Sesame Street: Once Upon a Monster X360

Kinect-exkluzív akció-kalandjáték készül a Sesame Street hőseinek főszereplésével. A játékon Tim Schafer és a Double Fine dolgozik.
Típus: Akció, Kaland

Schafer: a kis stúdiókat eltiporja a next-gen

A Double Fine alapítója, a mindig jó kedélyű Tim Schafer ezúttal aggodalmát fejezte ki a közelgő next-gen platformokkal kapcsolatban, mert szerinte a kis stúdióknak nincs biztos helyük az új konzolokon.

Amnesia Fortnight – itt vannak a döntős alkotások

A Double Fine felfedte az Amnesia Fortnight négy legtöbb szavazatot kapott alkotását. A játékosok ezeket a címeket szeretnék viszontlátni kézzel fogható formában, Tim Schafer csapata kimerítő két hét elé néz.

Szavazz a Double Fine következő játékára!

Tim Schafer idén is a rajongók segítségét kéri egy roppant fontos kérdés megválaszolásában. Az Amnesia Fortnight projekt keretében a műértő gamerek dönthetik el szavazatok formájában, hogy melyik legyen a Double Fine következő játéka. A négy legígéretesebb alkotás megvalósulhat.

3,3 millió gyűlt össze Schafer kalandjátékára

A Kickstarter történetének legnagyobb sikere Tim Schafer és a Double Fine kalandjátékprojektje. A fejlesztésre egy hónap alatt 3,3 millió dollárt dobtak össze a rajongók. Brian Fargo közben már a Wasteland folytatására kéri a pénzt a néptől, és egyelőre jól megy neki.

Már kétmillió dollárnál jár a Kickstarter-projekt

Gyors helyzetjelentéssel szolgálhatunk Tim Schafer háza tájáról: a Double Fine azon törekvése, miszerint igazi régivonalas, point and click kalandjátékot készít, jóval meghaladta a remélt érdeklődők számát. Az eredeti cél az volt, hogy 400 ezer zöldhasút kaparnak össze a támogatók segítségével - nem így lett.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten is akad majd játszanivaló, a begőzölt zombirajongóktól a benzingőz szerelmesein át az önjelölt pilótákig mindenki megtalálhatja a számítását az elkövetkezendő napokban. Jön a Dead Rising 2 alternatív felvonása, az Ace Combat legújabb epizódja és a Forza 4 is.

Launch traileren a kinectes Szezám utca-játék

Elmo és barátai immáron negyven éve borzolják a TV-néző gyerekek idegeit - többnyire a tengerentúlon, de itthon se kell sokáig keresgélnünk. Jobb esetben nem is fordítanánk nagyobb figyelmet az újabb videojátékos vonatkozása felé, ha nem Tim Schafer és buggyant csapata dolgozna rajta.

Több játékot is leleplezhet a héten a Doube Fine

A Brütal Legend óta csak apróságokon dolgozik Tim Schafer és csapata, s a jelek szerint apróságokkal is folytatják, ugyanis a héten több címet is terveznek leleplezni, és ezekkel együtt összesen hat játékot mutogatnak majd a sajtónak. Kezdhetünk izgulni?

GC 2011: Megvannak a GamesCom legjobbjai

A kiállítás során átadták az idei év legjobbainak járó díjakat. A viszonylag rövid lista persze sok egyet nem értésre adhat okot, de azt nem mondhatnánk, hogy váratlanok a benne szereplő címek. Egy azonban biztos: az Electronic Arts szépen aratott idén.

Tim Schafer pitcheli a Once Upon a Monstert

Még az olyan nagy neveknek is, mint Tim Schafer, el kell adniuk a saját projektjüket, s ezért különböző cégek vezetőivel kell tárgyalniuk. A Once Upon a Monster kapcsán most kikerült video éppen azt mutatja be, amint a legendás designer a Sesame Street nagyfőnökével beszélget.