Ilyen lett volna Steven Spielberg új játéka

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Nemrég olvashattunk róla, hogy Steven Spielberg legújabb projektjét, az LMNO-t lelőtte az Electronic Arts, most pedig a 1UP munkatársai utánajártak annak, hogy miről maradtunk így le. Nem, a korábbi pletykák nem voltak igazak, mert ez nem második világháborús játék volt. Nagyon nem.

Az Electronic Arts 2005-ben jelentette be, hogy megállapodott Steven Spielberggel, az egyezség keretében pedig három közös játékot fognak piacra dobni. A három közül csak kettőt neveztek meg hivatalosan: a PQRS és az LMNO munkacímen futó projekteket. Mint ismeretes, előbbiből lett az azóta folytatást is kapott Boom Blox Wii-re, míg az LMNO-ról mindig is csak annyit tudtunk, hogy "lesz", mégpedig PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra várható a megjelenése. Azelőtt nem sokkal az EA azt mondta: öt éven belül olyan játékot készítenek, amin a játékosok elsírják magukat - nos, ez lett volna az a játék.

Az LMNO napjainkban játszódott volna, főhősünk, Lincoln a történet elején egy 51-es körzethez hasonló katonai bázison ébred, innen szabadítja ki hirtelen felindulásból Eve-et, a rejtélyes földönkívüli lányt. Innentől veszi kezdetét a kaland, hőseinknek menekülnie kell a kormány ügynökei elől, hogy végül San Franciscóban kössenek ki. A történet alaposan épített volna emberünk és az idegen hölgyike közötti kapcsolatokra, Eve arcvonalait direkt úgy túlozták el a tervezés során, hogy az érzelmek világosan tükröződjenek rajta. Azt nem tudjuk, hogy románc kialakult-e volna közöttük, de az például kiderült volna a játék során, hogy Eve fajtája valójában egykor ember volt, csak az elmúlt több ezer év alatt mutálódtak olyanná, ahogy most kinéznek.

A játék lényege a menekülés, folyamatosan szaladni kellett volna, parkour-királyokat meghazudtoló módon ugrálni ide-oda - mindezt belső nézetből. Időnként befigyelt némi bunyó, amely során Eve végig segítette volna a játékost, ugyanis a hölgyemény nem csak fürgébb, mint az emberek, de bizonyos speciális képességekkel is rendelkezett. Külön érdekesség, hogy Eve nem tud beszélni (sőt Lincoln sem beszélt túl sokat), ezért csak különféle hangokat adott volna ki, ami alapján következtethettünk bizonyos információkra a játékról - ez a fícsör helyettesítette volna a HUD-ot is.

Az LMNO fejlesztését végül leállították: ahogy azt korábban egy EA-fejes elárulta, egy másik játék miatt. Akkor úgy tudtuk, hogy második világháborús címet kapunk, ezért a Saboteurre tippeltünk, most már viszont a napnál is világosabb, hogy a Mirror's Edge miatt kaszálta el a kiadó a játékot. A túlzott hasonlóság csak az egyik ok volt a törlésre (érdekesség, hogy eleinte még a DICE aggódott jobban - nyilván Spielberg miatt), a másik indíték az lehetett, hogy a játék túl ambiciózus volt a kiadónak, túl sok mindent akart megreformálni: az innovatív játékmenet mellett problémás volt, hogy például a fejlesztők többsége eredetileg - bár ez nem volt eldöntött tény - 2-3 órás (!) játékidőt akart úgy, hogy aztán sokszor újra lehessen játszani a játékot. A készítők új standardot akartak felállítani - valószínűleg túl nagy kockázatot látott bennük a kiadó, mert végül az LMNO ment a kukába, és az ő csapatukat építették le szinte teljesen. Kár értük.

Fent néhány képet és egy target render videót láthattok, szintén a 1UP jóvoltából.

26.
26.
.LnB
Itt a megvalósítással lehettek gondok mert a leírt koncepció nagyon jónak tűnik.
25.
25.
Sarkadi
Király lett volna,nagyon sajnálom,hogy folytatják ....

