WoW Cataclysm: elkezdődött a belsős bétateszt

  • Írta: InGen
  • 2010. május 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A World of Warcraft harmadik kiegészítője, a régi világot szinte teljesen elpusztító/átalakító Cataclysm belépett a Friends and Family bétateszt fázisába.
A World of Warcraft harmadik, Cataclysm alcímet víselő kiegészítője a minap belépett a Friends and Family bétateszt fázisába. Ami röviden azt jelenti, hogy a Blizzard alkalmazottak közeli ismerősei, barátai már javában nyomhatják a játékot.


A World of Warcraft 2004-es megjelenése óta a Cataclysm lesz a harmadik teljesértékű kiegészítő lemez a világ legnépszerűbb MMO-jához, ám az eddigi gyakorlattal ellentétben ezúttal nem kapunk egy teljesen új kontinest, hanem az alapjátékból és a korábbi Warcraft-részekből is megismert Azeroth vidékét alakítják át teljesen. Visszatér ugyanis a sorozat egyik legnagyobb főgonosza, a Deathwing névre hallgató őssárkány, és megjelenésével együtt rengeteg addig ismert vidék pusztul el és alakul át. Ismét kapunk két új fajt: a Hordához a goblinok, míg a Szövetséghez a worgenek csatlakoznak. A tengernyi új instance, raid, talentfa-átszabás, és majdnem teljes itemizáció átalakítás részletezésére persze itt most nincs elég helyünk, de minden valószínűség szerint hamarosan az újságírók és más meghívottak is bekerülhetnek a tesztelésbe, s akkor beszámolunk minden újdonságról.
57.
57.
rhaegar
#56: jaj és gyorsan felbuzdulva rákerestem erre arra

http://cata.wowhead.com/talent

lehet szemezgetni hátha ez a végleges.
56.
56.
rhaegar
#55: aki eddig játszott most fogja igazából abbahagyni.
1,Új talentfa ami nagyon egyszerű h a retardáltak is tudjanak talentot csinálni !
2.STR gemelj és nem b....tad el!!!
3.jó volt h lehetett a földrészek között mászkálni és természetesen mindegyiket külön motor hajtotta.
4.Goblin/worgen pffffff

hát Blizz grat én maradok a 3.3.5 nél !!!
55.
55.
nyre
53.
53.
Pataky
#51: Köszi meglesem, de most mennem kell mert óram lesz (Makromolekulák modellezése) és erről nem szeretnék lemaradni. További szép napot mindenkinek. (A Stafftól pedig elnézést a lenti incidensért, mind2en fáradtak vagyunk sztem:P)
52.
52.
Pataky
#50: Ez a gyönyörű h mennyire különböznek az emberek. Nekem pl a pvp nem jön be. Számomra monotonná válik egy idő után. Azt nem tudom h a pve h tud monotonná válni max ha jelen contentben megölöd a LK-et 25hcban. De az szerencsére nekem még messzebb van. Meg hát az annyira nem is könnyű nem 1-2 hónap mire az ember eljut oda. Főleg ha friss 80as. Az igaz h t9 szintet most könnyű összeszedni, de az már ma nagyon alap gear.
50.
50.
dareal
#43: no látod, én speciel ettől okádtam (megszerzed a sword of the thousand truths-t, majd utána a sword of the million thuths-t, s így tovább).

sokan szeretitek ezt, hát hajrá. de ne legyen kötelező mindenkinek szeretni!

speciel számomra sokkal élvezetesebb volt mondjuk az swg-ben építeni a városunkat, foglalatoskodni a diplomáciával, stb, vagy dnl-ben a várunkat és a kémhálózatunkat erősíteni (kis guildünk volt, ennek ellenére egy server epic battle pont, hogy miattunk alakult úgy, ahogy, ezért is kerültem be elsőnek a játék történelmébe, mint játékos :))



most meló, utána a nagyon anyázós postokat törlöm.
49.
49.
Pataky
#45: Értem. Örülök h végre eljutottunk oda h tudunk értelmesen beszélgetni. :D Nah szóval. A legjobb az h az új contenteket mindig úgy csinálják meg h kelljen harcolni érte. Még néha akkor is ha megvan hozzá a gearöd. Most pl nekünk lement a Lich és jön a HC mód amit a héten próbáltunk és minden volt csak nem unalmas.:) Nagyon nehéz, egy jól összeszokott társaság kell h sikeresen lehessen haladni. Heti 4 raidnap van 2 25 és 2 10es raid. De kell kűzdeni h mindig legyen progress kill is. Sztem ha az ember megtalálja a megfelelő társaságot, akkor az nagyon sokat tud segíteni.
48.
48.
Turley
Kis pontosítás végett hamár az unalmas témáról van szó.Pontosan azért hagytam abba mert meguntam, de hozzáteszem 5év után.Az utolsó 3 évbe csak PvP volt,5fősbe vagy 10-25be benem tettem a lábam, mert a pve halál unalmas.PvP-t is csak 1 okból untam meg 3év után.Valószínüleg utolsó season van jelenleg és mindent elértem már amit lehetséges nagyjából-> ex skill-capped member,2400,2800 rating több gladiator title

