Cypress Hill - Till death do us part

Nemrég jelent meg a Cypress Hill legfrissebb, hetedik stúdióalbuma, ami ha lehet, még jobbra sikeredett, mint az eddigiek. Rengeteg zenei újítással és remek számokkal büszkélkedhet a cd.

Az együttes 1988-ban alakult meg, B-Real (Louis Freese), DJ Muggs (Lawrence Muggerud) és Sen Dog (Senen Reyes) tagokkal, akikhez a későbbiekben még csatlakozott Los Angeles utcáiról Eric Bobo. A több mint 15 éves működésük alatt komoly úttőrő szerepet töltöttek be a hip-hop történelemben, amit a világszerte több mint 15 millió lemezükkel támasztanak alá. No persze, az sem elhanyagolandó tény, hogy minden egyes lemezük platina lemez lett, ami azért amerikában eléggé nagy szó, hiszem milliós eladásokat kell hozzá produkálniuk!

 

A mostani, sorrendben a hetedik stúdióalbumukat talán úgy jellemezhetem, hogy részint az igazi Cypress Hill stílusra épül, amihez már hozzászokhattunk az elmúlt 15 évben, viszont helyet és igen komoly teret nyertek az új, tőlük teljes mértékben szokatlan stílusú számok is, amik ha lehet, még talán jobbra is sikerültek! A kemény, rockosabb és kicsit hardcore beütés mellett inmáron olyan számokkal is találkozhatunk, amik inkább a reggae és latin stílust viszik, no és van egy alkotás, aminek hallatán aztán végképp ráébredtem, hogy a srácok igenis nyitottak az újra és ezt a nyitottságot úgy lovagolják meg, hogy az elképesztő! A szám, amiről beszélek a cd-n található 10. track, a Whats your number (feat. Tim Armstrong). Ha valami, hát akkor ez mellbevágott! Leírni eléggé nehézkes lenne, ezt hallanotok kell ahhoz, hogy igazat adjatok nekem. A poént nem lövöm le, hallgassátok meg!

 

Végezetül, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a remek albumot, sőt, a hip-hop vagy rap rajongóknak egyenesen kötelezőnek tartom. A mai világban igen kevés cd éri meg a rá kiadott 4-5 ezer forintot, de higgyétek el nekem, ha valami, hát akkor ez megéri az árát!

 

u.i.: sajnos nem tudom, hogy itthon lehet-e már kapni a cd-t… :D

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...