Mellesleg Spielberg bácsi lehet,hogy UFO ezért nyúl mindig ehhez a témához :D
24.
24.
rolodinye
Spielbergnek mindig az UFO-kon jár az esze?
22.
22.
gamerplayer
#11: énse lájkolom de a játék jól nézett volna ki...szerintem 1-2 év múlva úgy is feltámasztják majd...
21.
21.
wigyory
Valóban ötletes, de majd farag nekünk Spielberg-bá egy játékot, amit ki-is adnak.
20.
20.
GMatyi
#18: Egyet értek veled teljesen. Én is inkább egy Mirrors Edge folytatásnak örülnék....sőt azt mondták hogy állítólag abból trilógia lesz. Amúgy ez se néz ki rosszul, nem kellett volna a kukába dobni, max akkor ha befejezik teljesen a Mirrors projectet
19.
19.
xICEMANx
Hmmm nem nézett ki rosszul, biztos volt benne bőven fantázia meg ötletesség, elszórakoztam volna vele az biztos! De igy már nem fogok...
18.
18.
Milkalover
Én szerettem, szeretem olyannyira a mirrorst, hogy azt mondom Mirrors kettő legyen, ne ültessék át a stílusát egy teljesen másik játékra!
17.
17.
savior10
Sebaj, reméljük, hogy Spielperg bácsinak csak lesz egyszer egy király játéka amit ki is adnak
16.
16.
Mortis
Szerintem azért tervezték 2-3 órásra, hogy még filmszerűbb legyen a hatás. Aztán lettek volta benne kérdések, amik kihatnak a történet alakulására. Többször megnéztük volna ugyanazt a filmet, más eseményekkel. Eredeti és jó ötlet volt. Valóban kár érte.
15.
15.
Motig
#12: mert az az 5 MW kerül anyiba mint ez az egy játék és tejel 10 szer anyit mint ez a játék
14.
14.
Motig
hét nevezem... kiadták ehelyet a mirrosrs edget(amit eredetibe vettem meg és nem azért de nem érte meg a 2e forintot!) ez meg szerintem kapásbol siker let volna minimum! rosszab esetbe is kultjáték! gart EA! ezt jobban nem lehetet volna elcseszni
13.
13.
Bloody Death
Tényleg jónak tünik. Kár hogy iktatták a rendszerből.
Pedig sok ötletett felvonultatott, már ebben a kis vidiben is.
12.
12.
Cayman
Nekem baromira bejön az alapkoncepció, nem értem miért nyírnak ki minden innovatív projektet, még 5 modern warfaretől, vagy annak klónjától nem fog fejlődni az ipar.
11.
11.
Miseew
Utálom Spielberger : D egy vonatból akkora katasztrófafilmet csinál h összedől a hold ...
10.
10.
wildláma
nem lehetne valami lájk gombot rakni a kommentek mellé? mert most az előttem szóló 9 ember ugyan azt írta le.
9.
9.
mephi
Ehh, a játékidő tényleg rövid. De már ez alatt a videó alatt is annyi ötlet és újítás volt, amit 4-5 játék együtt sem képes adni:( Nagyon kár érte.
8.
8.
Tacskoexe
Ez irtózat jól néz ki, kár hogy törölték. Azért 2-3 óra játékidő eléggé nevetséges. Nem is értem, hogy jöttek fel ilyen ötlettel...
7.
7.
nero66
Kár érte... Én is nagyon bírtam a Mirror's Edge-t, és ha ez a játék csak fele olyan jó lett volna mint a ME akkor is tuti sikere lett volna!!! :'(
6.
6.
torppapa5
Pedig nem lett volna olyan rossz. :(
4.
4.
tjames
Kár érte... szerintem is.
3.
3.
gamerplayer
azért a 2-3 órás játékidő nevetséges (mégha többször újra is lehet játszani...ezt úgy is megtehetjük ha mellette több órás a játék), viszont nem lett volna olyan rossz játék..
2.
2.
Scoo
Ha már a Mirror's Edge szóbakerült: tavaly madj egy éve volt utoljára hír a 2. részről. Akkor még reménykedtünk, hogy idén megjelenik. Nincs valami új info?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...