Jövőre két új Blizzard-játékot is kapunk

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Idén valószínűleg egy sem, jövőre pedig két Blizzard-játék is a boltokba kerülhet. A jövőben az Activision továbbra is kiemelt szerepet szán a fejlesztőcégnek, így nem siettetik többek között a Diablo III boltokba kerülését sem. Hogy mi lesz a másik projekt, afelől egyelőre csak találgatni tudunk.

Thomas Tippl, az Actvision pénzügyi igazgatója megerősítette, hogy idén nem számolnak Blizzard-játékmegjelenéssel, ellenben 2012-ben már rögtön kettő cím is megjelenhet a csapttól. A két játék közül egyedül a Diablo harmadik része biztos: a legtöbben idén számítottak a játék megjelenésére, sőt maga a Blizzard is 2011-et célozta be magának, azonban a csapatnak "mindennél többet számít a minőség", így az akkor jelenik majd meg, ha ők úgy látják, hogy a játék elkészült.

Elvileg tehát benne van a pakliban, hogy mégis idén várható a megjelenés, azonban erre csak nagyon halvány az esély. A Diablo III fejlesztése egyébként jól halad, a végleges dátum felfedése a béta elindulása után várható.

A másik cím kevésbé egyértelmű: mint ismeretes, a Blizzard még tervez World of Warcraft kiegészítőket, és jelenleg is dolgozik a következő generációs MMORPG-jén (a hírek szerint ez a Titan munkacímet viseli), de valószínűbbnek tűnik, hogy a Starcraft II következő, a zergek történetét folytató fejezete jelenik meg - a Blizzard a következő hónapok folyamán rukkol az első infókkal a Heart of the Swarm kapcsán.

Az idén megjelent stratégia eddig 4,5 millió példányban kelt el világszerte, a játékosok 150 ezer pályát töltöttek fel a Battle.netre. Az idén éppen 20 éves Blizzard 850 millió dolláros árbevétellel zárt, ebből pedig jócskán kivette a részét a decemberben boltokba kerül World of Warcraft: Cataclysm is, amelyből egyetlen hónap alatt 4,7 millió példány talált gazdára. Az MMORPG immár 12 millió játékossal büszkélkedhet.

13.
13.
noswear
#2: Nem utaltam semmilyen másik játékra csak nem szeretném ha egy ilyen nagy cim árnyékába egy kis játék lenne szóval sztem megéri várni és ha ennyi ideig tart h hozzák a jól megszokott és szeretett szinvonalukat akkor várunk:D
12.
12.
Irasalgor
Ja, a Diablo majd olyan lesz mint a Starcraft II...közepes (legalábbis nálam)...de azért várom őket, mit tudnak kihozni, nem szidom a Blizzardot, de nekem manapság már egyáltalán nem számítanak must have fejlesztőknek
11.
11.
Hanoi
A diablobol ne legyen a cod széria, az a lényeg. Nagyon várom, a másik meg valami warcraft kiegészítő, de tuti, hogy rpg lesz az is :D
10.
10.
leviske
Vajon veszítettek volna potenciális vásárlókört, ha a Diablo 3-ból már egy vérbeli RPG-t faragnak, amolyan "nesze nektek BG3" stílusban? Bár mondjuk a többség úgy is azért veszi majd, mert Blizzard... Nem sokakat fog érdekelni, hogy az a nézetstílus egy évtizede kihalt.
9.
9.
Diablo 3 jöhet, tuti vétel. amúgy tényleg már lassan annyi ideje készül mint a duke :D
mondjuk az biztos hogy jobb lesz, a blizz nem szenved anyagi hiányban, max időhiányban ha folyamatosan wowot fejlesztenek.
7.
7.
daenath
Lassan a Diablo 3 annyit fejlesztik mint a Duke Nuken Forever-t :)))))
Remelem a Dungeon Siege 3 lesz olyan jo hogy lenyomja (pedig imadom a Diablo sorozatot)
6.
6.
KENKILL
Hát szerintem a Heart of the Swarm lesz a második cím, elvégre azt ígérték hogy másfél éves eltolódásokkal jelennek meg a folytatások a StarCraft 2-höz. Tavaly ősszel jelent meg a játék, szóval úgy körülbelül fél éve, vagyis várható volt a jövő évi megjelenés. Remélem nem tévedek. Na meg diablo 3, végre valahára. Mindkét játék tuti vétel részemről.
5.
5.
Hab
Igen valóban elég lenne egy most, de az az egy a diablo legyen!! :) Már gyakni akarom a szörnyeket a monkommal, vagy nem is tudom. Az tuti hogy 1 hét szabit kiveszek a megjelenéskor.
2.
2.
laca009
#1: és mi az az összecsapott játék ??? mert a blizztől egy ilyen játékot nem ismerek ami össze lenne csapva.
Amugy meg szerintem biztos hogy a Hearth of Swarm fog kijönni még.
1.
1.
noswear
Jöjjön a D3 inkább még 1 mint egy összecsapott játék...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...