E3 2012: A Sony nem mond le a cloudról

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Sony E3-as konferenciája nem tartogatott meglepetéseket - sajnos. Pedig sokan arra számítottak, hogy a konzolóriás részben a cloud szolgáltatások felé nyit, egy nagy felhőszolgáltató felvásárlásával. Nos, a Sony Worldwide Studios elnökének nyilatkozata alapján még mindig van esély rá.

A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida elmondta, hogy cégük továbbra is szemmel tartja a cloud és a streaming játékszolgáltatásokat. Yoshida az MCV Pacific magazinnak adott interjújában kifejtette, hogy már korábban kísérleteztek a streaming technológiával a PSP Remote Play kapcsán, igaz még alapszinten.

"A cloud játékszolgáltatások lehetővé teszik számunkra, hogy külső szerveren futtassuk a streamelt játékokat, de ehhez az kell, hogy az internetelérésünkben legyen elég sávszélesség és minimális késleltetés. Mint minden infrastruktúra, ez is időbe telik, míg széles körben elérhető lesz. Egyes fogyasztók az Egyesült Államokban és Európa adott részein gyors sebességű internettel rendelkeznek, így a cloud gaming bevezetése azokon a piacokon lenne népszerű, nem pedig a tágabb értelemben vett globális piacon." - mondta Yoshida.

Ha a Sony valaha is bevezet felhőszolgáltatást, nem globálisan tenné, hanem a fejlett interneteléréssel rendelkező piacokon. Az elnök elismerte: a szolgáltatás kényelmes, nincs letöltés, telepítés és beállítás - egy előfizetéses modell működőképes lenne. Figyelemmel követik az OnLive és társai teljesítményét, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy miként lehetne része a PlayStation brandnek. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

6.
6.
simon 555
#1: bocs,hogy így mondom,de ehhez aztán tényleg alig kell a pénz.a legdrágább ami kell az a gyors internet.városban még az sem drága.faluban gond lehet,de városban egy alap internet simán viszi és már 5 dollár körül ki lehet kölcsönözni a játékokat 3-5 napra.ennyi alatt simán végigviszed.szóval ezzel még lényegében a szegényebbek is játszhatnak.
5.
5.
kanos005
#1: Olyan 70% 50%-os akciók szoktak lenni!
4.
4.
daenath
En a Gaikai-t probaltam ki, nem volt gond vele, es ha visszafele tudok jatszani PS1 jatekokat (korabi hir errol szol) akkor jo otletnek tartom, de a jovo mindig ismeretlen, szerencsere!!!
3.
3.
Dreadlox
#2: osztom a véleményt, itt ez az egyetlen dolog ami nem fog változni legalább 10 évig

btw, én kipróbáltam az onlive-ot és sztem nagyon is jó! az meg már csak hab a tortán hogy megvétel elött játszhatt vele fél órát, igy orvosolni lehet a kalózkodást is aki arra mentegetőzik, hogy de ki kell próbálni vétel elött, hát tessék!
3.
3.
Giggsy
Én örülök, hogy nem lépték most meg. És nagyon remélem, hogy soha nem is fogják. Nem rossz dolog a felhő, de a hideg rázna tőle, ha csak arra lehetne támaszkodni. És ez mindenre igaz, nem csak a játékokra.
2.
2.
zed33
#1: A mi pénztárcánkhoz nem lesz igazítva soha semmi mert nem az árakkal van gond hanem a fizetésekkel.....
1.
1.
filk
en hasznalom az OnLive-ot es meg vagyok vele elegedve de meg ez sincs a magyarok penztarcajahoz igazitva de nem tartom rossz dolognak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...