Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 24.
  • Hír
Link másolása
A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.

Miután a mai okostelefonok teljesítménye egyre erősebb lesz, így kiforrottabb és látványosabb játékfelhozatallal gazdagodhatnak az eltérő operációs rendszereket futtató alkalmazásboltok. Az iparág bevétele folyamatosan növekszik, ezáltal a játékiparban való térjogosultsága is elvitathatatlan. A Square Enix sem szeretne kimaradni a mókából, be is jelentette új stúdióját, a Hippos Labet, melynek fókuszában a mobiltelefonos játékok állnak.

Az Andriasang értesülései szerint a csapat már március 7-étől megkezdte a munkálatokat; egyelőre nem tudunk projektcímekkel szolgálni, ám vélhetőleg a vállalat jelentős frencsájzainak meghonosítását tűzték ki maguk elé ezen a platfromon. Szinte biztosra vehetünk egy Final Fantasy epizódot, és az Eidos címei is visszaköszönhetnek iPhone-on, Androidon és Windows Phone 7-en.

A kiadó nem elégszik meg ezzel, immáron a második kanadai stúdiót hozza létre, mely elsősorban a következő generációs otthoni konzolokra fejleszt - ez 2012-re legalább 100 munkatársat foglalkoztat majd a tervek szerint. E stúdió székhelye Torontóban, Montrealban, vagy Quebecben lesz majd.

Lábjegyzetként említenénk, hogy a DS-es Final Fantasy III átirata ma jelent meg iPhone-ra.

6.
6.
zola2000
#4: na jó, de egy számítógépet/konzolt nehezebben lehet hurcolni, viszont aki olcsón akar jó játékgépet venni, annak szerintem szintén jó lenne a már 20ezer alatt árult ds lite (de olyant is láttam hogy régi lite előtti kocka ds 10kért), aztán arra is van minden (pl az összes COD, is kijött rá 4-7ig), de jrpg témában most kb mindent überel...
5.
5.
zola2000
#3: akkor inkább az ff3 :)
4.
4.
Berencsit
#3: nameg a telefonok árairol se beszéljünk... egy olyan teló, amiken ezek mennek, itt magyarországon, olyan 65k-nál kezdődnek. és abból m,ár fellehet újítani egy pc-t valamijen szinten, vagy boxot venni, amin élvezhetőbbek a Gamek. persze vannak olyanok, akik megtehetik...
3.
3.
Sun9us
#2: 13 euróért inkább hanyagolom. Fele ennyiért, vagy talán már negyed ennyiért is lehet sokkal pofásabb játékot beszerezni.

http://itunes.apple.com/us/app/eternal-legacy/id402027104?mt=8
2.
2.
zola2000
"a DS-es Final Fantasy III átirata ma jelent meg iPhone-ra."

érdekes átirat, a DS elvileg nem sokkal erősebb mint a ps1, iphonera meg már Unreal Engine 3mas játékok jönnek...
1.
1.
Mortis
Nem tudom, hogy egy FF működne e okostelefonon. Nem olyan, hogy lezuttyansz elé pár percre, hanem 100%-os odafigyelést és sokszor jó pár órát kíván egyhuzamban .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...