A GK legolvasottabb hírei és cikkei 2010-ben

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 29.
  • Hír
Link másolása
Melyek voltak a Gamekapocs legolvasottabb hírei és cikkei idén? Mire voltatok a leginkább kíváncsiak? Év végi összefoglalóink első felvonásában összeszedtük azokat az anyagokat, amelyekre a legtöbben kattintottatok. És igen, már most muszáj lelőni a poént: a Mafia II teszt vitte magasan a pálmát.

Hamarosan itt az év vége, s bár a szilveszterig még van már nap, mi már most megkezdjük a visszaemlékezést az idei évre. Első körben következzen az a tíz-tíz hír és cikk, amelyre a legtöbben kattintottatok - lássuk!

A tíz legolvasottabb hír

10. A világ legdrágább játéka a Grand Theft Auto 4

Februárban rendhagyó toplistát közöltünk, amelyben a tíz legdrágább játékot soroltuk fel - bár a listán még el nem készült címek (L.A. Noire) is szerepeltek, és "őskori" anyagokat (Shenmue) is látni, a prímet a Grand Theft Auto negyedik része vitte a maga 100 millió dollárjával. A hírt itt tudod elolvasni!

9. Call of Duty 7 - egyre biztosabb a vietnámi helyszín

A régi szép idők, mikor még fogalmunk sem volt arról, hogy milyen lesz új Call of Duty, csak tippelgetni tudtunk, hogy "a hetedik rész" hol játszódik majd és milyen újdonságokkal várja a játékosokat. A vietnami pletykák félig be is jöttek: a Black Ops a világháborúhoz képest elhanyagoltabb hidegháborús körítést kapott a rajongók legnagyobb megelégedésére. A hírt itt tudod elolvasni!

8. Need for Speed World - új információk és gépigény

A nyolcadik legnépszerűbb hírünket egy törzsolvasónk, ATi0021 küldte be: a Need for Speed World névváltoztatásáról és a gépigényről rendelkezésre álló információkról esett szó benne. Azóta a végleges követelmény változott persze, de ez mit sem von le a hír értékéből: akkortájt ez volt az egyik legnépszerűbb anyagunk. A hírt itt tudod elolvasni!

7. Újabb razzia: bukott az nCore

Ó, igen, a warez. Bár az egyik legnagyobb hazai torrentoldal ideiglenes megbuktatásáról szóló cikk testvérlapunk, a HWSW szerzeménye, ettől függetlenül titeket is nagyon érdekelt a téma. Bár a történteknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, akkor még az E3-tudósításunkat is félbeszakítottuk miatta, annyira forró volt a téma. A hírt itt tudod elolvasni!

6. E3 2010: Microsoft konferencia LIVEBLOG

Az E3-as liveblogok már évek óta a legnépszerűbb híreink közé tartoznak, igaz, túl is lépnek a hagyományos kereteken: percről-percre, élőben tudósítunk a konzolgyártók konferenciáiról és azok legnagyobb bejelentéseiről. A Microsoft idei előadása főleg a Kinectről szólt, láttunk egy csomó új játékot, amit a mozgásérzékelős kamerával lehet irányítani. A hírt itt tudod elolvasni!

5. F1 2010: Tölthető a magyar nyelvű kézikönyv

A Codemasters galád módon nem csomagolt magyar nyelvű kézikönyvet az F1 2010 mellé (jövőre adunk nekik még egy esélyt, hátha), viszont néhány rajongó nekilátott, és lefordította az eredeti füzetet angolról. A közjót szolgálva, nem hagyhattuk ezt figyelmen kívül: a projekt mögött állók kérésére beszámoltunk erről is. A hírt itt tudod elolvasni!

4. E3 2010: Sony konferencia LIVEBLOG

Mondjuk, hogy szeretitek a liveblogokat: a Microsoft konferenciájának közvetítésénél már csak a Sony-é volt népszerűbb, és nem is véletlenül - bejelentésből jutott ide is, bőségesen. A Sony jóformán az összes PS3-exkluzív címéhez mutatott be folytatást, elhozta a Move-ot, agyonajnározta a 3D-t és persze megszólaltatta Kevin Butlert is. A hírt itt tudod elolvasni!

3. Crysis 2 - egy generációval szebb a PC-n

Kényes kérdésre válasz, de egyúttal a fanboyok gyakorló terepe is az alábbi hír, amely a Crysis 2 PC-s és konzolos változatairól szól. A Crytek szerint pontosan egy generációval lesz szebb számítógépen a Crysis folytatása, noha az az elődjével szemben most már konzolokra is elkészül a harmadik generációs CryEngine-nek köszönhetően. A hírt itt tudod elolvasni!

2. Rozsdás késsel szúrták át a cheater fejét, túlélte

Blikkapocs rovatunk - és úgy általában az idei termés - legnépszerűbb darabja az a meghökkentő bulvárhír volt, amely szerint egy kínai csaló fejét átszúrták késsel, aki aztán mégis túlélte az esetet. Tény, hogy az anyag meglehetősen kacsaszagú, azért az egyszeri olvasó megrökönyödve ingatja a fejét a nagyon is elképzelhető történteken. A hírt itt tudod elolvasni!

