HWSW: Megújul a Games for Windows piactere

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Megújult piactérrel turbózza fel Games for Windows platformot november közepén a Microsoft, írja a HWSW. Az Xbox Live-val párhuzamosan megjelenő új Marketplace-ben még több újdonság és akció várja a játékosokat, emellett a kliensprogram is csak magában a letöltésben fog szerepet játszani.

A Microsoft november 10-én tervezi elindítani a Games for Windows Marketplace online piactér új verzióját, mely az eddiginél nagyobb mennyiségben kínál majd letölthető PC-s játékprogramokat. A Microsoft megújuló webes boltját könnyebb is lesz kezelni mint eddig, a magyar játékrajongók számára azonban kétségtelenül a legfontosabb hír, hogy a tartalmak a LIVE szolgáltatás novemberi bevezetésével Magyarországról is megvásárolhatók lesznek. Az új szolgáltatás a Microsoft első ütőképes válasza lehet az évek óta sikeresen működő Steam online disztribúciós csatornára.

Az új Games for Windows Marketplace a teljes tranzakciós folyamatot a webböngészőn keresztül bonyolítja majd, vagyis a játék megvásárlásához és a választék böngészéséhez a jelenlegi rendszerrel ellentétben nem kell majd külön kliensprogramot használni. A játékok letöltéséhez a Microsoft ugyanakkor továbbra is elengedhetetlennek tartja a külső alkalmazást, mivel a nagy (esetenként több gigabájtos) állományok kezelését a böngészők jelenleg nem tudják megoldani, emellett a program tartja majd nyilván a vásárlásokat is.

Érdekelnek a további részletek?

Olvasd el a HWSW teljes cikkét!

3.
3.
1.
1.
Top Secret
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...