Cataclysm meg szerény vélemény szerint kalap hányadék lesz,és nem szeretném már megvárni.(+ van még 7 db 80as karakterem)
46.
46.
dareal
#39: erre ismét azt tudom mondani, hogy kinek a pap, kinek a papné. speciel én a repetitív raid-et nem nevezném változatos játékmenetnek (évekkel ezelőtt volt benne részem (wow megjelenés után amcsi szerveren, eu még nem volt, vanguard raid, stb), elég is volt a 2. hónapban), sőt, még egy rpg játékban is hogy is mondjam, abszurd, hogy azonos dolgot művelj, azonos ellent ölj. de ez az én véleményem (ill másoké), de azt is belátom, hogy mást ez szórakoztat)



igazából az az mmo-k legnagyobb baja, hogy most mindegyik wow akar lenni (kivétel a garázs projektek, akik pont ebbe untak bele!). nem a wow és a blizz hibája, hanem azoké, akik nem látják, hogy a wow réteg jól elvan a wow-al, de a másik jó pár millió ember nem egy wow-ot akar, ha az kéne, akkor menne wow-ba (egy wow-ba belefáradt játékos meg nem fog leülni egy wow like játékhoz, mert akkor menne vissza wowozni).



a legnagyobb baj (szerintem), ami miatt annyira egysíkú most minden mmo: a blizz anno eldobta a sandbox wow tervét (2001-ről beszélünk) és a könnyedebb, nagyobb tömeget vonzó és könnyebben karban tartható themepark irányba vitte. így a hc gamer és a casual is megtalálja a maga kis örömét, de ha bővebb rpg tartalomra vágyna a nép, azt már nem.

speciel egy rpg-től 2010-ben elvárnám, hogy seamless world legyen, már 2003 környékén erre haladtunk, csak jött a wow, jöttek az insták és raidek és ez lett a trendi. ennek a fogalma is félresiklott, mert anno egy sandbox mmo esetén a raid annyit jelentett, hogy _játékosok_ lerohanják és fosztogatják _másik játékosok városát / faluját_ (ugye maga a raid fosztogatást, portyázást jelent).



speciel egy mmo engem már kapásból nem is érdekel, ha szerepel a raid és az insta fogalma a feature list-ben, mert köszönöm, én abból már nem kérek.

egy rpg szóljon arról, hogy a lehető legtöbb lehetőséged van a karakterrel, ebbe beletartozik a játékosok által vezett és _épített_ város (ala' swg), a szociális hubok kezelése (anno amikor wowoztam, warhammer, vanguard stb) direkt megnéztem, hogy ha megállok egy útelágazásnál, lesz-e valaki, aki csak úgy leáll csevegni. nem volt ilyen.

maga az egész játék azt sugallja, hogy menj csináld meg ezt és azt meg aaaazt, mert különben lemaradsz és akkor kimaradsz.

no ez egy rpg-nek nem lehet eleme.

ott volt a dark and light, swg, ahol pont, hogy az volt az egyik legjobb része a játéknak, hogy az egész a játékosokon múlott, nem azon, hogy x dev mit szarik ki magából és az egész csürhe kövesse az új követni valót.



dark and light-ban (vagy daoc) a játékosok írták a történelmet! bizony, a játéknak külön része a játékosok által tett változások alapján írott történelem volt (annál nagyobb feeling nincs is, ráadásul a játékosok által írt történelemben az első 2 megnevezett játékos karakter az enyém volt).



minimum ezt várnám el egy mmorpg-től, főleg 2010-ben.

ennek ellenére meg tudom érteni azt, akit a wow leköt és elvan vele. nem is zavar, örülök, hogy jó sokan jól elvannak vele.

de könyörgöm, a másikat is tartsuk már tiszteletben.

nyílván, hogy nem látatlanba írja valaki, hogy unalmas. lehet, hogy nem egy up to date játékosról van szó, lehet, hogy nem volt vérprofi, de ha megunta, akkor megunta és kész!
44.
44.
Turley
miért kell minden wowos hírt telerondítani, minden alkalommal? Ugyan már nem játszom.5év után,valami 600nap playedem van(összes karakterrel)annyit az egészről,hogy a pve tényleg unalmas,de értelmetlenné nemfog válni ha megvan a gear amit szerettél volna, azt meg nemond, hogy a legjobb heroic gear meg bosskill megvolt.PvP pedig baromira nem válik unalmassá egy idő után hacsak nem vagy olyan ügyes, hogy 2másodpercenként szétkapnak.Veszekedni nincs kedvem, téged kioktatni sincs a játékról.De tényleg nagyon unalmas, hogy akárhányszor megnézek egy wowos hírt veszekedtek.
43.
43.
Pataky
#41: Rendben értem h voltál Ulduarban. Én nem is gondoltam h nem eredetin voltál. De olyat nem tudsz csinálni h megvan a legjobb gear mert mindig van mit fejldőni. Nekem hiába vannak meg a 264es cuccok icc10hc/25ből még mindig van cucc ami sokkal jobb és meg kell szereznem, meg ott van a Shadowmourne, azt mire megszerzi az ember jön is a köv patch a köv raid a köv kieg.
40.
40.
dareal
#38: azzal nem volt bajom, hogy beírtad, hogy unalmas. a véleményed írtad le. a baj az, hogy felvetted a labdát. arra számíthattál, hogy ha beírsz egy wow-os hírhez, akkor a wowwerek ugrani fognak.

ha akkor ott hagyod, akkor nem itt tartanánk. nem miattad vagy adott egyének miatt törlök, hanem a stílusok és megfogalmazások miatt.





