint a Medal of Honor, Call of Duty és a Battlefield. Rengeteg kiegészítő és folytatás érkezett ezekhez a programokhoz, melyek végül teljesen betelítették a piacot és „kimentek a divatból”. Vannak azonban még, akik hisznek ennek feltámadásában, így alternatív történelmi eseményeket kitalálva próbálnak valami egyedit létrehozni.

Turning Point: Fall of Liberty

Manapság felkapottak az alternatív idősíkokban játszódó játékok - egy a sok közül a War Front: Turning Point, mely a magyar illetőségű Digital Reality stúdióban készült. Cikkünk alanyához hasonlóan ott is a második világháborúban alakulnak másképpen az események, így megváltoztatva a történelmet.

Turning Point: Fall of Liberty

Képzelj el egy alternatív világot, melyben a Szövetségesek elvesztették a világháborút. Adolf Hitler nem lett öngyilkos, és 1945. után még sokáig folytatta halálhadjáratát. A Föld nemzetei romokban hevernek és minden ország, köztük az Amerikai Egyesült Államok is náci megszállás alatt áll.