Devil May Cry 4

Hiroshi Kobayashi sikerjátékának második folytatása (a Devil May Cry 3 az előzményeket mutatta be). A horror-akció sorozat legújabb része Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra, valamint PC-re.

Devil May Cry 4

Nincs olyan ember a világon, aki nem ismerné a Szellemirtók vicces és szórakoztató csapatát, akik szellemek befogásával szerzik meg mindennapi betevőjüket New York utcáit barangolva. Eközben a világ másik felében az ázsiai kultúrával rendelkező emberek állának a földbe csapódása jellemzi csodálkozásukat a szellemek megjelenítésén és vicces kinézetük láttán. Emellett még nagyobb csodának számít, hogy a szellemeket lézerrel szokás befogni. A kultúra eltérő, így nem meglepő, hogy a játékok is egyediek, melyeket a távoli keletről hoznak be az európai játékpiacra. A Capcom jelenleg a legnevesebb eme játékok fejlesztői között. Olyan játékok születtek (és születnek mai napig) kezeik között, mint a Street Fighter, Mega Man, Onimusha és utoljára, de nem utolsó sorban a Devil May Cry is.

Devil May Cry 4

Ha a klasszikus japán játékokra gondolunk, hamarosan három szó jut eszünkbe: konzol, manga, akció. Eme triumvirátus egyik gyöngyszeme volt a PS2 történetének legjobb Hack ’n’ Slash játéka, a Devil May Cry.