Gran Turismo 5 PS3

A méltán népszerű Gran Turismo-sorozat ötödik része. Miután mindegyik GT PS-exkluzív játék volt, így az új epizód is kizárólag PS3-ra készül el.

Úton a Gran Turismo Vita?

Természetesen a Sony még nem jelentett be semmit hivatalosan, viszont állítólag a marketingesek már kérdezgetik a játékosokat, hogy érdekelné-e őket a Gran Turismo PlayStation Vitára írt változata. Valószínűleg a japánok előbb-utóbb minden fontos szériájukat átültetnék a kézikonzolra, itt inkább a "mikor" kérdéses.

Hivatalos a Gran Turismo 5 XL Edition

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy érkezik a Gran Turismo 5 XL Edition, mely tartalmazza az alapjátékot és az összes frissítést, mely eddig napvilágot látott. A csomag kedvező, 39,99 dolláros áron kerül forgalomba január 17-én. Ha eddig kimaradt volna a PS3 legütősebb autós címe, vedd meg!

Jöhet a Gran Turismo 5 XL Edition?

A Polyphony Digital erősen dolgozott azon az elmúlt évben, hogy kijavítsa a Gran Turismo 5 hibáit és hiányosságait, aminek eredménye a Spec 2.0 csomag, és az utóbbi hónapok egyéb peccseiben mutatkozik meg. Polcokra kerülhet tehát az új, kiegészített verzió is?

Újra megerősítve: már készül a Gran Turismo 6

Meglepő? Aligha, hiszen a Polyphony Digital munkatempóját tekintve legalább 110 évig még várnunk kell a megjelenésre, bár reméljük, addig a PS2-es modelleket legalább lecserélik. Ezen kívül mostantól rendszeresebb frissítés is várható a Gran Turismo 5-höz.

Élesítve a Gran Turismo 5 Spec 2.0

Valószínűleg nem véletlenül a Forza Motorsport 4 megjelenésének környékére időzítették a nagy, 2.0-s javítócsomag megjelenését a japánok: a patch hoz jónéhány újdonságot, amit a rajongók már régóta szerettek volna a játékban látni, például belsőnézetet minden autóhoz.

Gran Turismo 5 - körvonalazódott a 2.0-s frissítés

A Polyphony Digital végre elejét vette a találgatásoknak és lerántotta a leplet a régóta ígérgetett Functionality Update 2.0-ról, melyet a jövő héten tölthetünk le PlayStation Networkről. Olyan áhított funkciók kerültek bele, mint a normál autók belső nézete és az, hogy a GT5 végre támogatja a Logitech G25/G27-et.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Befutottak a legfrissebb játékeladási toplisták, meglepő változások továbbra sincsenek, sőt új belépővel is csak egy alkalommal találkoztunk. A csúcson továbbra is a Battlefield: Bad Company 2 terpeszkedik, de nem sokkal van mögötte elmaradva a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a Black Ops sem.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási toplisták, azonban a legutóbbi felhozatalhoz hasonlóan most sem változott érdemben a sorrend. Összesítésben a szokásos slágercímek arattak, akadnak köztük frissebb és kevésbé frissebb címek - az aranyérmes például a Battlefield: Bad Company 2 lett.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.