TGS 2010: Öt új Kinect-játékot jelentettek be

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 16.
  • Megjelenés
Link másolása
A Microsoft nem viccelt, tényleg komoly Kinect-lineuppal készültek a Tokyo Game Showra. Az új címek jobban húznak a hardcore címek felé, ami jelen esetben azt jelenti, hogy ezúttal sem kistigriseket nem kell nevelgetnünk, és egy darab labdajáték sem kerül majd elő. Igaz, egyik sem holnap fog megjelenni.

Nem láttuk értelmét a bejelentések külön szedegetésének, hiszen egyik játékról sem tudunk még túl sok mindent, jobbára csak egy rövid teaser videónk van róluk. Inkább összefoglaltuk őket egy cikkbe a könnyebb átláthatóság kedvéért. Essünk neki!

A Haunt horrorjáték lesz, viszont azok közül is a komolytalanabb fajta: egy szellemkastélyban járunk és a grafika is az animációs filmekre hajaz. A játékot a Parappa the Rapper atyja, Matsuya Matsuura és csapata készíti, a megjelenése jövőre várható.

Rise of Nightmares már valamivel komolyabb darab, a trailerben láttunk vért és villamosszéket is, a hangok pedig szintén arra engednek következtetni, hogy itt lesz miért parázni. Az anyagot a Sega készíti, a megjelenés szintén jövőre esedékes.

A Capcom és a From Software a Steel Battalion: Heavy Armor című projekttel erősít, amely - mint a nevéből a sejthető - a klasszikus sorozatot hivatott feltámasztani. Érdekesség, hogy míg az eredeti játék bazi nagy kontrollerrel érkezett, addig az új részhez - a Kinect révén, nyilván - már egyáltalán nem kell semmilyen irányító. A történet szerint 2082-ben, Manhattenben járunk: egy világban, ahol minden modern technológia elveszett, a nemzetek pedig háborút vívnak a hatalomért, az amerikai hadsereg éppen New Yorkban készül hosszas háborúzásra. Partraszállós trailer lent.

A Project Draco Yukio Futasugitól (Phantom Dust, Panzer Dragoon) érkezik, aki miután kilépett a Microsofttól, új stúdiót alapított Grounding néven. A csapat új projektje a Draco lesz, amelyben a játékosnak egy sárkánnyal kell edzenie, utána pedig lehet vele repülni és harcolni is - jópofa az ötlet, főleg azért, mert a haverjaink sárkányaival is összeereszthetjük a derék jószágot, sőt közös repkedésre is van lehetőség.

Codename D munkacímmel készül Goichi Suda (aka Suda 51) első Kinect-játéka, amely bár állítása szerint tök jó lesz, sokat nem árulhatott el róla. Elvileg akciójátékot kapunk, viszont sem fegyverek, sem pedig kardok nem lesznek benne - élőszereplős trailerünk is van.

A Kinect novemberben kerül a boltok polcaira, a Microsoft óriási reményeket fűz az új kiegészítőhöz, és ami azt illeti ambiciózus elvárásai vannak vele szemben: Aaron Greenberg szerint 3 millióra becsülik az ünnepi szezon alatt értékesített Kinectek számát. A Microsoft rengeteg pénzt öl a marketingbe, gyakorlatilag az Xbox 360-éhoz hasonlatos reklámkampánnyal készülnek.

20.
20.
Quent1n
#19: Egyetértek. Kinectes játékokhoz szerintem mindenképp szükség volna egy kontrollerre. Viszont a navigáláshoz (válogatás filmek közt ilyesmi) tökéletes. Játékoknál azonban szerintem nem az igazi ebben a "csupasz" formában. Meg ugye ott a lagg is.

Ha meg van kontrollerünk akkor meg ugye a 40ezres csoda fő fícsőrét vesszük el.. Nehéz ügy... :)

