Bezárt a Bizarre és a Propaganda Games

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Egy nap alatt két stúdió is lehúzta a rolót, a Bizarre Creations-t az Activision, míg a Propaganda Games-t a Disney Interactive építette le. Az előző hónapokban már mindkét csapat csak vegetált, és bár befejezhették utolsó munkáikat, a kard végig ott lengett a fejük fölött.

A Bizarre Creations vergődéséről már novemberben beszámoltunk, az Activision akkor jelezte először, hogyha 90 napon belül nem találnak jobb lehetőséget, bezárják a liverpooli céget. Bár a 17 éves múlttal büszkélkedő Bizarre mögött olyan jelentős címek álltak, mint a Project Gotham Racing vagy a Geometry Wars, az utolsó játékaik, mint a Blur és a James Bond 007: Blood Stone - dacára a viszonylag jó kritikáknak - nem tudtak kiemelkedő üzleti teljesítményt felmutatni.

Az elmúlt 90 napban az Activision vevőt keresett a Bizarre-ra, de mint mondták, senkit sem érdekelt a stúdió, ezért a bezárás tűnik az egyetlen valószínű opciónak. Az Activision szóvivője szerint a Bizarre kiváló partnerük volt az elmúlt három évben (a kiadó 2007-ben vásárolta fel a csapatot), és minden egyes alkalmazottukkal leülnek majd tárgyalni az esetleges további álláslehetőségekről.

Bezárt a Propaganda Games is

Szintén tavaly ősszel vált világossá, hogy előbb-utóbb a Propaganda Games is lehúzhatja a rolót, s tessék: a Disney Interactive Studios bejelentette, hogy megszüntette a Propaganda csapatát. Az EA-fejlesztőkből verbuvált csapatot 2005-ben alapították, egyik leghíresebb projektjük a Turok kissé félresikerült feldolgozása volt, amelyhez bár tervezett folytatást a kiadó, a projektet végül lelőtték.

Szintén hosszas fejlesztés után, de mégis hirtelen törölték az új Karib-tenger kalózai játékot is: valójában itt látszott először, hogy a csapat lapátra kerül, mert a kalózos cím fejlesztőit már elküldték, és csak a Tron: Evolutionnel foglalatoskodó alkalmazottakat tartották meg. Most, hogy a játék elkészült, értelemszerűen már rájuk sem volt szükség.

21.
21.
wigyory
Ez aztán nem semmi, ledöbbentem ezen a hiren.Sajna már nem fejezheznek be a terveik közül semmit. Kár a srácokért, volt pár jó dobásuk!
18.
18.
Mortis
Nincs igazság a világban!
17.
17.
#15: nem csak ez a baj, hanem az hogy az activision egy cigány cég. amelyik fejlesztő nem képes cod szintű bevételt produkáló terméket gyártani, annak a napjai meg vannak számolva. thx goes to mr kotick again..
pont ezért nem birom a cod-ot, megöli a kreativitást. és ez szó szerint és képeletesen is igaz. ismét itt egy újabb példa.
végülis ez van, a kreativitást nem lehet örökké elnyomni. jönnek majd helyettük újak. ez egy ilyen játék :)
14.
14.
Neo1989
#13: Hát bizonyos értelemben igen mert ők azt a gemet megcsinálták pénzből ugye és a további pénz lenne az ö bevételük amiből pótolnák az elöálitási költséget meg abból csinálnák a további gameket is .
R go ha te letöltesz egyet és ezzel bevétel ki esést csinálsz a cégnek akkor te hozzá járultál a tönkre tételükhöz .
Ez pont olyan mint ha 1 cigit eldobsz az utcán 1 le van sz@rva de gondolj bele mit csinálna 1 millió na a játékoknál is ez van .
13.
13.
simi
ha letöltök egy játékot akkor kárt okozok a készítőinek, mert nem veszem meg, ezek szerint én fogom tönkre tenni az összes csapatot, akik ps3-ra vagy xbox-ra fejlesztenek, hiszen még 1 játékot sem vásároltam tőlük
12.
12.
Neo1989
Bakker pedig reméltem h lesz Blur 2. is :(
Kár értük .
11.
11.
Jinbobo
hát, ez van! De szerintem még találkozunk valamelyik játékba a kezük munkájával, elvégre nem voltak rosszak csak épp nem volt rájuk szükség. Majd valamelyik másik kiadó felkarólja őket.
10.
10.
hakydakillah
9. hát szerintem arra vonatkozott, hogy a legtöbb játékuk átlagosan 7-9 pontot kapott...
Itt az összesített pontozás:
PGR4 - 8,7
Bond - 7,5
Blur - 8,2
MSR - 8,9
Geometry Wars - 8,1

Szóval nagyon korrekt csapat volt, szerettem a játékaikat, remélem valaki majd felkarolja őket, és kapunk egy új PGR-t tőlük :-)
9.
9.
bsg09
65% mióta számít viszonylag jónak? A Blood Stone tucat shooter lett amiben szádba rágtak mindent.
8.
8.
viC88
#5: nekem is ez jutott eszembe, és hogy ez miatt kell sok embernek állás után néznie, de nem hiszem, hogy sajnálni kéne őket. Egyrészt mert ilyen kaliberű kvalifikáció úgyis talál magának helyet valahol, másrészt meg a letöltésekkel számolnia kell az ilyen fajta cégeknek..
7.
7.
Hardy
Kár, hogy megszűntek a Blur jó volt és igen a többi se ki név.
6.
6.
shatterhand
a metropolis street racer volt a kedvencem tőlük
hatalmas játék volt az

kár értük:(
5.
5.
hakydakillah
Mikor valaki azt mondja, hogy mit árt azzal, hogy néha-néha letölt egy-egy játékot (ami magyarul a szinte az összes játékot jelenti), az a naaagy cégekre nincs semmi hatással, hát tessék, itt az eredmény...
PGR4 volt az egyik kedvenc játékom, rengeteget játszottam vele... Blur szintén tetszett, és a Bond is jól sikerült. Sajnálom nagyon, mert bíztam egy PGR5-ben :-(
4.
4.
giga321
A Blood Stone-t 3x vittem végig. Nagyon jó kis game volt kár a csapatért.
2.
2.
daenath
#1: Hat az, mondjuk az Activision-on nem lepodok meg, tul penzehes, es mostansag csak CoD folyik a csapbol is naluk. szomoru hogy egy ilyen multu felyleszto ceg ide jut a kiado kapzsisaga miatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...