Walking Tall - Emelt fővel (2004)

Ki gondolta volna, hogy a pankrátorból akciósztárrá avanzsálódott „The Rock” (becsületes nevén Dwayne Douglas Johnson) nemcsak szuperprodukciókban fogja osztogatni a pofonokat, mint a Múmia visszatérben vagy a Skorpió Királyban,

...hanem az alacsonyabb költségvetésű filmekben is odateszi hatalmas termetét, no persze a jó ügy érdekében.

 

Így van ez most is, a Kavin Bray rendezte Emelt fővel című filmben, aholis főhősünk, Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltozak az utóbbi időkben. A malom – ahol Chris édesapja dolgozott - most bezárt és egy bizonyos Jay Hamilton (Neal McDonough) nevü fiatalember kezébe került, mint minden a környéken. Fő bevételi forrása a város kaszinója, ahová a hazatért Chris és csapata elmegy egyet bulizni. Mondanom sem kell, azonnal észreveszi a turpisságokat és csalásokat, no meg hogy valójában a kaszinóban kábítószerkereskedelem is folyik. Ennek meg is lesz a következménye, mert a biztonságiak elkapják és majdnem az életével fizet érte!

 

Innetől kezdve aztán elszabadul a pokol és a jó régi bevált séma szerint megy tovább a film. Rég nem látott gyermek hazatér a megváltozott városba, aholis az egyik gyerekkori barátja lesz az úr, de rosszfiú lett belőle így rendberakja őt is és az egész várost is. Az egészet megspékelik Johnny Knoxville (aki a Jackass sorozatot ismeri, annak nem kell bemutatni) személyével, aki mint komikus karakter van jelen a filmben (Chris jóbarátja) és persze a régről ismert nőszemély sem hiányozhat, akit ezúttal egy pacekra Britni Szpírszre emlékeztető baba, név szerint Ashley Scott alakít.

 

Fent említetteket figyelembe véve, azt javaslom, aki szereti a jópofa kis akciófilmeket és persze a robosztus Rock személyét, az feltétlenül nézze meg, mert kellemes kis kikapcsolódás egy estére, aki viszont tartalmas, mondanivalóval rendelkező alkotást szeretne inkább, az nézze meg a Big Fish (Nagy Hal) című Tim Burton alkotást!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...