Részemről MOVE :D
19.
19.
Netsu
Nem is tudom,ha én dölöngélni akarok,akkor már elmegyek síelni. Rossz ez az egész,ehhez kontroller kell.
18.
18.
Zieg
Én egyrészről jópofának tartom ezt az egész kinect dologot venni is fogok slimes xboxot meg ilyen kütyüt is. (bnöm is tökre fog örülni) más részről viszont a munkám miatt örülök ha haza esek és van időm bevágni magam a fotelba megragadni a kontrollert és kényelmesen lődözni egy kicsit. A lényeg a fotelen és a nyugodt pihentető játékon van. Viszont azt mondják hogy a mozgás érzékelőé a jövő akkor viszont jó lesz ha mindenki neki áll rákészülni erre mert akkor egy sima mezei játszáshoz elég sok mozgás kell majd.... :(
17.
17.
Zieg
Én egyrészről jópofának tartom ezt az egész kinect dologot venni is fogok slimes xboxot meg ilyen kütyüt is. (bnöm is tökre fog örülni) más részről viszont a munkám miatt örülök ha haza esek és van időm bevágni magam a fotelba megragadni a kontrollert és kényelmesen lődözni egy kicsit. A lényeg a fotelen és a nyugodt pihentető játékon van. Viszont azt mondják hogy a mozgás érzékelőé a jövő akkor viszont jó lesz ha mindenki neki áll rákészülni erre mert akkor egy sima mezei játszáshoz elég sok mozgás kell majd.... :(
16.
16.
ZsupiDav
Ezek bennem nem azt az érzést keltik, hogy "kell egy kinect", hanem inkább felmerül bennem az a kérdés, hogy "ezek mit várnak". Ha el akartak ijeszteni a vásárlástól, akkor sikerült (habár már a korábbi játékok is elérték ugyanezt a hatást). A Movenak sincs túl sok komoly játéka, de azért van vagy 4-5, ami lazán kielégíti a komolyabb játékosokat. Engem nagyon érdekelne az irányítása, mer szerintem még nem igazán sikerült nekik megoldani. Gondolom ezt az alapján, hogy egy komoly cím sincs bejelentve rá, pedig elvileg mindenki isteníti. Am én is a dőlöngészést tartom a legkézenfekvőbb megoldásnak az irányításra, de szerintem nem fog tetszeni a kemény magnak. Szerintem a kemény magnak jönnek majd a kontroller+kintec kombós játékok. Lehet bennem van kevés fantázia, de nem tudok értelmes irányítást elképzelni vezérlő nélkül.
15.
15.
TEEBEEX360
#10: Sztem nem lesz több pár ezer ft-nál.Max 5 rugó vagy még annyi se.Úgyhogy nem halsz bele:D
14.
14.
tionion
a partraszállós trailer elég jó...
13.
13.
tjames
#2: a sörözés jó érv, engem meggyőztél :)
12.
12.
BloodyDeath
Hát igy első látásra egyik sem olyan gém amiért vennék Kinec-t.
11.
11.
Moldren
engem ezek valamiért a legrosszabb, legismeretlenebb és néha depresszióba ejtő játékokra emlékeztetnek
10.
10.
Top Secret
Nem rosszak de az kiakaszt hogy ha nem slim xboxod van akkor vehetsz külön kábelt nem is tudom mennyiért.Inkább Move.
9.
9.
kevinbutler
#8: Ja, a gameplay-re én is kíváncsi lennék, hogy hogyan fogják megoldani
8.
8.
Robbie17
#3: "Ha bukfencezni akarok,akkor nekigurulok a TVnek?"
XDXDXDXDXDXD
Amúgy jól néznek ki de mutathattak volna többet is...:)
7.
7.
ilor14
#2: a dracot lehet 2-en :D xD
6.
6.
TEEBEEX360
Egyébként horror fronton eléggé kemény lenne a cucc.Egy KINECT-es SILENT HILL:D Na az oda verne.Remélem egyszer lesz ilyen.Vagy egy FATAL FRAME.Áááá.Ezekkel para lenne.Jól meg tudnák csinálni szerintem.
5.
5.
TEEBEEX360
#3: Te ez jó kérdés.De nem hiszem hogy helyben fogsz futni meg hasonlók.Szvsz úgy lesz ez megcsinálva hogy egy picit előre kell dönteni a tested és ezáltal mész előre.Szerintem.Ha meg még egy picit jobban előre dőlsz akkor fut.Majd kiderül.Én erre saccolok.Aztán lehet baromi messze állok az igazságtól:D Majd kiderül minden.
4.
4.
p.balou
Draco meg a codename D, nagyon tetszik, az első vidi meg nem jön be ...
3.
3.
Netsu
És megmondaná valaki,hogyan fogom irányítani a karakterem? Helyben fogok gyalogolni,illetve futni? Ha bukfencezni akarok,akkor nekigurulok a TVnek? Igazán hatalmas élmény lesz :)
2.
2.
hakydakillah
Hát ezek tényleg komolyabb címeknek tűnnek, mint az eddig bejelentet Kinect / Move játékok.

Bár az igazat megvallva, ha egyszer az egyik kütyüt megvenném, azt inkább a casual játékok végett, játszani a családdal, vagy bulik alkalmával… Komoly játékokhoz igazán pontos, és kényelmes irányítást szerintem csak a klasszikus joy tud adni. Kinek lesz kedve meló után órákon át ugra-bugrálni? Igaz, az a pozitívuma pl. a Kinectnek, hogy nyugodtan játszhatok aktív sörözés mellett :-)
1.
1.
chris360
lassan beindulnak a durva gamég a kinectre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...