1. Metro 2033 - gépigény ledöbbenés

A legolvasottabb hírünk pedig megint gépigényről szólt, jelesül a brutális vasat megkövetelő Metro 2033 minimális követelményeiről. A játék borzasztóan szép, ez tény, a DirectX 11-es motor is nagyon jó, ám olyan grafikus kártyát ajánlani a játékosoknak, amely még meg sem jelent - na, az azért picit erős. A hírt itt tudod elolvasni!

A tíz legolvasottabb cikk

10. Aliens vs. Predator teszt

Bár a Sega már régen elhúzta a mézes madzagot, s mindenféle ínyenc Alien-anyagot ígért a játékosoknak, ezek közül egyik sem jelent meg - bezzeg sebtiben kiadtak egy új Aliens vs. Predatort, mely a várakozásokkal ellentétben korántsem sikerült olyan jól, mint vártuk. Játszani azért lehetett vele, de a multiplayer mód óriási csalódás volt! A tesztet itt tudod elolvasni!

9. Kinect megateszt

A Kinect az idei év egyik legnagyobb újdonsága, még Magyarországon is hiány volt belőle a boltokban. Természetesen mi is a lehető leghamarabb vetettük rá magunkat az új kütyüre, amit aztán jól leteszteltünk minden nyitójátékával együtt - hosszú, ám annál élvezetesebb anyagot állítottunk össze nektek. A megatesztet itt tudod elolvasni!

8. Duke Nukem Forever előzetes

Az idei év egyik legfontosabb játékbejelentése az volt, hogy a Gearbox csapata sok év vergődés után átvette a Duke Nukem címet a 3D Realmstől, s egyúttal azt is bejelentette: jövőre befejezik a Duke Nukem Forevert. Mindezt annyira komolyan gondolták, hogy az új játékból már demót is mutattak - erről írtunk az ősszel egy előzetest. Az előzetest itt tudod elolvasni!

7. F1 2010 teszt

A Codemastersnek hála idén már mindenkinek jutott a Forma 1 nyújtotta örömökből: míg hosszú évekig a Sony birtokolta a száguldó cirkusz jogait, most már a britek onthatják magukból az új játékokat. Az F1 2010 szép belépő volt a csapattól, s állításuk szerint a jövőben még tovább fejlesztik majd a játékot. A tesztet itt tudod elolvasni!

6. Crysis 2 előzetes

A Crysis folytatását még inkább várjuk, mint elődjét, többek között azért is, mert a harmadik generációs CryEngine-nek hála a második rész már konzolokra is elkészül. A "beépített" multiplayer módokkal is felszerelt FPS New Yorkba fogja elkalauzolni a játékosokat, ráadásul mindhárom érintett platformon játszhatjuk majd 3D-ben is! Az előzetest itt tudod elolvasni!

5. Need for Speed: Hot Pursuit teszt

Az idei Need for Speed különös színt vitt a lejtőn lévő sorozat életébe: egyfelől egy régebbi címet, a Hot Pursuitet porolták le a készítők, másfelől pedig a fejlesztést is más csapat, a Burnout-szériát jegyző Criterion Games végezte. A végeredmény majdnem tökéletes lett, viszont az Autolog rendszernek hála már most borítékolható, hogy tovább játszunk majd vele, mint elődeivel. A tesztet itt tudod elolvasni!

4. Call of Duty: Black Ops teszt

A hidegháborús környezetben játszódó Call of Duty epizódot nem az Infinity Ward fejlesztette, viszont most mégis minden rekordot megdöntött, amit csak lehet. Arról nem is beszélve, hogy történet terén még egyik epizód sem volt ennyire összetett és érdekes, a Treyarch jó érzékkel úszott rá az összeesküvés-elméletekre. A tesztet itt tudod elolvasni!

3. Battlefield: Bad Company 2 teszt

A Battlefield: Bad Company folytatása nem csak sokkal jobb lett, mint elődje, de nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a címmel tudta először igazán megszorongatni a Call of Duty-brandet az Electronic Arts. Való igaz, a játék pazarul sikerült: ahogy tesztünkben is írtuk, fantasztikus hangulat, kellemes egyjátékos kampány és közel tökéletes multiplayer várja a játékosokat. A tesztet itt tudod elolvasni!

2. Metro 2033 teszt

Ha úgy tetszik, a Metro 2033 pontosan beleillik abba a játékkategóriába, amit csak úgy emlegetünk: "na, róla nem gondoltuk volna, hogy..." A mondat többi része szabadon kiegészíthető, de az tény, hogy a játék szép is volt, érdekes is volt, izgalmas is volt, sőt olyan metrók is helyet kaptak benne, amit mi valószínűleg még akkor is használni fogunk, mikor a szomszédos országok már űrhajóval fognak közlekedni. A tesztet itt tudod elolvasni!

