Dragon Quest IX : Sentinels of the Starry Skies

A Dragon Quest című RPG kilencedik része Nintendo DS-re. Kardot elő, vár minket a sárkány barlangja!
1633611600

Elhunyt a Dragon Quest legendás zeneszerzője

Koichi Sugiyama harmincöt évet töltött videojátékok zenéinek megkomponálásával, amelyek közül minden bizonnyal a Dragon Quest-játékokhoz írt dallamai a leghíresebbek. Kilencvenéves korában hunyt el.
1322640000

Square Enix: Unreal 3 motorral új akció-RPG

A Square Enix bevásárolta az Epic Gamestől az Unreal 3 motort, s elmondása szerint több, eddig még bejelentetlen játékot is fog készíteni hozzá. Ebből az egyik egy akció-RPG, ami a pletykák szerint akár a következő generációs konzolokra is érkezhet.
1316430000

TGS 2011: Nem jött a Level-5, saját showt szervez

Ha az utóbbi években az egyszeri gamer ellátogatott a Tokyo Game Show-ra, akkor egy dologban biztos lehetett: Japán egyik legnépszerűbb és legnagyobb fejlesztőcsapata, a Level-5 egy akkora standdal képviseltette magát, hogy nem lehetett ellátni az egyik végéből a másikba.
1300982404

Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.
1299219310

GDC 2011: Tarolt a Red Dead Redemption

San Franciscoban nemcsak a tömény szakmai megbeszéléseké a terep, hanem átadták a Game Developers Choice Awards díjait is, melyek ismét az iparág krémjének véleményét tükrözik. A buli házigazdája a Double Fine színeiben tündöklő Tim Schafer volt, a nagy nyertes a Rockstar tavalyi gyöngyszeme lett.
1296568800

4,2 milliónál tart az új Donkey Kong

Ugyan a Nintendo múltheti pénzügyi jelentésében is szerepeltek a játékeladások, pontosan, címenként lebontva nem közölt számokat a konzolgyártó-kiadó. A kiotóiak tavaly is több nagy Wii- és DS-exkluzív címet dobtak piacra, amelyek annak rendje és módja szerint többmilliós eladásokkal büszkélkedhetnek.
1294912800

GDC 2011: Hét GDCA-jelölést kapott a Limbo

Kihirdették az idei Game Developers Choice Awards díjátadó jelöltjeit. A Game Developers Conference részeként megrendezendő eseményen a fejlesztők nevezhetik, majd választhatják ki az elmúlt időszak legjobb játékait, így nem véletlen, hogy a Limbo is magához méltó figyelmet kaphat végre.
1281696866

Tarolt a kicsinosított Xbox 360 a múlt hónapban

Az NPD Group felmérése szerint a július egyértelműen az Xbox 360-é volt: a megújult külsejű konzol még a Nintendo-gépeket is legyűrte. Az uborkaszezon a toplistákra is rányomta a bélyegét, egyedül az új NCAA játék tudott előretörni, de az egymilliós álomhatárt ő sem közelítette meg.
1278957360

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kifejezetten átlagos hét elébe nézünk, egy-két ínyencséget leszámítva nem számíthatunk nagy megjelenésekre - a DeathSpankre azért vetünk majd egy pillantást!
1278916260

Az amcsik nem szeretik a körökre osztott RPG-t

A Square Enix fejese, Yuji Horii egy nemrégiben közzé tett interjúban azt hangsúlyozta, hogy az amerikai piacon nem lehetnek sikeresek a körökre osztott RPG-ik.