Valódi névvel lehet csak fórumozni a Blizzardnál

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A trollokat és az állandó flame-elést megunva, a Blizzard fórumain a jövőben csak valódi nevek használatával lehet majd hozzászólni.
A trollokat és az állandó flame-elést megunva, a Blizzard fórumain a jövőben csak valódi nevek használatával lehet majd hozzászólni.

A Blizzard a Real ID program keretében a jövőben csak akkor engedi hozzászólni a fórumtagokat, ha azok a valós vezeték- és keresztnevüket használják - a nick- és karakternevek önmagukban nem elegendőek, de az igazi nevünkhöz hozzárendelhetjük őket. A Blizzard abban reménykedik, hogy az online anonimitás megszüntetésével sokkal bensőségesebb környezetet sikerül kialakítaniuk, a fórumozók konstruktív párbeszédeket folytatnak majd és a közöttük kialakult kapcsolat is mélyrehatóbb, tartósabb lesz.

Természetesen a Blizzard fórumozó munkatársai is valós néven fognak posztolni. A változtatás először a StarCraft II fórumain fog életbe lépni a játék megjelenése után, majd a World of Warcraft: Cataclysm megérkezésével az MMORPG-hez kapcsolódó témákhoz is csak igazi néven lehet hozzászólni.
31.
31.
izomkukac
#31: tényleg, kösz a javítást :)
30.
30.
Razielhu
29.
29.
izomkukac
nem kell az igazi neved használni, a blizzard visszavonta egy nyílt levélben

http://www.worldofwarcraft.hu/node/11720.Itt van a levelük, ha érdekel valakit
28.
28.
tjames
#26: Névvel mondjad ! ! ! Nevezd nevén!

:)
27.
27.
Spider925
26.
26.
fojesz
#25: De az ő apukája erősebb.
24.
24.
Speper
#23: :D:D ez betalált
23.
23.
Batri
#22: valszeg neked sem lenned ilyen nagy a szád...
21.
21.
Moldren
#19 troll trollokra vadászó troll troll (1. troll melléknév, 2. troll főnév (gyengébbek kedvéért))
19.
19.
a3a
#18: Ez tök egyértelmű... Egy trollokra vadászó troll!!!
17.
17.
Batri
#1: nekem van egy lvl3as troll hunterem :P
16.
16.
klemid
És honnan tudja majd a rendszer, hogy én a Kis Pista vagyok az életben is?
15.
15.
bzsp
jó 5let, ezzel tényleg egy jobb környezet fog kialakulni.
14.
14.
Speper
Van jó és rossz oldala is ennek a dolognak... Mindenesetre kíváncsi vagyok arra mi lesz ebből, mennyire fogja kedvelni a nép
13.
13.
hardcoreo
én troll vagyok egy geci erös troll
11.
11.
HomoLudens
#10: Ez így ahogy írod szerintem tök normális lépés lenne, és sokat is könnyítené a munájukat, de ehez elég lenne csupán a moderátoroknak tudni egy két + infót. Én továbbra is a "csak akkor engedi hozzászólni a fórumtagokat, ha azok a valós vezeték- és keresztnevüket használják " kitételen vagyok kicsit fennakadva.
10.
10.
InGen
#7: nem az eredeti néven van a hangsúly, hanem, hogy az új battle.net 2.0 rendszerben a Real ID összefogja a teljes Blizzard játékgyűjteményedet, tehát ha trollkodsz, akkor egy csapással teljesen ki tudnak bannolni a fórumokból, és nem tudod azt megtenni, hogy csinálsz egy új level 1-es karaktert a WoW-ban, és azzal jösz vissza tovább spammolni a fórumokat.
9.
9.
Skullman
El bírom képzelni ahogy kiderítik a troll címét és elmennek hozzá a tagbaszakadt pattanásos wowos gyerekek elintézni.LoL
8.
8.
HomoLudens
#4: Azért lehet, hogy egy dörzsöletbb adahorgész neked is okzna meglepetéseket ha megszerezné csak a neved. Azt meg nem lehet elvárni az emberektől, hogy tisztában legyenek az adat védelem minden pontjával. Szórakozni járnak a netre egy két alap dolgot betartanak pl nem adják ki a nevüket... .



Ezután meg jó lessz ha moderálni akarsz valakit és ha egyike a nem normálisabbakak akkor még névszerint is megfenyegethet és ki is derítheti kivagy hol laksz.
7.
7.
HomoLudens
#5: Ez elég átgondolatlan megoldás.

1. Most miben segít neked az hogy ha tudod, hogy Kovács Ferencnek hívnak?

2. Honnan tudod hogy eredeti nevet adott meg?

3. A troll troll marad akárhogy hívják. Itt az oldalon is több példa vólt arra hogy már pontosan tudtuk ki gyökérkedik és az sem tartotta vissza.
6.
6.
Exinor
#5: Hamis nevet is megadhat az accounthoz, ez sem 100%os megoldás.
5.
5.
dareal
#4: +1, eltűnnek végre a név nélküli lurkók.
4.
4.
InGen
Az mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit rak fel magáról az internetre. Ha a neve alapján mindent ki lehet róla deríteni, azt ő rontotta el.



Ez az egyik. A másik meg az, hogy amint több százezer fórumozó átvált erre a rendszerre, rohadtul nem lesznek ilyen nagy és kiemelt esetek, mint amikor egy Blizzard community menedzsert, effektíve celebet próbálnak több százan szétszedni.



Szokás szerint a nagy változások előtt megy a balhé meg a sírás, mint mindig, de összességében ez egy jó feature, egyetértek a bevezetésével.
3.
3.
Quigglez
Van is belőle jó nagy balhé már. Elsőként az egyik blizzes munkatárs postolta valódi nevét. Azóta kiderítették róla hol lakik, mit szeret, kikkel él együtt, mi a telefonszáma, feltettek fotót házáról, facebook oldalát megmutatták és rendeltek jó sok pizzát a házához. Hatalmas nagy baromság valódi név megadását rákényszeríteni az emberekre...
2.
2.
Blint19
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...