DOTA-val és más modokkal bővül a Starcraft II

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 24.
  • Bejelentés
Link másolása
StarJeweled, Left 2 Die, Aiur Chef és Blizzard DOTA - mintha ezek a nevek ismerősek lennének valahonnan! Bár a legtöbbnek sok köze eddig nem volt a Starcraft-univerzumhoz, a Blizzard modifikációi révén a legnépszerűbb Starcraft II-es játékmódok közé avanzsálhatnak, hiszen viccesek és izgalmasak egyszerre.

A Blizzconon jelentette be a Blizzard, hogy négy ingyenesen letölthető modifikációit készít a Starcraft II-höz: a StarJeweled, az Aiur Chef, a Left 2 Die és a Blizzard DOTA egyaránt érdekesnek tűnnek, de az utóbbira kifejezetten kíváncsiak vagyunk.

A Defense of the Ancients a Warcraft III egyik legnépszerűbb modja volt, amely nem csak önálló játékként állta meg a helyét, de külön kategóriát is teremtett a stratégiák műfaján belül. Erre épít majd a Blizzard egyik legambiciózusabb kiegészítője, amelyben Super Smash Bros. Brawl-módra egymásnak ereszthetjük a legnépszerűbb Blizzard-karaktereket: Kerrigan, Raynor és Zeratul mellett Sylvanas és Muradin is játszható lesz majd, sőt egy marine-ruhába bújtatott murlockal és a Level 80 Elite Tauren Chieftainnel is harcba indulhatunk.

Mint az ismeretes, az eredeti modot elkészítő IceFrog nevű arcot a Valve karolta fel, s most együtt dolgoznak az egyszerűen DOTA 2 néven futó projekten - sőt együtt le is védetik a DOTA címet, amit a Blizzardos Rob Pardo egyáltalán nem helyesel. "Furcsa lépésnek tűnik ez számunkra, elvégre a Valve olyan nevet akar bejegyeztetni, ami eddig ingyenesen elérhető volt nekünk és a Warcraft III közösségéből bárkinek."

És a többiek? A StarJeweled a Bejeweled nevű casual játékot ötvözi a tower defense stílussal: a képernyő jobboldalán zajlanak a Bejeweled-meccsek, a baloldalon pedig folyik az aprítás. Az Aiur Chefben egy protoss szakácsot terelgethetünk, akivel az Iron Chefhez szükséges hozzávalókat kell összegyűjtenünk a pályákon. A Left 2 Die pedig nyilvánvalóan - az egyébként Valve-os - Left 4 Dead ötletét lovagolja meg: a The Outbreak nevű küldetés átalakított verziójában két játékosnak kell ellenállnia a hullámokban érkező élőhalottak seregével szemben.

A kiegészítők a következő néhány hónap folyamán válnak letölthetővé - sajnos a DOTA megjelenése van még a legmesszebb, de hát mint mondtuk, ez is a legnagyobb projekt mind közül.

2.
2.
zsilvolgyi
Nemrég próbáltam ki az első részt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...