Bizonytalan a Gran Turismo 6 célplatformja

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Végre megjelent a Sony leginkább várt autós címe, a Gran Turismo 5. A folytatás munkálatait már megkezdte Kazunori Yamauchi csapata, ám a mester szerint kétséges, hogy a GT6 a jelen generációban lát napvilágot. Elképzelhető, hogy a PS3-on csak egy teljes értékű GT-nek örülhetünk?

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a Gran Turismo 6 más gyártók platformjára is ellátogat, az nagyon rosszul hiszi, a Polyphony Digital új játéka továbbra is csak a Sony konzoljára készül, és valamikor a távoli jövőben érkezik. Viszont egyáltalán nem túlzás az, hogy a PS3 lehet az első konzol a Sony történetében, amire csak egy teljes értékű Gran Turismo-játék jelenik meg.

A sorozat atyja, Kazunori Yamauchi az egyik GT5 nyitórendezvényen beszélt arról, hogy egyelőre bizonytalan, hogy a folytatás PS3-ra vagy a távoli jövőben leledző, mítikus PlayStation 4-re készül el.

"10 évvel ezelőtt könnyebb volt megjósolni, hogy mi fog történni három év múlva" - mondta a kiválló designer a madridi nyitóbulin. "Ma senki sem tudná megmondani, mi lesz a jövőben három év múlva. Három év nagyon sok."

Yamauchi reagált a GT5 online porcióját ért kritikákra is: természetesen tervezik a ranglista és a partnerkereső további frissítését (az első patch már tölthető is), s ahogy mondta: "az összes tervezett folyamat az evolúció része", azaz az ígéretes fejlesztések velejárója, hogy minden héten, minden hónapban frissítsék a közkedvelt játékot.

"A mai nap még nem a finálé. Ez csak a kezdete a Gran Turismo új korszakának!" - tette hozzá.

Végül videózzunk egy kicsit, elsőként a GT5 szenzációs launch trailere van terítéken, melyben a benzinfalók soha nem voltak még ennyire szexik:

Aztán egy tanulságos szösszenet, amiből meggyőzödhetünk arról, hogy nem minden kisautó (mint egy Fiat 500) alkalmas a hegyi emelkedők leküzdésére, így az mókás pillanatokat eredményezhet: 

31.
31.
Roger Ramjet
A FIAT 500 farmotoros és hátsókerék hajtású, ami az ilyen emelkedőkön direkt jó. Ismerősömnek is volt fiatalabb korában egy ilyen kocsija, az fel tudott menni a Mátrába, igaz csak úgy, hogy a nagyobb emelkedőknél csak a sofőr maradt a kocsiban, a többiek kiszálltak és gyalogoltak mellette. Ez a kocsi tényleg ilyen gyenge!
30.
30.
X-Master
ennél má csak a subaru 360 a keményebb, megy 80 km/h-val, gt4-ben a haverokkal ilyen kis szar autókkal nagyon nagyokat lehet versenyezni, kimész a fűre kb. megálsz olyan a tempó. az a lejtő meg kemény ráadásul csavart és murvás is. ilyesmi terepen láttam má suzukit is erőlködni, ahol a wartburg meg felment, pedig gyengébb. Nem csak a lóerőn múlik. A Fiat 500 ráadásul keskeny és alig van súlya, szóval nem is igazán tapad. Ez a 2. videó szerintem meg egyáltalán nem hiba, sőt! Most végre megtanulják az NFS-en nevelkedett menő gyerekek hogy nem lehet minden kocsival minden terepen elkepesztetni. Ez az igazi szimulátor a javából!

+ Nem tudja valaki véletlenül, hogy tényleg bekerült-e az összes kocsi a gt4-ből?
az a 3kerekű Benz szekér tutira nincs benne, ugye?
29.
29.
simon 555
#28: én is erre gondoltam,hogy ennek a kis szarnak miért van belső nézete de a Bugatti-nak meg más sportautoknak miért nincs:D
28.
28.
Tyebeca
Ez a FIAT 500-as cucc tényleg nem hiba. Pont ezért szimulátor a játék. Nem változtatnak semmit a kocsin azért hogy végig tudjon menni egy pályán. Ez itt semmi egyéb mint fizika. De amúgy tényleg nevetséges. És még hogy a FIAT 500 prémium kocsi az még inkább.(van belső nézet).
27.
27.
BudTerence
#7: Hát, szerintem egy 17 lóerős Fiat 500 meg pont nem megy fel ilyen emelkedőn, még egyesben sem. Rengeteg autót vezettem már, köztük 26 lóerős Trabantot is, így van összehasonlítási alapom. Ez így reális.
26.
26.
ps3
Azért egy fiat 500 -sal nem mész fel ilyen emelkedőn mifelénk itt Ausztriában is vannak hasonlóak,az uj 500 as felmegy ami 120 LE deez a régi egyesbe sem megy fel!!!Teljesen reál!!!A hírhez meg Nem azt kéne az oldalnak latolgatni hogy vajon a 6 kijön-e Xre hanem hogy az 5 megérkezett,hát elemezzük!Peace
25.
25.
#23: Szerintem sem a méret, a GB-ok határozzák meg, hogy jó e a GT 5.