38.
38.
Pataky
#37: ÁÁÁ Istenem ez nem igaz. Én annyit mondtam h miért kell itt hajtogatni h unalmas mikor még nem is játszottál a játék lényegi részével. Ha nem ismered a Highend raideket akkor miért mondod h unalmas mikor pont az a játék legjobb része. De ha nem érdekel a játék akkor miért kezdted el itt hajtogatni h uinalmas?Hogy lehet vmi unalmas amit nem is ismersz?
37.
37.
dareal
#33: nem néztem, csak azt, hogy #26-os kommentben volt ez az idézet: "instantba meg lehet szerezni minden reput + pve cuccot"



ill az azt követő hozzászólások utaltak erre, már hogy instáról van szó.

mea culpa :)

no de mindegy, hamarosan gyalulok
35.
35.
Pataky
#34: LOL nekem mind1, te tudod, ismersz, tudod h ki vagyok nem semmi jobb vagy mint Uri Geller. Csak egy kérdés. ha te nem játszól kb 2 hónapja akkor kinek nincs köze hozzá? Azt se tudod h mi van most a játékban.
31.
31.
Pataky
#31: Nem kisfiam csak gondoltam tudd kivel veszekedsz.
29.
29.
dareal
nyugalom (törlés következik, csak épp melózok, majd meló után).



mindketten fogalomzavarban szenvedtek. nem instant, hanem insta, ami az instance-ból ered.

mmo esetén az insta annyit jelent, hogy egy rész, amin a csapatod van csak jelen, de párhuzamosan több insta is futhat (bár ezt gondolom nem kell magyarázni), egymástól teljesen függetlenül (persze be lehetne hozni a cross-instákat, de hagyjuk).



szóval az instance akar lenni, azaz insta.



http://en.wikipedia.org/wiki/Massively_multiplayer_online_role-playing_game#Instance_dungeons


a wowot lehet utálni, szeretni, de totál felesleges a másikra ráerőltetni a saját véleményünket. akinek tetszik, az játszik, akinek nem, az nem játszik. ennyi. se több és se kevesebb (persze értelmesen lehet róla beszélgetni, hogy kinek miért nem tetszik, kinek miért tetszik, de ezt ilyen anyázós szinten..... háááát, pöppet gyerekes (oviban volt nálunk ez, hogy pistike szerint a porsche 911 matchbox sárgában a tuti, míg gézuka szerint pirosban. egyéni ízlések és igények, pont))

27.
27.
K2 The Highest
Na...Most, hogy kiveszekedtétek magatokat...Foglalkozzunk a hírrel...
26.
26.
Batri
#25: nem eredetin nyomtad, nem tudod bemesélni. Már azzal elárultad magad, hogy "instantba meg lehet szerezni minden reput + pve cuccot"- ezt hivják tört fun szervernek kisöcsi. Leülhetsz, egyes!

Az meg a másik, hogy a kiegészitő váltásnál csak a tört szervereken kell újrakezdeni, mert ők új szervert inditanak. Eredetin csak megveszed, instal és tovább viszed a karaktered.
24.
24.
Batri
#23: nem tört szerveren kellene próbálkozni nyomigyerek. Ha meg már fizetni nem fizetsz, legalább blizzlike szervert választottál volna, ahol kis kihivás is van, nem instant 80+ vendorok -.-"

Ha már valamibe belekötsz, tudd hogy miaz...
22.
22.
megalonagyix
20# WoW-val 1500 órát játszottál, és még csak most döbbentél rá hogy unalmas? Hát szép...
19.
19.
Kelcsi66
Mellesleg WoW-al foglalkozó remek hírportál: wow.techgarazs.com - Itt mindig vannak Cataclysm-es infók :P Szinte naponta :D Értik a dolgukat a szerkesztői.
18.
18.
Kelcsi66
Bocs, de ezt nem tudom megállni szó nélkül... Bírom az ilyen idiótákat...

Gu3sT drága, Te játszottál már valaha a WoW-al? Végjátszottad a WarCraft 3-at, és a TFT-t? Vagy neked azért volt unalmas, mert nehéz volt a fejlődés a kis agyadnak? Öcsém... Szánalmas vagy már bocs... Még a korod sem mered felvállalni :) Elmúltál már 11?
16.
16.
Killerbee
15.
15.
Nesquik
14: ez elég kemény. :) Tudnék nektek kicsivel több infót mondani de meghagyom az íróknak. Például talentfák, glyphek, proffok és az új fajokról természetesen rengeteg infó van. Főleg a Blizzconról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...