Ori and the Blind Forest PC, X360, XBOXONE

Hangulatos platformer a Moon Studiostól.

A Ori-sorozat alkotóinak következő játéka a stúdió Zeldája lesz

A fejlesztők elképzelései szerint az új játék úgy fog hasonulni a Zeldához, ahogy az Ori-sorozat a Mario-franchise-hoz.

Felkarolt három stúdiót a Private Division

A Take-Two kisebb, általában indie játékok kiadásával foglalkozó leányvállalata, a Private Division három stúdióval kötött megállapodást. Az ő felügyeletük alatt készülhet a Moon Studios, a Roll7 és a League of Geeks következő alkotása.

Akció-szerepjátékon dolgozik a Moon Studios

Egy, a napokban megjelent álláshirdetés szerint a metroidvania után az akció-szerepjátékok műfaját is "forradalmasítaná" az Ori-játékokat jegyző Moon Studios. A projekthez egy senior dizájnert keresnek éppen.

GC 2019: Íme, a Nintendo Indie World bejelentései

Beigazolódtak a pletykák, valóban Nintendo Switchre költözik az eddig Microsoft-exkluzív Ori and the Blind Forest, emellett a Superhot és a Hotline Miami is meghódítja a hibrid konzolt.

GC 2019: Csöpögnek az infók a nyitóceremónia előtt

Ha valaki nem szereti, hogy idő előtt lelövik nekik a nagy bemutatók meglepetéseit, görgessen tovább: a szervezők (és a szivárogtatók) szorgalmasan csöpögtetik az infómorzsákat a Gamescom nulladik napjáról.

16 új cím az Xbox Game Pass kínálatában

A szolgáltatás nagy dobása, a PlayerUnknown's Battlegrounds mellett további játékok landolnak a Game Passben az ünnepi szezon folyamán. Egészen pontosan 16 címről van szó, rögtön el is áruljuk, melyek ezek.

Ori and the Blind Forest - a dobozos verzió tartalma

Végre körvonalazódott az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition dobozos verziójának tartalma és dátuma. Már a sztenderd verzió is tömve lesz kézzel fogható finomságokkal, de a gyűjtőknek mégis a limitált kiadás dukál.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten is készültünk nektek játékmegjelenési listával, ráadásul kifejezetten terjedelmes darab lett a mostani. Főleg az epizodikus sorozatok folytatásainak és letölthető indie címeknek örülhetünk.

Ekkor jön a PC-s definitív Ori and the Blind Forest

A márciusi premiert lekéste a PC-s Ori and the Blind Forest: Definitive Edition, de az áprilisit már nem fogja. A Microsoft végre megerősítette a dátumot, a jövő héten már játszhatunk a felturbózott platformerrel.

GDC 2016: A The Witcher 3 az év játéka

Kiosztották az idei GDC Awards-díjakat és nem meglepő módon a legtöbb elismerést a The Witcher 3, a Her Story és az Ori and the Blind Forest kapta a játékipar prominens szakembereitől.