Viszont, aki a GB-okra mozog, annak ott a God of War 3. Arról azt olvastam a PSC-n 42 GB. Hajrá!
24.
24.
zsilvolgyi
23.
23.
hakydakillah
19. Hát a nevedben benne van a lényeg, plusz a tripla postban is…

A játék tényleg annyi GB, ahogy azt a 22es kommentben olvashatod, én is fizetős oldalakon láttam, hogy 13,86GB. Ez csak azért fura, mert a Forza 13,48GB volt :-) Nem kell már annyira lealacsonyodni,hogy már a GB –okon is veszekedni fogtok, miattam lehet 5Gb is, csak jó legyen :-) Ez a Fiat-os hiba meg hát elég béna, de az emberek ahelyett, hogy pozitívan reklámoznának egy játékot, amit megvettek, inkább töltögetik fel a hibákat, amikre esetleg rátalálnak.
22.
22.
Madd Dogg
Pontosabban 13,86GB. De pont azok a legnagyobb idióták, akik verik a nyálukat a warezzal, meg h több. A srác közösségi portált írt. Igen, ez torrent oldal, de nem összekeverendő a p2p tracker kapcsolat a szimpla warezzal. Mert utóbbiért fizetsz és sávszélességet biztosítanak, míg előbbin a felhasználók az általuk kiválasztott tartalmat osztják meg egymással, így nem feltétlenül illegális tartalmak jelennek meg. A másik, hogy a magyar törvények szerint nem illegális valamit letölteni, csak haszonszerzés céljából tovább árusítani. Aki tájékozódott a nyári torrent razzia idején, az érti, hogy miért is működnek az oldalak azóta is, 100% legalitásban.

A játék pedig 14gb, és ez nem fake, nem elírás, hanem a tracker jeleníti meg, (aki nem tudja mi az a tracker, stb, az itt kussoljon el végleg) amely a feltöltött csomag méretét kbyte pontosan "tudja". Van egy másik verzió is ami 19GB, itt valószínű a törés érdekében néhány eredetileg tömörített tartalmat ki kellett csomagolni.
21.
21.
#11: Egyébként meg ha tudni akarod a pontos méretet, akkor vedd meg a végleges GT 5-töt, és egy PC-s Blu-ray meghajtóba nézd meg!
Az nem lesz fake! Ne az ilyen warez buzi oldalakra adj! Mondjuk nekem mindegy, mit hiszel.
20.
20.
#15: Persze, hogy röhejesek, csak magukat égetik!
19.
19.
#11: Megmondanád honnan tudod ilyen biztosan, hogy csak 14 GB a teljes játék? Mert ez érdekes, már csak azért is, mert nekem megvan a GT 5 Prologue, azaz a GT5 demója, és az is 4614 MB-ot INSATÁLT fel a HDD-re!

Ergo, ha a demó a teljes DEMÓT is felrakta, akkor is a demó minimum 4614 MB! És a demóban 6 pálya van, és max 120-150 kocsi. Akkor a teljes GT5 már hogy a fenébe lenne csak 14 GB??? Gondolkozz is picit!!!

Ez a 14 GB fake!
18.
18.
Fetto
ki tudja mien lesz kéne valami szimulátor a forzán kívül amivel lehet baszatni
17.
17.
simon 555
#11: hát behalok azon ami itt megy....
komolyan ki ítél meg azon 1 játékot,hogy mekkora?és honnan tudod,hogy nem fake?elvégre 1 warez oldalon láttad....
egyébként a játék 30 gb korul van de lehet tobb is!
16.
16.
kevinbutler
15.
15.
kevinbutler
A kommentek nagy része már megint elég röhejes.
#5: Most tényleg az alapján ítélsz meg egy játékot, hogy mekkora? És miből gondolod, hogy tényleg ekkora, attól, hogy valahol ezt írták még nem biztos, hogy igaz is....
14.
14.
sgabo09
#13: Szerintem meg a Street Racers meg a Trabi Racer elveri mindkettőt!!!44444négynégynégy!
13.
13.
Thomas82
12.
12.
Vendu
Fejlesztenek egy játékot de még azt sem tudják, hogy mire. Ez olyan mintha csak elméletben létezne. Hogy lehet így fejleszteni? Sehogy. PS4 sem biztos, hogy Cell processzoros lesz, de még az sem biztos, hogy IBM.
11.
11.
#5: már "megjelent", láttam egy "közöségi" oldalon.
hozzátenném hogy nem warezolok le ps3 játékokat.
de a lényeg: 14gb az image.
fel is röhögtem, mekkora FAIL. egy tesztet azért még megvárok, de részemről bukott is az egész, szánalom. most már szinte tutira biztos, hogy nem fogok emiatt se ps3-t venni! én azt vártam hogy legalább 40gb lesz, ugyebár.
évekig várt rá a sok ember, ment a hab szöveg a minőségről, meg a nativ 1080p-ről. de milyen tartalom van egy olyan játékban ami 14gb megáll és full 1080p-ben zötyög? még a forza3 is 2dvd-re ment fel könyörgöm. lehet jönni az optimalizáltsággal, meg biztosan sok pálya van, biztosan a textúrák felbontása is az eget veri, a hangok is vsz mind az ezer autóhoz über-high quality. hát persze.. :)
10.
10.
Top Secret
Hát ha az 5.rész 5 évig fejlesztették akkor a 6-ot?Lehet hogy csak ps4 jön majd ki.:D
9.
9.
Qka19
GT5 be benne van az összes versenytípus ami az első videóba van?
8.
8.
gagyinho
kár hogy csak ps-re jön a 6. rész is....ez nekem nem ér meg annyit hogy ps-t is vegyek hozzá, bár a launch trailer fain lett:D
7.
7.
mysterion
#2: Akármilyen minőségű a videó, ilyen emelkedőn a valóságban bármilyen jármű felmegy, ha másképp nem, hát egyesben biztosan. A visszacsúszásról már nem is beszélve. Ez sajnos buktás... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...