Keiji Inafune elhagyja a Capcomot

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Huszonhárom év után elhagyja a Capcomot a Resident Evil, a Dead Rising és az Onimusha játékok szellemi atyja, Keiji Inafune. A mester lépése szinte előre megjósolható volt, elvégre már többször is szóban temetni kezdte a japán játékipart, igaz, a Capcomhoz mindvégig lojális maradt.

Keiji Inafune a Daletto, a Capcom egyik alvállalatának hivatalos blogján jelentette be a lemondását, s mint utóbb kiderült, a Capcomot is elhagyja 23 év közös munka után. A kiadó szárnyai alatt olyan sorozatok fejlesztésében vett részt, mint a Resident Evil, a Mega Man, az Onimusha, a Dead Rising, a Street Fighter vagy a Lost Planet.

"Karaktertervezőként érkeztem a Capcomhoz, és rögtön 23 évet töltöttünk el együtt. Fejlesztőként már elértem a csúcsot a cégnél, nincs több megmászható lépcső" - búcsúzott Inafune, majd hozzátette, hogy nem haraggal válik el, mert "a Capcom talán a legjobb kiadó a világon". A mester továbbra is szeretne játékokkal foglalkozni, mint mondta, a példaképe Akira Kurosawa, aki "a haláláig készített filmeket" - igaz, ő ugyan nem szeretné élete végéig elkötelezni magát a játékok mellett, azonban mindenképpen akar még egy-két címet tudni a háta mögött.

Keiji Inafune az utóbbi években a játékai mellett heves kitörései kapcsán került a médiába, mikor rendszeresen támadta a japán játékipart, amiért az elveszítette régi fényét és hanyatlani kezdett. A szintén japán Capcomot viszont még ezekben nyilatkozatokban sem bántotta, már akkor is követendő példának tartotta a tokiói kiadó hozzáállását.

4.
4.
yakuza07
tsakis tisztelet felé,Resident E.név miatt főőőőleg
2.
2.
savior10
végülis azt mondta,hogy még szeretne 1-2 címet a háta mögött tudni
kiváncsian várjuk őket
1.
1.
Top Secret
Hát kár jó játékokban benne volt a keze.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...