1. Mafia II teszt

És az első. A jolly joker. A legolvasottabb cikkünk idén a Mafia II tesztje lett - nos, mivel is indokolhatnánk ezt a "népszerűséget"? A játék jött, látott, és alaposan megosztotta a közönséget: mi lepontoztuk, nekünk nem tetszett annyira, ti meg felpontoztátok volna, mert nektek nagyon tetszett. A kiengesztelhetetlen konfliktus óriási vitát szított, mert hát szép dolog a vélemény, de jól tudjuk azt is, hogy olyan, mint a végbélnyílás. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másiké. (Tudjuk, hogy régi, bocsi.) Kulisszatitok: az eredeti elképzelések szerint ennél is kevesebb pontot kapott volna a játék! A tesztet itt tudod elolvasni!

25.
25.
demon68
hát akkor megérte szítani a népet
23.
23.
Berencsit
21.
21.
Mortician
#20: Miért kéne pont a Brotherhood-nak itt szerepelnie? Sikerült értelmezni, hogy miről szól ez a hír?
20.
20.
szerver
19.
19.
Jinbobo
Ez dicséretes! Mafia2-re rengetegen kíváncsiak voltak! Ennyi kommentet még egy gta sem kapott volna! Szóval e téren mindenképp túlszárnyalta a gta-t!
16.
16.
papailajos
15.
15.
.LnB
Jó visszaemlékezni a Mafia2 cikkre, kellemes volt még akkor is ha néhányan nem épp elfogadható módon nyilvánítottak is véleményt. De akkor is alul volt pontozva! :)
14.
14.
kukac450
Szerintem az összes jó volt, sokszor mondtam, elszakadok a gamekapocstól, de nem megy, mert ennél jobban úgysem találnék ;-)

OFF: Szülinapom van! (Y) O.o
13.
13.
Tacskoexe
Engem nem a Mafia II alacsony pontszáma dühített fel, hanem a cikk minősége...
11.
11.
Quent1n
A Mafia 2-őt ennél is jobban lepontozni hülyeség lett volna és ez is túlzás volt. A vita lényege nem az volt, hogy mennyire volt szar a játék valójában, hanem hogy ez a teszt egy nagy fikázós akármi lett nem is teszt, ahogy az SC2 meg egy nagy tapsikolós "ittavilágkirálya" írás. A fő gond mindét írással SZERINTEM az volt, hogy indulatból íródtak, és csak érzelmeket adtak vissza mást nem. A pontozás meg ott lett eltolva, hogy korábban 6 pontokat a tleg nagyon tré gémek kaptak és a Maifa2 azért annyira nem volt csapnivalóan szörnyű játék, bár az írás a negatív dolgokat maradéktalanul összeszedte. Ennél is kevesebb ponttal körbe lett volna röhögve InGen.
9.
9.
Sarkadi
Érdekes adatok,helyenként meglepő,de nagyjából erre számitottam! :)
8.
8.
papailajos
#7: Miert is kellene benne legyen?
7.
7.
Hardy
Tényleg nem rossz a 912 komment a Maffiánál bár a év legnagyobb pofára ejtése volt. Furcsa, hogy a FIFA 10 tesztje nincs benne a top10-be.
6.
6.
papailajos
Szamitottam a Maffia 2-re h a csucson lessz:D,az kavarta fel a vizet a legjobban:P.CSodalkozok h a Metro 2033 oan nepszeru volt.
5.
5.
ATi0021
Nocsak, bekerült a listába egy olyan hír amit én írtam? Ezt nem gondoltam volna. :)
4.
4.
Mortis
Én mindent elolvasok, ami az oldalon megjelenik. Hír, teszt, előzetes, bármit. Ezért is lepődtem meg, hogy a Metro 2033 ilyen jól szerepelt mindkét fronton. Nem játszottam vele, biztos jó lehet, de ezek szerint csak nekem nem keltette fel az érdeklődésemet a megjelenésig. :D
A Mafia-án meg sem lepődöm. Szinte mindenki várta. Fel is kopott az állunk.
A DNF előzetes csak a 8.? Ez hogy létezik? Azt hittem a 3. hely simán meglesz neki, annak tükrében mióta várunk rá. :P
3.
3.
HeSiKe
Mafia 2 nemrossz a 912 kommentjével.. :D
Amugy énis kíváncsi vagyok, hogy eredetileg mennyit kapott volna. :)
2.
2.
zoli0724
mennyit akartatok adni a mafia2-re eredetileg?
mindenki ilyen fan? (vagy gta azért pontozta le, vagy mafia és azért mert nem hozta az 1 szintjét)
1.
1.
Irasalgor
Látni azért a magyar torrentezők arányát, hogy a 7. helyig felkúszott rögtön a listán :D...valaki csak véletlen rájött és rögtön erre kattolt :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...