Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride

A Dragon Quest V feldolgozása kizárólag Nintendo DS-re némi exkluzív finomsággal körítve.

Elhunyt a Dragon Quest legendás zeneszerzője

Koichi Sugiyama harmincöt évet töltött videojátékok zenéinek megkomponálásával, amelyek közül minden bizonnyal a Dragon Quest-játékokhoz írt dallamai a leghíresebbek. Kilencvenéves korában hunyt el.

Így fest a Dragon Quest: Your Story

A Dragon Quest: Your Story az 1992-es klasszikus, a Dragon Quest V történetéhez ír mellékágat, mégpedig modern animációs stílussal. Az első japán nyelvű előzetest már most megtekinthetjük.

Filmadaptációt kap a Dragon Quest V

CGI-animációs filmként költözhet a vászonra a Dragon Quest-széria, a hírek szerint valószínűleg csak Japánban. A történet a Dragon Quest V-re építkezik majd, és a Your Story alcímmel kerülhet a mozikba.

Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.

Online stratégiát vált a Square Enix

Komoly változásokon esik át a Square Enix online játékokra vonatkozó stratégiája: a kiadó szerint a piac átalakult, ők pedig továbbra is az élen akarnak maradni.

Nyugati szerepjátékon dolgozik a Square Enix

Már régóta tudjuk, hogy a Square Enix valami brutális új szerepjátékon dolgozik, David Hoffman most azonban azt is elhintette, hogy nyugati fejlesztőktől jön a cucc.

A jövő heti játékmegjelenések

Izgalmas órák várnak ránk a jövő héten, hiszen végre boltokba kerül a Street Fighter IV, a Warhammer 40.000: Dawn of War II és a GTA IV várva-várt kiegészítője is.

Készül a Dragon Quest V DS-es feldolgozása

Boltokba került a Dragon Quest IV: The Chapters of the Chosen, a Square Enix pedig bejelentette, hogy már készül a Zenithia-trilógia második részének feldolgozása is.