Windows XP

A Windows operációs rendszer jelenleg elérhető legjobb és legmegbízhatóbb verziója, mely bár így 2006-ra igencsak öregecskének számít, mégis a valaha készült leghasználhatóbb Microsoft termék.
1391583840

HWSW: Megvan a Microsoft új vezetője

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben - írja nagytestvérünk, a HWSW.
1388934000

HWSW: Mi nem fog történni 2014-ben?

Év eleji jóslatokkal Dunát lehet rekeszteni, a HWSW szerkesztősége most megpróbálta megtippelni, mi nem fog bekövetkezni az idén. Marad a Windows XP, nem lesz Apple tévé és új mobilplatform sem.
1377277200

HWSW: Visszavonul a Microsoft vezérigazgatója

A Microsoft ma bejelentette, Steve Ballmer elnök-vezérigazgató 12 hónapon belül nyugdíjba megy. A sajtóanyag szerint maga döntött erről, de az utódát még megkeresi, ebben Bill Gates is segíti majd a céget.
1319466640

HWSW: 50 ezer hallgató kap októberben Office-t

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói többé nem jogosultak Windows-licencekre, azonban a HÖOK-on keresztül 50 ezer Office-licenc idén is a diákok rendelkezésére áll. A jogosultakat a héten kezdik el értesíteni, számolt be róla nagytestvérünk, a HWSW.
1312445037

HWSW: Innovatív-e a Microsoft?

Sokan már temetik a Microsoftot, leírják a céget, azt mondják, nem innovatív, képtelen a megújulásra. Még olyanok is vannak, akik Steve Ballmer távozását követelik vagy a feldarabolást sürgetik. Hogy jutott el idáig a világ legnagyobb szoftvercége? Elemzés a HWSW-től.
1311418800

HWSW: Rekordnegyedéven van túl Redmond

Rekordnegyedéven van túl a Microsoft is. Bár a PC-piac gyengélkedése miatt a Windows-részleg bevétele némileg csökkent tavalyhoz képest, ezt bőven ellensúlyozta a többi üzletág egészséges növekedése, írja a HWSW. Az Xbox 360 eladásai továbbnőttek, és duzzadt a Live-felhasználók száma is.
1307871780

Microsoft: nagy tervek az Xbox Live-val

A Microsoft átfogó ökoszisztémát építene ki, melyben az Xbox Live is alaposan közrejátszik majd, a tervek szerint az okostelefonok, a PC és az Xbox 360 még szorosabban kötődnének egymáshoz. A Seattle Times villáminterjút készített a cég marketinges alelnökével, Mike Delmannel.
1307025000

HWSW: Megmutatta a Windows 8-at a Microsoft

A Microsoft végre megmutatta, hogyan fest a jövőre érkező operációs rendszere, a Windows 8. A vállalat teljesen átgondolta a felhasználói interfészt, amely az érintőképernyős eszközök igényeihez igazodik, írja a HWSW. Az új kezelőfelület mellett a korábbi asztal is elérhető lesz, szabadon váltogathatunk közöttük.
1300720027

Windows Gaming Experience - a PC-s játék jövője

A ZDNet jóvoltából érdekes videó látott napvilágot: az állítólag a Microsoft belsős köreinek szánt filmben a PC-s játékról, valamint annak "jövőjéről" esik szó. Úgy néz ki, a redmondiak nem véletlenül léptek ki a PCGA-ból, a maguk útját szeretnék járni, ha már 300 millió fős piacon szállhatnak ringbe.
1293296400

A Windows 8 újraindítja a PC-s játékot

Habár hallottunk hasonlót a Windows Vista, majd a Windows 7 megjelenésekor is, a Microsoftnál úgy néz ki, hogy a nyolcas lesz az igazi szám, ha a PC-s játékról beszélünk. Belsős források szerint a redmondi óriás a jövőben sokkal komolyabban veszi majd a PC-t, mint játékplatformot.