Shellshock 2: Blood Trails

Mikor az ember azt hinné, hogy már semmi újat nem tudnak kitalálni, jön egy Shellshock 2: Blood Trails, és zombik özönlik el a vietnámi háború amúgy is vér áztatta csatamezőit.
Típus: FPS, Vietnám, Zombis

Shellshock 2: Blood Trails

A nagy visszatérők közönség elé tárásával az Eidos is bepróbálkozott ismételten. Ha már a második világháború lejátszott menet, íme, a hatvanas-hetvenes évek szorongatott konfliktusa, a vietnámi rezsim megdöntésére ácsingózó jenkik arcul csapása. Az előd naturalisztikusságra épített, ahol elfelejthettük a hősiességért járó kitüntetéseket, háborús bűntények sokaságát vihettük végbe, s ezt el is intézték annyival, hogy csupán a túlélésre játszunk. A Shellshock 2 is a túlélésre épít, de történelmi hűséget megfejelték némi fertőzöttekkel való hacacáréval, a horror elemek létjogosultsága azonban erősen kérdéses, ahogyan a végtermék minősége is.

Shellshock 2: Blood Trails

Néhány évvel ezelőtt Dunát lehetett rekeszteni a sok második világháborús (ha úgy jobban tetszik, „tankos”) FPS-sel és RTS-sel. Hétről hétre jelentek meg az újabb próbálkozások, mérsékelt sikerrel, s eközben a vietnámi háború abszolút háttérbeszorult. Volt ugyan egy Man of Valorunk a szétdarabolt 2015-től, na meg az EA is bepróbálkozott a Battlefield: Vietnammal, hogy a fertelmes és rémálmokat okozó Conflict: Vietnamot már ne is említsük. Vártunk, vártunk, míg végül jött a Guerrilla...