Nem ment jól az amerikai piacnak októberben

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 17.
  • Biznisz
Link másolása
Az amerikai játék- és hardvereladásokat összesítő NPD Group közzétette az októberi jelentését, amelyből az is kiderült többek között, hogy az elmúlt hónapban nem ment olyan jól az amerikai piacnak: összesen négy százalékot estek vissza az értékesítések, még szerencse, hogy a játékok javítottak a helyzeten.

Az NPD Group októberi összegzése szerint 1,07 milliárd dolláros forgalom származott a PC-s, konzolos és kézikonzolos játékok, valamint a különböző hardverek (tehát konzolok is) és kiegészítők eladásaiból. A szám nagyon szép, nagy kár azonban, hogy 4 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor, ami pedig elsősorban a gyengülő konzol- és kézikonzol-eladásoknak köszönhető.

Itt 26 százalékos volt a csökkenés, ami 280 millió dolláros forgalmat jelent. A legnépszerűbb masina a Nintendo DS volt, míg az asztali konzolok közül az Xbox 360 futott be az élen: a Microsoft szerint 325 ezer gépet adtak el októberben, ezzel pedig a konzol az Egyesült Államok idei legnépszerűbb platformjává vált - a 2010-es eladások 3,5 millióra rúgnak.

Bár a vártnál kisebb mértékben, de nőtt a játékeladások mértéke, mégpedig 6 százalékkal, ami azért jót tett a végeredménynek is. A legnépszerűbb cím az NBA 2K11 volt, aminek egy sor másik sportjátékkal kellett megküzdenie, míg platformonkénti lebontásban a Fallout: New Vegas Xbox 360-as változata volt a legkelendőbb, 679 ezer eladott példánnyal.

A legjobb tíz közé ugyan nem fért be, azonban az NPD kitért a Rock Band 3 remek szereplésére is: a játék a lista összeállítása előtt pár nappal jelent meg csak, de így is megcsípte a tizenötödik helyet, ezért az elemzők szerint remek ünnepi szezon vár rá - mindez kiváló utalás lehet a Viacomnak, aki éppen mostanában fontolgatja, hogy eladja a sorozatot fejlesztő Harmonixet.

Az amerikai játékpiac októberi eredménye

Összesen: 1.07 milliárd dollár (-4%)
Összesített eredmény PC nélkül: 1.03 milliárd dollár (-4%)
Hardvereladások PC nélkül: 280 millió dollár (-26%)
Játékeladások PC nélkül: 605 millió dollár (+6%)
Kiegészítők: 142 millió dollár (+18%)

Az október játékeladások

1. NBA 2K11 (360, PS3, PS2, PSP, WII, PC) - 2K Sports
2. Fallout: New Vegas (360, PS3, PC) - Bethesda Softworks
3. Medal of Honor (360, PS3, PC) - Electronic Arts
4. Fable III (360) - Microsoft
5. Star Wars: The Force Unleashed II (360, PS3, WII, PC, DS) - LucasArts
6. Halo: Reach (360) - Microsoft
7. Just Dance 2 (Wii) - Ubisoft
8. FIFA Soccer 11 (PS3, 360, WII, PS2, PSP, DS, PC) - Electronic Arts
9. Madden NFL 11 (360, PS3, WII, PS2, PSP) - Electronic Arts
10. WWE Smackdown vs. Raw 2011 (PS3, 360, PS2, WII, PSP) - THQ

6.
6.
winhate
Majd ha lesz idom sirok picit ertuk.
Amugy meg a pokol melyen rohadjanak meg !
5.
5.
Semmer
#3: Játékeladás konzolokon 605 misi. Amibe beletartozik az ÖSSZES konzol. Tehát levetítve konzolcsoportokra már nem is olyan nagy az az összeg. A múlta havi / előtte levő PC-re kiadott játékok alapján ez nem is csoda. Konzolokra jobb játékok jöttek, vagy ami PC-re is megjelent, csak egy szar port volt. Nem csodálnám, hogy ha a konzolgyártók direkte nyomatnák pénzzel a játékfejlesztőket/kiadókat, hogy öljék meg a PC-s piacot teljesen. Eddig elég jó úton haladnak...
3.
3.
galmat
Az igen! PC-s szelete a nagy játékipari tortának Amerikában mindössze 40 millió dollár ami a 4%-át(!!!!) jelenti csak. Na ezért nem készül sok játék PC-re, vagy csak késve jön ki rá. 4%? Az semmi.
2.
2.
vytros
Jaj de sssssajnálom szegényeket.
1.
1.
p.balou
Az új SmackDown-ról lesz teszt?:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...